کندل شناسی حرفه ای در تحلیل تکنیکال

۱۹ الگوی پر کاربرد کندل‌ های ژاپنی در تحلیل تکنیکال

سر فصل های این مقاله

کندل شناسی پله‌ی اول برای ورود به دنیای تجارت آنلاین است. نمی‌توان پا به عرصه‌ی تریدینگ گذاشت، اما با کندل شناسی آشنا نبود. در صورتی که کندل شناسی حرفه ای و پیشرفته را بلد باشید، و با انواع الگوهای کندل استیک آشنایی داشته باشید، هنگام معامله هشیار خواهید بود و علاوه بر جلوگیری از ضرر و از دست دادن سرمایه‌تان، می‌توانید سود خوبی به دست آورید. کندل شناسی به معنای شناخت الگوهای مختلف شمعی است که در نمودارهای قیمتی مشاهده می‌شود. کندل شناسی در ارزهای دیجیتال، معاملات فارکس و بازارهای معروف جهانی تاثیر بسیار زیادی دارد. در این آموزش همراه ما باشید تا به ساده‌ترین شکل ممکن کندل شناسی را یاد بگیرید و در نهایت با مهم‌ ترین الگوهای شمعی و نحوه معامله با هرکدام که هر معامله گر باید بشناسد، آشنا شوید.

کندل استیک چیست؟

 کندل استیک نموداری است که تغییرات قیمت در بازه‌ی مشخص زمانی را نشان می‌دهد. مثلا اطلاعات قیمتی مربوط به تایم فریم (Time Frame) یک روزه یا یک هفته یا یک دقیقه و …  را نشان می‌دهد. که در چارت‌های قیمتی بازارهای معاملاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیار هم محبوب می‌باشد. اما اصلا کندل یعنی چه؟ کندل به انگلیسی به معنی شمع است. به علت شباهتی که کندل استیک‌ ها به شمع دارند، به این نام معروف است. معامله کنندگان نمودارهای کندل استیک را به نمودارهای دیگر ترجیح می‌دهند؛ چرا که کندل خوانی بسیار آسان‌تر از خواندن نمودارهای دیگر می‌باشد.

اجزای کندل استیک

اجزای کندل استیک از چند قسمت تشکیل می‌شود؟ اجزای کندل استیک شامل دو قسمت می‌شود. قسمت اول کندل استیک شمع یا بدنه و قسمت دوم فیتیله یا سایه است. بدنه‌ی شمع قیمت آغازین و پایانی را نشان می‌دهد و سایه‌ها یا فیتیله‌های شمع، رشد یا نزول قیمت در آن بازه‌ی زمانی را نشان می‌دهد. نگران نباشید در قسمت بعدی کاملا برایتان تفهیم خواهد شد.

اجزای کندل استیک یا شمع ژاپنی

نحوه خواندن اطلاعات هر شمع در کندل شناسی

می‌خواهیم کندل خوانی را به زبان ساده به شما آموزش دهیم. هر کندل استیک یا نمودار شمعی، 4 قیمت را به ما نشان می‌دهد. دقت کنید که این اطلاعات برای بازه‌ی زمانی مشخصی است که انتخاب می‌کنیم. به عنوان مثال بازه‌ی زمانی 1 روزه یا Day 1. در هر صورت هر کندل استیک 4 قیمت مشخص شده‌ی زیر را به معامله‌گران نشان می‌دهد.

  1.  قیمت باز شدن (Open Price)
  2. قیمت بسته شدن (Close Price)
  3. بالاترین قیمت (Highest Price)
  4. پایین ترین قیمت (Lowest Price)

کندل خوانی به زبان ساده

 منظور از کندل خرسی و گاوی چیست؟

کندل استیک یا نمودار شمعی به طور کلی به دو نوع تقسیم می‌شود. کندل استیک صعودی و کندل استیک نزولی. در بازارهای معاملاتی کندل‌ های صعودی به کندل گاوی یا بولیش (Bullish) و کندل‌ های نزولی به کندل خرسی یا بیریش (Bearish) معروف‌اند. دلیل جالبی هم برای این اسم گذاری وجود دارد. گاوها هنگام حمله حریف خود را از پایین به بالا پرت می‌کند. خرس‌ها هم هنگام حمله از بالا به پایین ضربه می‌زنند.

برای این که بدانیم کندل استیک صعودی است یا نزولی، کافی است به قیمت‌های آغازین (Open Price) و پایانی نمودار (Close Price) توجه کنیم.

  • کندل استیک صعودی (کندل گاوی): در صورتی که قیمت Open Price از قیمت Close Price کمتر باشد (قیمت باز شدن کمتر از بسته شدن باشد)، کندل ما یک کندل استیک صعودی است. در واقع در این نوع کندل قسمت پایین بدنه قیمت Open را نشان می‌دهد و قسمت بالای بدنه قیمت Close را نشان می‌دهد. کندل های صعودی در نمودارهای قیمتی به رنگ سفید یا رنگ سبز 🟢 نمایش داده می‌شود.
  • کندل استیک نزولی (کندل خرسی): اگر هم قیمت Open Price بیشتر از قیمت Close Price باشد (قیمت باز شدن بیشتر از بسته شدن باشد)، کندل ما یک کندل استیک نزولی است. در این نوع کندل قسمت پایین بدنه قیمت Close را نشان می‌دهد و قسمت بالای بدنه قیمت Open را نشان می‌دهد. کندل‌های نزولی در چارت‌های قیمتی به رنگ سیاه تو پر یا قرمز رنگ 🔴 هستند.

کندل استیک صعودی و نزولی کندل بولیش و بیریش

نکته‌ی مهم: بعضی از معامله گران بک گراند صفحه نمایش خود را تاریک یا دارک می‌کنند. در این صورت کندل صعودی تو خالی و سیاه و کندل نزولی سفید و تو پر خواهد بود. در کل در حالت نرمال رنگ‌های سفید و سبز نشانه‌ی صعودی بودن و رنگ‌های سیاه و قرمز نشانه‌ی نزولی بودن است. پس به این نکته حتما توجه داشته باشید. هرچند که بدون در نظر گرفتن رنگ کندل می‌توانید با مقایسه قیمت باز شدن و بسته شدن تشخیص دهید که کندل صعودی است یا نزولی.

بسیار خب الان می‌دانیم کندل چیست؟ چگونه خوانده می‌شود و کندل‌های صعودی و نزولی نیز برایمان مشخص شده است. اما تازه در ابتدای مسیر هستیم.

 

آموزش حرفه ای کندل شناسی : آشنایی با انواع کندل های ژاپنی

کندل شناسی حرفه ای و فوق پیشرفته از این قسمت آغاز می‌شود. براساس کنار هم قرار گرفتن کندل‌ استیک های یک نمودار قیمتی، الگوهای ترکیبی متفاوتی به وجود می‌آیند که به انواع الگوی کندل استیک یا انواع الگوهای شمعی معروف‌اند. قصد داریم تعدادی از مهم‌ترین الگوهای شمعی را یک به یک به شما معرفی کنیم. لازم به ذکر است که شناخت این الگوها کمک زیادی به باز شدن دید تحلیل تکنیکال شما در معاملات می‌کند و باعث می‌شود تصمیمات بهتری بگیرید. بنابراین به دقت آن‌ها را به خاطر بسپارید. ما نیز تلاش می‌کنیم از مهم‌ترین الگوهای کندل استیک شروع کنیم.

نکته: تاریخچه‌ی الگوهای کندل استیک به ژاپن برمی‌گردد. به همین دلیل به کندل ژاپنی هم معروف‌اند. اسم‌های عجیبی که قرار است ببینید بخاطر همین موضوع است. آقای Steve Nison در کتاب Japanese CandleStick Charting Technique الگوهای ترکیبی شمعی را به جهان غرب معرفی کرد.

آموزش انواع الگوهای بازگشتی در کندل شناسی

انواع الگوهای کندل استیک می‌توانند بازگشتی یا ادامه دهنده باشند. اما مهم‌ترین الگوها بیشتر الگوهای کندل استیک بازگشتی هستند که آن‌ها را بررسی خواهیم کرد. همانطور که می‌دانید الگوهای بازگشتی الگوهایی هستند که پس از تشکیل و ظاهر شدن در نمودار قیمتی، روند قبلی خود را تغییر می‌دهند. پیش از این الگوهای کلاسیک بازگشتی مثل الگوی سر و شانه و الگوی سقف و کف دو قلو را آموزش داده بودیم. برای یادآوری دوباره یک توضیح کلی می‌دهیم. اگر یک الگوی کندل استیک بازگشتی پس از یک روند نزولی ایجاد شود، روند قیمت از نزولی به صعودی تغییر خواهد کرد. اگر پس از یک روند صعودی ظاهر شود، روند قیمتی از صعودی به نزولی تغییر می‌کند.

در ادامه نیز تعدادی از الگوهای کندل استیک ادامه دهنده را بررسی خواهیم کرد.

آموزش معامله با الگوهای کندل استیک

الگوهای کندل استیک از لحاظ ساختاری به الگوهای تک کندله، 2 کندله و 3 کندله تقسیم می‌شوند. در معامله با الگوهای کندل استیک با توجه به نوع ساختار و صعودی یا نزولی بودن الگو، بازگشتی یا ادامه دهنده بودن و نیاز به کندل تایید داشتن یا نداشتن الگوها، معاملات خود را انجام می‌دهیم. کندل تایید کندلی است که پس از الگو ظاهر شده و نشان‌دهنده‌ی تایید و اطمینان الگو می‌باشد. پس بهتر است به یاد داشته باشید چه الگوهایی نیاز به کندل تایید دارند و چه الگوهایی نیازمند الگوی تایید نیستند.  در ادامه یک به یک تمام موارد ذکر شده درباره الگوها را بررسی می‌کنیم.

 

الگوی کندل استیک ماروبوزو (Marubozu)

یکی از معروف‌ترین الگوهای کندل شناسی، الگوی کندل استیک ماروبوزو به انگلیسی Marubozu است که یکی از الگوهای بازگشتی در کندل شناسی به حساب می‌آید. ماروبوزو در زبان ژاپنی به معنای سر طاس یا تراشیده شده می‌باشد. چرا این اسم را گذاشتند؟ کندل استیک ماروبوزو سایه یا فیلتر ندارد یا سایه‌ی آن خیلی کوچک است به همین دلیل به این اسم معروف است. از طرفی طول بدنه‌ی آن بلند است و این طول بدنه تعیین کننده‌ی قیمت بازار خواهد بود. به نوعی بالاترین قیمت و پایین ترین قیمت در تایم فریم با قیمت بسته شدن و باز شدن برابر است. الگوی ماروبزو دارای 2 نوع کلی صعودی و نزولی و 3 حالت مختلف است. این حالت‌های مختلف با توجه به سایه‌ی کندل ماروبوزو نام گذاری می‌شوند.

1- ماروبوزو صعودی (ماروبوزو سفید) در کندل شناسی

ماروبوزو سفید در یک روند صعودی ایجاد می‌شود و به ما هشدار بازگشت قیمت از صعودی به نزولی (خرسی) را می‌دهد. بیایید ویژگی‌های آن را بررسی کنیم تا بتوانیم به درستی الگوی ماروبوزو نزولی را تشخیص دهیم.

  • الگوی ماروبوزو در یک روند صعودی ایجاد می‌شود.
  • فیتیله یا سایه‌های این کندل وجود ندارد یا بسیار کوچک است. در واقع به نوعی قیمت باز شدن با قیمت سقف (Highest Price) و قیمت بسته شدن با قیمت کف (Lowest Price) برابر است.
  • ماروبوزو سفید نشان‌دهنده‌ی فشار بیشتر فروشندگان است.

2- ماروبوزو نزولی (ماروبوزو سیاه) در کندل شناسی

الگوی ماروبوزو سیاه در یک روند نزولی ایجاد می‌شود و به ما خبر خوشحال کننده‌ی احتمال صعودی شدن نمودار قیمتی را می‌دهد. ویژگی‌های ماروبوزو سیاه را بررسی کنیم.

  • الگوی ماروبوزو سیاه نشان دهنده‌ی صعودی شدن قیمت بازار است.
  • مانند الگوی ماروبوزو سفید، فاقد سایه یا فیتیله است. پس با توجه به نزولی بودن قیمت شروع با پایین‌ترین قیمت و قیمت پایانی با بالاترین قیمت برابر است.
  • ماروبوزو سیاه نشان‌دهنده‌ی فشار بیشتر خریداران است.

الگوی شمعی ماروبوزو صعودی و نزولی

حالت های مختلف الگوی ماروبوزو:

  • کندل ماروبوزو کامل: اگر کندل ماروبوزو هیچ سایه یا فیتیله‌ای نداشته باشد، به آن کندل ماروبوزو کامل می‌گویند. اگر کندل گاوی باشد به آن ماروبوزو کامل صعودی (سبز) و اگر کندل خرسی باشد به آن ماروبوزو کامل نزولی (قرمز) می‌گویند.
  • ماروبوزو باز سبز: کندلی که دارای سایه‌ی بالایی است و سایه‌ی پایین ندارد.
  • ماربوزو باز قرمز: کندلی که دارای سایه‌ی پایینی است اما سایه‌ی بالایی را ندارد.
  • ماروبوزو بسته سبز: کندلی که دارای سایه‌ی پایینی است اما سایه‌ی بالایی ندارد.
  • ماروبوزو بسته قرمز: کندلی که دارای سایه‌ی بالایی است و سایه‌ی پایینی را ندارد.

انواع الگوی ماروبوزو کامل، بسته و باز

ویژگی‌های الگوی ماروبوزو:

  • الگوی ماروبوزو تک کندلی است و دارای سایه یا فیتیله نمی‌باشد. یا سایه‌های آن کوچک هستند.
  •  رنگ ماروبوزوی صعودی سفید (سبز) و ماروبوزی نزولی سیاه (قرمز) می‌باشد.

 

معامله با ماروبوزو سفید

همانطور که گفتیم ماروبوزوی سفید در یک روند صعودی ایجاد می‌شود و هشدار بازگشت قیمت را می‌دهد. پس می‌دانیم که در هنگام معامله با ماروبوزو سفید باید زود اقدام به فروش کنیم تا قبل از شروع سیر نزولی قیمت، از ضرر کردن جلوگیری کنیم. پس یادتان باشد در صورت مشاهده الگوی ماروبوزو سفید، بهتر است احتمال نزولی شدن روند قیمت را بدهید و خود را برای ورود به پوزیشن فروش آماده کنید.

معامله با ماروبوزو سیاه

برعکس ماروبوزو سفید، ماروبوزو سیاه در یک روند نزولی ایجاد می‌شود و به ما خبر خوش صعودی شدن احتمالی نمودار قیمت را می‌هد. لذا با مشاهده این الگو می‌دانیم که فرصت خوبی برای خرید بیشتر در حال فراهم شدن است. بنابراین در معامله با ماروبوزو سیاه که نشان دهنده‌ی صعود احتمالی نمودار قیمت زمان است، خود را برای ورود به پوزیشن خرید آماده کنید.

 

3- الگوی چکش صعودی (Hammer) در کندل شناسی

یکی دیگر از الگوهای مهم کندل شناسی، کندل چکش صعودی به انگلیسی Bullish Hammer است. الگوی چکش یا الگوی چکش صعودی یک الگوی بازگشتی است که در انتهای روند نزولی و کف‌ها ایجاد می‌شود. یعنی ما الگوی چکش صعودی را در روند نزولی مشاهده می‌کنیم. مشاهده‌ی این الگو خبر احتمالی از صعودی شدن و رشد بازار را می‌دهد. ساختار الگوی چکش صعودی از یک کندل تشکیل می‌شود. برای تشخیص درست این الگو باید با ویژگی‌های الگوی کندل چکش صعودی آشنا شویم.

الگوی کندل استیک چکش صعودی و نزولی

ویژگی‌های الگوی چکش صعودی:

  • بدنه‌ی الگوی چکش کوچک است.
  • سایه‌ی یا فیلتر پایین الگوی چکش صعودی بسیار بلند و سایه‌ی بالای آن بسیار کوچک است (گاهی اوقات هم پیش می‌آید که الگو به کل فاقد سایه‌ی “بالا” باشد)
  • روند نمودار قبل از شکل گیری الگو نزولی است.
  • سایه باید حداقل 2 برابر بدنه باشد تا الگو را الگوی چکش بدانیم. یعنی اگر بدنه الگوی چکش از نصف سایه‌ی آن بلندتر باشد، الگوی چکش شکل “نگرفته” است.
  • صعودی یا نزولی بودن بدنه کندل چکش فرقی ایجاد نمی‌کند.

 

معامله با الگوی کندل استیک چکش صعودی

ظاهر شدن الگوی شمعی چکش صعودی در چارت قیمتی، خبر احتمالی به پایان رسیدن روند نزولی و آغاز روند صعودی را می‌دهد. بنابراین نحوه معامله با الگوی کندل استیک چکش بسیار ساده خواهد بود چرا که این الگو به تایید نیاز ندارد؛ لذا در صورت شماهده‌ی چکش صعودی، معامله را آغاز می‌کنیم. پس از اطمینان از شکل گرفتن الگو، فرصت مناسبی برای ورود به پوزیشن خرید (BUY) فراهم می‌شود. با خرید بیشتر و آغاز روند رو به رشد قیمت، می‌توانید سود خوبی از معامله با الگوی چکش صعودی به دست آورید.

  • نقطه مناسب پوزیشن خرید (Buy-Long): قیمت باز شدن کندلِ بعد از چکش صعودی
  • حد ضرر (Stop Loss): زیر سایه‌ی پایین چکش صعودی

معامله با الگوی چکش صعودی

4- الگوی چکش برعکس (Inverted Hammer) در کندل شناسی

کندل چکش دارای حالت معکوس هم می‌باشد که به آن الگوی کندل چکش معکوس به انگلیسی Inverse Hammer می‌گویند. درست مانند الگوی چکش صعودی، الگوی چکش نزولی یا الگوی چکش برعکس هم یک الگوی کندل بازگشتی است. با این تفاوت که الگوی چکش معکوس در انتهای روند صعودی ایجاد می‌شود و به ما هشدار نزولی شدن روند قیمت را می‌دهد. بنابراین با مشاهده و تشخیص الگوی چکش معکوس بهتر است منتظر بازگشت قیمت از صعودی به نزولی باشیم. برای تشخیص صحیح الگو خوب است موارد زیر را به خاطر بسپارید.

الگوی شمعی چکش برعکس

ویژگی‌های الگوی کندل استیک چکش معکوس:

  • الگوی چکش معکوس در انتهای یک روند صعودی ایجاد می‌شود.
  • بدنه‌ی این الگو مانند کندل چکش صعودی کوچک است. اما کوچکی آن به حدی نیست که به شکل یک خط دیده شود یا اصلا بدنه وجود نداشته باشد.
  • فیتیله یا سایه‌ی بالایی این الگو بسیار بلند است؛ و سایه‌ی پایینی آن بسیار کوچک است یا در بعضی مواقع سایه‌ی پایینی وجود ندارد.
  • طول حداکثر بدنه‌ی کندل چکش معکوس نباید بیشتر از نصف سایه‌ی بالای آن باشد. بنابراین مطمئن شوید بدنه‌ی الگوی چکش معکوس از نصف سایه‌ی بالا کوچک‌تر است.

معامله با الگوی چکش برعکس

در معامله با الگوی چکش معکوس، دقیقا برعکس چکش صعودی عمل می‌کنیم. هنگامی که الگوی شمع چکش نزولی را در سقف‌ها مشاهده کردیم، خود را برای شروع یک روند نزولی آماده می‌کنیم. لازم به ذکر است که در معامله با الگوی چکش معکوس، نیاز به کندل تایید داریم. به کندلی که بعد از الگو ظاهر می‌شود و آن را تایید می‌کند، کندل تایید می‌گویند. بنابراین نحوه معامله با الگوی چکش برعکس به این شکل است که پس از اطمینان از شکل‌گیری الگو، منتظر کندل تایید می‌مانیم و در صورت مشاهده کندل تایید، معامله را آغاز می‌کنیم. کندل تایید چکش معکوس، یک کندل صعودی است. با آغاز معامله برای ورود به پوزیشن فروش آماده می‌شویم. یا حداقل خرید جدیدی انجام نخواهیم داد. چرا که روند رو به پایین قیمت در حال آغاز است و ما در این روند نزولی دچار ضرر شویم.

  • کندل تایید: کندل صعودی
  • نقطه مناسب برای فروش (SELL-Short): قیمت باز شدن کندل سوم (2 کندل بعد از الگو)
  • حد ضرر (Stop Loss): زیر بدنه‌ی کندل چکش معکوس

معامله با الگوی چکش معکوس

5-الگوی پوشای صعودی (Bullish Engulfing) در کندل شناسی

الگوی پوشای صعودی هم یک الگوی بازگشتی در کندل شناسی است و در انتهای یک روند نزولی ایجاد می‌شود و پس از تشکیل کامل آن، نمودار قیمتی سیر صعودی را طی خواهد کرد. چرا که الگوی پوشای صعودی یک الگوی بازگشتی است و الگوی کندل استیک قدرتمندی به حساب می‌آید. ساختار الگوی پوشاننده صعودی از 2 کندل تشکیل می‌شود. پس هنگامی که درباره ساختار الگوی پوشای صعودی صحبت می‌کنیم، منظورمان 2 کندل در کنار هم است. بهتر است ویژگی‌های الگوی پوشای صعودی را بشناسیم تا بتوانیم به درستی آن را تشخیص دهیم.

الگوی کندل استیک پوشا صعودی

ویژگی‌های الگوی پوشاننده صعودی:

  • الگوی پوشای صعودی در انتهای یک روند نزولی ایجاد می‌شود.
  • ساختار الگوی پوشا از 2 کندل ساخته می‌شود.
  • کندل اول از ساختار الگو باید نزولی باشد.
  • قبل از شکل گیری الگو باید حداقل 3 کندل وجود داشته باشد.
  • طول بدنه کندل دوم باید کل بدنه کندل اول را بپوشاند.

معامله با الگوی کندل پوشاننده صعودی

هنگامی که الگوی پوشاننده صعودی را در کف‌های نمودار و انتهای روند نزولی مشاهده کردیم، باید بدانیم که احتمالا سیر نزولی رو به پایان است و می‌توانیم با فرصت طلبی و استفاده مناسب از الگو سود خوبی از روند صعودی پیش رو به دست آوریم. الگوی پوشای صعودی نیاز به کندل تایید ندارد. بنابراین هنگام معامله با الگوی پوشاننده صعودی که الگوی بسیار قوی‌ای نیز می‌باشد، پس از مشاهده‌ی الگو، بلافاصله معامله را آغاز می‌کنیم. بنابراین نقطه‌ مناسب برای فروش را انتخاب می‌کنیم. الگوی کندل استیک پوشا در بازار ارزهای دیجیتال، فارکس و حتی بورس ایران بسیار پر تکرار است.

  • نقطه مناسب برای خرید (BUY-Long): قیمت باز شدن کندل بعد از الگوی پوشا
  • حد ضرر (Stop Loss): زیر سایه‌ی پایین کندل پوشا

معامله با الگوی پوشای صعودی

6- الگوی پوشای نزولی (Bearish Engulfing) در کندل شناسی

الگوی پوشای نزولی برعکس پوشای صعودی در انتهای یک روند صعودی ایجاد می‌شود و در بخش کندل‌های بازگشتی در بحث کندل شناسی قرار می‌گیرد. این الگو نشانه‌ای مبنی بر تغییر روند قیمت از صعودی به نزولی است. سیگنال این الگو بین معامله گران بسیار قوی می‌باشد. شناخت این الگو به معامله گران کمک می‌کند تا قبل از شروع شدن سیر نزولی قیمت، از این موضوع با خبر شده و جلوی از دست دادن سرمایه‌ را بگیرند. برای شناخت الگوی پوشای نزولی ویژگی‌های زیر را به خاطر بسپارید.

الگوی شمع استیک پوشا نزولی

ویژگی‌های الگوی پوشاننده نزولی:

  • الگوی پوشای نزولی در انتهای یک روند صعودی ایجاد می‌شود.
  • کندل اول باید یک کندل صعودی باشد.
  • قبل از شکل گیری الگو باید حداقل 3 کندل وجود داشته باشد.
  • طول بدنه کندل دوم باید کاملا کندل اول را پوشش دهد.

معامله با الگوی پوشای نزولی

پس از اطمینان یافتن از صحت تشکیل الگوی نزولی در سقف‌های نمودار قیمتی، باید به این نکته توجه کنیم که قرار نیست روند صعودی ادامه داشته باشد. چرا که قدرت خریداران رو به پایان است و فروشندگان در حال قدرت گرفتن هستند و پس از شکل گیری الگو روند نزولی آغاز خواهد شد. الگوی پوشای نزولی هم درست مانند پوشای صعودی نیاز به کندل تایید ندارد. پس نحوه معامله با الگوی پوشای صعودی به این شکل است که پس از دیدن الگو در چارت قیمتی معامله را آغاز می‌کنیم. سپس با در نظر گرفتن این احتمال که نمودار قیمت به زودی نزولی خواهد شد، خود را برای ورود به پوزیشن فروش (SELL) آماده می‌کنیم.

  • نقطه مناسب برای فروش (SELL-Short): قیمت باز شدن کندلِ بعد از الگو
  • حد ضرر (Stop Loss): روی سایه‌ی بالای کندل پوشا نزولی

معامله با الگوی پوشای نزولی

7- الگوی هارامی صعودی در کندل شناسی

الگوی هارامی صعودی یا بولیش به انگلیسی Bullish Harami یکی دیگر از الگوهای بازگشتی در کندل شناسی به حساب می‌آید. همانطور که از اسم آن مشخص است، الگوی کندل استیک هارامی در کف ها پس از یک روند نزولی ایجاد شده و مژده‌ی صعودی شدن احتمالی روند قیمت را می‌دهد. هارامی در زبان ژاپنی به معنای “باردار” است. چرا که ساختار الگو از 2 کندل تشکیل می‌شود که کندل اول را کندل مادر و کندل دوم را بچه می‌نامند. برای این که الگوی هارامی را به درستی در نمودارهای قیمتی تشخیص دهید، به ویژگی‌های زیر توجه کنید.

الگوی هارامی صعودی

ویژگی‌های الگوی کندل هارامی صعودی:

  • الگوی هارامی صعودی در انتهای یک روند نزولی ایجاد می‌شود.
  • این الگو از 2 کندل تشکیل می‌شود.
  • کندل اول باید یک کندل نزولی با بدنه‌ی بلند باشد.
  • کندل دوم باید یک کندل کوچک باشد که در شکم کندل اول قرار گرفته است. (به نوعی کندل دوم وسطای کندل اول قرار می‌گیره و کندل اول به کل کندل دوم را پوشش می‌دهد.)
  • سایه‌ها در کندل دوم از اهمیت زیادی برخوردار نیستند اما اگر سایه‌ی کندل شماره 2 از شماره 1 عبور نکند بهتر است. چرا که همانطور که گفتیم در الگوی هارامی کندل شماره یک باید به کل کندل شماره 2 را پوشش دهد. بنابراین بهتر است سایه‌ی کندل شماره دو هم از شماره یک بیشتر نباشد.
  • صعودی یا نزولی بودن کندل شماره 2 اهمیت زیادی ندارد و تفاوتی ایجاد نمی‌کند.

معامله با الگوی کندل هارامی صعودی

معامله با الگوی هارامی پس از اطمینان یافتن از شکل گیری الگو آغاز می‌شود. این اطمینان در صورت مشاهده‌ی کندل تایید الگوی هارامی صعودی به دست می‌آید. لذا هنگام معامله با هارامی صعودی، منتظر کندل تایید می‌مانیم. هنگامی که الگو را در کف های نمودار قیمتی و انتهای روند نزولی مشاهده کردیم، و پس از آن کندل تایید را نیز دیدیم، بهتر است خود را برای خرید بیشتر آماده کنیم. چرا که روند بازار بازگشت خواهد داشت و با شروع روند صعودی و خرید بیشتر سرمایه‌مان بیشتر خواهد شد. معامله گرانی که موقعیت مناسب برای خرید در معامله با الگوی هارامی صعودی را می‌دانند، سود خوبی از معاملات خود به دست می‌آورند.

  • کندل تایید: کندل صعودی
  • موقعیت مناسب برای خرید (BUY-Long): قیمت باز شدن کندل سوم (2 کندل پس از الگوی هارامی)
  • حد ضرر (Stop Loss): زیر پایین‌ترین قسمت الگو

معامله با الگوی شمع هارامی صعودی

8- الگوی هارامی نزولی (Bearish Harami) در کندل شناسی

الگوی هارامی نزولی در سقف ها ایجاد ظاهر می‌شود و درست معکوس هارامی صعودی عمل می‌کند. یعنی در انتهای یک روند صعودی قرار می‌گیرد و نمودار قیمت پس از تشکیل الگوی شمعی هارامی نزولی، از روند صعودی به نزولی تغییر می‌یابد. ساختار کندل استیک هارامی نزولی به انگلیسی Bearish Harami از 2 کندل ایجاد می‌شود. با این تفاوت که کندل مادر (کندل اولی) یک کندل صعودی است و کندل بچه (کندل دوم) یک کندل نزولی است. معامله‌گران باید بدانند که الگوی هارامی نزولی احتمال بازگشت و نزولی شدن قیمت را افزایش می‌دهد. بنابراین بهتر است خودشان را برای یک روند نزولی آماده کنند.

الوی هارامی نزولی

ویژگی‌های الگوی هارامی نزولی:

  • الگوی هارامی نزولی در انتهای روند صعودی ایجاد می‌شود (در سقف‌ها).
  • الگو از 2 کندل ساخته می‌شود.
  • کندل اول یا کندل مادر یک کندل بلند صعودی است.
  • کندل دوم یا کندل بچه یک کندل کوچک است که در شکم کندل اول قرار می‌گیرد (یعنی تقریبا وسطش).
  • صعودی یا نزولی بودن کندل دوم تفاوتی ایجاد نمی‌کند.
  • برای اعتبار بیشتر الگو بهتر است سایه‌ی کندل شماره 2 از یک 1 بیشتر نباشد.

نحوه معامله با الگوی هارامی نزولی

الگوی شمعی هارامی که در انتهای روند صعودی و در سقف‌ها ایجاد می‌شود، الگویی است که به ما هشدار رو به پایان بودن رشد قیمت و آغاز روند نزولی را می‌دهد. هنگام معامله با الگوی هارامی نزولی هم درست مانند هارامی صعودی، نیاز به یک کندل تایید داریم. پس بلافاصله پس از مشاهده‌ی هارامی نزولی، معامله را آغاز نمی‌کنیم. کندل تایید الگوی هارامی نزولی یک کندل نزولی است. پس از شکل گیری کندل تایید معامله با هارامی نزولی را آغاز می‌کنیم و به دنبال موقعیت مناسب برای فروش می‌گردیم.

  • کندل تایید: کندل نزولی
  • موقعیت مناسب برای فروش (SELL-Short): قیمت باز شدن کندل سوم (2 کندل بعد از الگوی هارامی نزولی)
  • حد ضرر (Stop Loss): بالاترین نقطه الگوی هارامی نزولی

معامله با الگوی شمع هارامی نزولی

9- الگوی مرد به دار آویخته (Hanging Man) در کندل شناسی

الگوی کندل مرد به دار آویخته یا الگوی شمعی مرد حلق آویز، یکی از الگوهای قوی در بازارهای معاملاتی است. ساختار الگوی مرد حلق آویز به انگلیسی Hanging Man از یک کندل تشکیل می‌شود. این الگو در انتهای یک روند صعودی ایجاد شده و به معامله کنندگان، هشدار نزولی شدن روند قیمت را می‌دهد. دلیل این که این الگوی کندل استیک به نام مرد به دار آویخته یا هنگینگ من معروف می‌باشد، این است که قدرت خریداران پس از تشکیل الگو به پایان می‌رسد و اصطلاحا خریداران به دار آویخته می‌شوند.

الگوی شمعی مرد حلق آویز

ویژگی‌های الگوی مرد حلق آویز

  • کندل آن بدنه‌ی کوچکی دارد.
  • فیتیله یا سایه‌ی بالایی ندارد یا اگر هم دارد بسیار کوچک است.
  • سایه‌ی پایینی آن بلند است.
  • کندل مرد حلق آویز در انتهای روند صعودی ایجاد می‌شود.

نکته‌ی مهمی که باید به آن توجه کنید این است که الگوی مرد به دار آویخته لزوما باعث نزول قیمت نمی‌شود. بلکه یکی از نشانه‌های مهم نزولی شدن روند قیمت است.

معامله با الگوی شمعی مرد به دار آویخته

همانطور که گفته شد الگوی مرد به دار آویخته یک الگوی قدرتمند بازگشتی است که در انتهای روندهای صعودی و در سقف‌ها ظاهر می‌شود. نحوه معامله با الگوی کندل مرد حلق آویز به این صورت است که در ابتدا باید از صحت تشکیل الگو اطمینان یابیم، سپس با در نظر گرفتن نزول احتمالی روند قیمت، برای فروش آماده شویم. پس بلافاصله پس از مشاهده الگو، معامله را آغاز نمی‌کنیم. بلکه منتظر کندل نزولی بعد از الگوی هنگینگ من می‌مانیم و سپس معامله را با قیمت باز شدن کندل سوم آغاز می‌کنیم.

  • کندل تایید: کندل نزولی
  • نقطه ورود به پوزیشن فروش (SELL-Short): قیمت باز شدن کندل سوم (2 کندل بعد از الگو)
  • حد ضرر (Stop Loss): بالای بدنه‌ی کندل مرد حلق آویز

معامله با الگوی مرد حلق آویز

10- الگوی شمعی نافذ یا نفوذی (Piercing Line) در کندل شناسی

یکی دیگر از الگوهای کندل استیک بازگشتی، الگوی کندل شمعی نفوذی به انگلیسی Piercing Line است. الگوی کندل استیک نفوذی می‌تواند باعث تغییر روند نزولی به صعودی شود. ساختار الگوی شمع نافذ از 2 کندل مخالف هم تشکیل شده است که در انتهای روندهای نزولی و کف ها ایجاد می‌شود. الگوی شمع نفوذی ویژگی‌هایی دارد که برای تشخیص صحیح آن باید حتما آن‌ها را به خاطر بسپارید.

الگوی شمع نفوذی

ویژگی‌های الگوی کندل نافذ:

  • کندل اول در الگوی شمعی نفوذی یک کندل بلند و نزولی است.
  • کندل شماره دوم باید یک کندل صعودی باشد که حداقل تا نصف کندل اول بازگشت قیمت داشته باشد.
  • فرم ایده آل الگو شمعی نافذ به این گونه است که یک گپ بین کلوز کندل شماره یک و اوپن کندل شماره دو وجود داشته باشد؛ ولی در بازار بین الملل و بازار ارزهای دیجیتال ممکن است الگوهای شمعی نافذی را مشاهده کنید که بدنه ها در پایین الگو در یک سطح قرار داشته باشند.

معامله با الگوی کندل نافذ

معامله کردن با الگوی کندل نافذ درست شبیه به الگوهای کندل بازگشتی صعودی است. هنگام معامله با الگوی شمع نفوذی، نیاز به مشاهده‌ی کندل تایید داریم. در صورتی که از تشکیل کامل الگوی کندل نافذ و کندل تایید اطمینان یافتیم، معامله را آغاز خواهیم کرد. هنگام معامله بهتر است بدانیم که قدرت فروشندگان به زودی کاهش می‌یابد و بازار در دست خریداران قرار خواهد گرفت. بنابراین در معامله با الگوی شمع نفوذی، به دنبال موقعیت مناسب برای ورود به پوزیشن خرید می‌گردیم.

  • کندل تایید: یک کندل صعودی
  • موقعیت مناسب برای خرید (BUY-Long): قیمت باز شدن کندل سوم (2 کندل بعد از الگوی نافذ)
  • حد ضرر (Stop Loss): زیر سایه‌ی پایین کندل نافذ

معامله با الگوی شمع نفوذی

11- الگوی شمعی ستاره ثاقب (Shooting Star) در کندل شناسی

الگوی شمعی ستاره ثاقب به انگلیسی Shooting Star نیز یک الگوی کندل استیک بازگشتی است. با مشاهده این الگو باید این احتمال را بدهیم که ممکن است روند بازار از صعودی به نزولی تغییر کند. ساختار الگوی شمعی ستاره ثاقب از یک کندل استیک تشکیل شده است که در انتهای روند صعودی و در سقف ها ایجاد می‌شود و به ما این هشدار را می‌دهد که روند صعودی رو به پایان است و باید منتظر بازگشت قیمت باشیم.

الگوی شمعی ستاره ثاقب

ویژگی‌های کندل استیک ستاره ثاقب:

  • بدنه‌ی این الگو کوچک است.
  • فیتیله یا سایه‌ی بالای الگوی ستاره ثاقب دو برابر بدنه است.
  • این که کندل صعودی باشد یا نزولی (سبز باشد یا قرمز) در شکل گیری الگو تاثیری نمی‌گذارد. اما اگر خود کندل هم یک کندل نزولی باشد، الگو قوی‌تر ظاهر می‌شود و از اعتبار بیشتری برخوردار است.

معامله با الگوی کندل ستاره ثاقب

الگوی کندل ستاره ثاقب در انتهای روند صعودی و سقف‌ها ظاهر می‌شود و نشان دهنده‌ی رو به پایان بودن قدرت خریداران است و نزولی شدن روند قیمت است. هنگامی که این الگو را مشاهده کردیم باید حواسمان باشد که احتمالا بازار به زودی در دست فروشندگان قرار خواهد گرفت. بنابراین هنگام معامله با الگوی ستاره ثاقب، معامله گران خود را آماده برای ورود به پوزیشن فروش می‌کنند تا با آغاز روند نزولی دچار ضرر نشوند. هنگام معامله با ستاره ثاقب به کندل تایید نیاز نداریم و در صورت مشاهده شکل گیری کامل الگو، معامله را آغاز می‌کنیم.

  • نقطه مناسب برای فروش (SELL-Short): قیمت باز شدن کندلِ بعد از ستاره ثاقب
  • حد ضرر (Stop loss): زیر سایه‌ی کندل ستاره ثاقب

معامله با الگوی ستاره ثاقب

12- الگوی کندل استیک ستاره صبحگاهی (Morning Star) در کندل شناسی

الگوی ستاره صبحگاهی به انگلیسی Morning Star الگویی است که با تشکیل در انتهای روند نزولی، احتمال تغییر روند از نزولی به صعودی را ایجاد می‌کند. همانطور که از اسم این الگو مشخص است، با تشکیل آن معامله‌گران امیدوار می‌شوند روند صعودی نزدیک است و به زودی با طلوع ستاره صبح، روند صعودی آغاز می‌شود. ساختار الگوی ستاره صبحگاهی از 3 کندل تشکیل می‌شود که نشان دهنده‌ی کاهش قدرت فروشندگان و افزایش قدرت خریداران است. نگاهی به ویژگی‌های الگوی شمعی ستاره صبحگاهی بیندازیم.

الگوی شمعی ستاره صبحگاهی

ویژگی‌های الگوی شمعی ستاره صبحگاهی:

  • الگوی ستاره صبحگاهی در انتهای روند نزولی ایجاد می‌شود.
  •  کندل اول یک کندل بلند نزولی است.
  • کندل وسط یک کندل با بدنه کوچک است که
  • کندل سوم یک کندل بلند صعودی است.

معامله با الگوی ستاره صبحگاهی

معامله با الگوی ستاره صبحگاهی چگونه است؟ الگوی شمعی ستاره صبحگاهی که از 3 کندل ساخته شده است یک الگوی بازگشتی صعودی است. یعنی در صورت مشاهده ستاره صبح، به احتمال زیاد به زودی بازار در دست خریداران قرار خواهد گرفت. پس هنگام معامله با الگوی ستاره صبحگاهی، معامله کنندگان آماده برای خرید هستند تا با سیر صعودی نمودار قیمتی، سود خوبی از معاملات خود به دست بیاورند.

معامله با ستاره صبحگاهی

13- الگوی ستاره عصرگاهی (Evening Star) در کندل شناسی

الگوی ستاره عصرگاهی یا شامگاهی به انگلیسی Evening Star از دیگر الگوهای بازگشتی است که دقیقا حالت معکوس الگوی کندل ستاره صبحگاهی عمل می‌کند. الگوی ستاره عصرگاهی در انتهای روند صعودی ایجاد می‌شود و به معامله گران هشدار نزدیک شدن به آخرین لحظات صعودی بودن را می‌دهد. نمودار قیمتی پس از تشکیل الگو احتمالا روند نزولی را طی خواهد کرد. ساختار الگوی شمعی ستاره شامگاهی از 3 کندل ساخته می‌شود. با هم قوانین مربوط به الگوی شمعی ستاره عصرگاهی را بررسی کنیم.

الگوی ستاره شامگاهی

قوانین الگوی ستاره عصرگاهی:

  • الگوی ستاره شامگاهی در انتهای روند صعودی ظاهر می‌شود.
  • الگو از 3 کندل تشکیل می‌شود.
  • کندل اول که نشان دهنده‌ی صعودی بودن بازار است، یک کندل بلند صعودی است.
  • کندل دوم یک کندل با بدنه‌ی کوچک است که بالاتر از قیمت بسته شدن کندل اول قرار می‌گیرد.
  • کندل سوم یک کندل بلند نزولی است که قیمت باز شدن آن پایین‌تر از قیمت بسته شدن کندل دوم است.
  • اگر کندل نزولی سوم تقریبا کندل صعودی اول را بپوشاند، اعتبار الگو بیشتر می‌شود.

نحوه معامله با الگوی کندل استیک ستاره عصرگاهی

نحوه معامله با الگوی کندل استیک ستاره عصرگاهی درست برعکس الگوی ستاره صبحگاهی است. یعنی در صورت مشاهده این الگو احتمال می‌دهیم که این فروشندگان هستند که قرار است به زودی قدرت بازار را در دست بگیرند. چرا که ظهور ستاره شامگاهی، یکی از نشانه‌های نزولی شدن روند قیمت بازار است. بنابراین معامله گران هنگام معامله با الگوی ستاره عصرگاهی خود را برای فروش آماده می‌کنند تا قبل از نزول قیمت، دارایی خود را نقد کنند.

معامله با ستاره شامگاهی

14- الگوی کندل استیک ابر سیاه (Dark Cloud) در کندل شناسی

الگوی کندل استیک ابر سیاه به انگلیسی Black Cloud همانطور که اسم آن نشان می‌دهد، الگویی نزولی که در انتهای روندهای صعودی ظاهر می‌شود و به ما هشدار نزولی شدن قیمت را می‌دهد. ابر سیاه این سیگنال را به معامله‌گران می‌دهد که قدرت فروشندگان درحال پیشی گرفتن از قدرت خریداران است. ساختار الگوی شمعی ابر سیاه از 2 کندل ساخته می‌شود. قوانین مربوط به این الگو را یک به یک توضیح می‌دهیم. بهتر است آن‌ها را به خاطر بسپارید تا ابرهای سیاه باعث تضرر شما نشوند.

الگوی شمعی ابر سیاه

ویژگی‌های الگوی کندل استیک ابر سیاه

  • کندل اول در این الگو حتما یک کندل صعودی است.
  • کندل شماره 2 یک کندل نزولی است که باید حداقل 50% از کندل صعودی قبل را پوشش دهد. (یجورایی برعکس الگوی ستاره نافذ).
  • فرم ایده آل این الگو هنگامی شکل می‌گیرد که یک گپ بین اوپن پرایس کندل شماره 2 و کلوز پرایس کندل شماره 1 وجود داشته باشد. لازم به ذکر است که حتی اگر گپ یا شکاف بین این دو کندل وجود نداشته باشد هم الگو کار می‌کند اما فرم ایده‌آل آن نخواهد بود.

شاید با خود فکر کنید “این الگو که شبیه به الگوی شمعی پوشا است!” درست است. شبیه به هم هستند اما یک تفاوتی با هم دارند که بسیار مهم است و حتما آن را به خاطر بسپارید. در الگو کندل استیک پوشا نزولی، کندل شماره 2 کاملا کندل شماره 1 را می‌پوشاند. در حالی که در الگوی ابر سیاه حدودا تا نصف کندل شماره 1 پوشیده می‌شود. همینطور الگوی پوشا بسیار از کندل ابر سیاه قوی‌تر است و نسبت به ابر سیاه، الگوی قدرتمند‌تری می‌باشد.

معامله با الگوی کندل استیک ابر سیاه

همانطور که گفته شد، الگوی کندل ابر سیاه یک الگوی کندل استیک نزولی است. یعنی در صورت مشاهده‌ی آن می‌دانیم که روند قیمت به احتمال زیاد قرار است نزولی شود و بازار در دست فروشندگان قرار بگیرد. الگوی ابر سیاه نیاز به کندل تایید دارد. پس هنگام معامله با الگوی کندل ابر سیاه بلافاصله پس از مشاهده‌ی الگو، معامله را آغاز نمی‌کنیم. بلکه منتظر کندل تایید مانده و سپس به معامله می‌پردازیم. کندل تایید یک کندل نزولی است که بعد از الگو شکل می‌گیرد.سپس معامله گران پس از مشاهده الگوی شمعی ابر سیاه و کندل تایید، خود را برای ورود به پوزیشن فروش آماده می‌کنند.

  • کندل تایید: کندل نزولی
  • نقطه مناسب برای فروش (SELL-Short): قیمت باز شدن کندل سوم (2 کندل بعد از ابر سیاه)
  • حد ضرر (Stop Loss): روی سایه‌ی بالای کندل ابر سیاه

معامله با الگوی ابر سیاه

15- الگوی کندل استیک دوجی (Doji) در کندل شناسی

کندل دوجی چگونه است ؟ به کندل هایی که بدنه‌ی کوچکی دارند یا اصلا بدنه‌ای ندارند، کندل یا شمع دوجی به انگلیسی Doji می‌گویند. در زبان ژاپنی دوجی به معنای خطا یا اشتباه است.اندازه‌ی سایه یا فیتیله‌ی کندل استیک دوجی می‌تواند بزرگ یا کوچک باشد. اما ویژگی اصلی الگوی شمعی دوجی عدم داشتن بدنه است که باعث می‌شود به راحتی کندل را در نمودارهای قیمتی مختلف تشخیص دهیم. کندل‌های دوجی در بازارهای معاملاتی نشانه‌ی تغییر روند است. عدم داشتن بدنه این موضوع را نشان می‌دهد که خریداران و فروشندگان مردد هستند و روند بازار مشخص نیست.

با توجه به سایه‌های کندل دوجی، حالت‌ها و انواع الگوی کندل های دوجی وجود دارد که با یکدیگر متفاوت‌اند. بیایید با آن‌ها آشنا شویم.

انواع کندل دوجی

کندل دوجی معمولی

این کندل دارای شکلی طبیعی است و علاوه بر نداشتن بدنه، سایه‌های کوچکی نیز دارد. کندل دوجی معمولی به کندل ستاره هم معروف است. همانطور که گفته شد کندل های دوجی معمولا در انتهای روندها ایجاد می‌شوند و روند قبل از خود را تغییر می‌دهند.

کندل شناسی: کندل دوجی ستاره

کندل دوجی پا دراز یا پایه بلند

 کندل دوجی پا دراز تقریبا شبیه به دوجی معمولی بدنه‌ی بسیار کوچکی دارد که نشان دهنده‌ی نزدیک بودن قیمت آغازین و پایانی  است؛ اما با این تفاوت که سایه‌های بلندی دارد. نکته‌ی دیگر درباره کندل دوجی دراز پا هم اندازه بودن سایه‌های بالا و پایین است. الگو نشان دهنده‌ی مردد بودن معامله‌کنندگان است. باید بدانید که الگوی کندل دوجی پایه بلند هم در کف ها و هم در سقف ها ظاهر می‌شود. یعنی هم توانایی تغییر روند نزولی به صعودی را دارد، هم توانایی تغییر روند صعودی به نزولی.

دوجی پا دراز

معامله با الگوی کندل دوجی پا دراز

الگوی کندل دوجی پا دراز هنگامی ظاهر می‌شود که قیمت در یک روند صعودی یا نزولی قرار دارد. ظاهر شدن کندل دوجی پایه بلند نشانه‌ی برابر بودن قدرت فروشندگان و خریداران است. لذا اگر فرض کنیم الگو در یک روند صعودی ایجاد شود، به ما گوشزد می‌کند قدرت بازاری که تا الان دست خریداران بود، اکنون برابر با قدرت فروشندگان است. بنابراین احتمال تغییر روند بسیار بالا می‌رود و به زودی نمودار سیر نزولی را طی خواهد کرد. اما همانطور که ذکر شد، کندل دوجی نشانه‌ی بی‌تصمیمی بازار است. پس معامله گر هنگام معامله با کندل دوجی پا دراز باید از تغییر روند اطمینان یافته و سپس اقدام به تصمیم‌گیری کند.

کندل دوجی سنگ قبر

 کندل دوجی سنگ قبر یک الگوی بسیار مهم محسوب می‌شود. چرا که این الگو یک الگوی قدرتمند بازگشتی است که در انتهای روند صعودی ایجاد می‌شود و روند قیمت را از صعودی به یک روند نزولی بلند مدت تغییر می‌دهد. اما متاسفانه قدرت تغییر دادن روند نزولی به صعودی را ندارد. ساختار کندل دوجی سنگ قبر کندلی با سایه‌ی بالای بسیار بلند است که سایه‌ی پایین ندارد.

کندل شناسی: دوجی سنگ قبر

معامله با الگوی کندل دوجی سنگ قبر

معامله با الگوی کندل دوجی سنگ قبر ساده است چرا که نیاز به تایید ندارد. معامله گران پس از مشاهده‌ی این الگو وارد پوزیشن فروش می‌شوند و دارایی خود را نقد می‌کنند. چرا که دوجی سنگ قبر نشان دهنده‌ی یک روند بلند نزولی است. اما باز هم این نکته را تکرار می‌کنم که این نزول قیمت احتمالی است. زیرا بازار در حال مردد به سر می‌برد و ممکن است قیمت روند قبلی خود را ادامه دهد. اما در هر صورت احتمال بازگشت قیمت از ادامه داشتن آن بیشتر است. لذا پس از مشاهده‌ی دوجی سنگ قبر آماده برای فروش می‌شویم.

  • نقطه مناسب برای فروش (SELL-Short): قیمت باز شدن کندلِ بعد از دوجی سنگ قبر
  • حد ضرر (Stop Loss): روی سایه‌ی بالای دوجی سنگ قبر

معامله با الگوی دوجی سنگ قبر

کندل دوجی سنجاقک:

مانند الگوی دوجی سنگ قبر، الگوی کندل دوجی سنجاقک هم یک الگوی بازگشتی قدرتمند است با این تفاوت که کندل سنجاقک در انتهای روندهای نزولی ایجاد می‌شود و روند قیمت را از نزولی به صعودی تغییر می‌دهد. اما کندل سنجاقک ممکن است در انتهای روندهای صعودی هم ظاهر شود و روندقیمت را از صعودی به نزولی تغییر دهد. ساختار کندل دوجی سنجاقک به این شکل است: بدنه‌ی بسیار کوچک که سایه‌ی پایینی بسیار بلندی دارد و سایه‌ی بالا ندارد؛ به نوعی شبیه به یک سنجاقک است. برای مطمئن شدن از تغییر روند باید به کندل تایید که بعد از الگوی سنجاقک ظاهر می‌شود، توجه کرد. کندل تایید باید بازگشت قیمت را تایید کند. اگر کندل سنجاقک پس از یک روند نزولی ایجاد شود و کندل بعد از آن هم یک کندل نزولی باشد، الگو از اعتبار زیادی برخوردار نیست و ممکن است روند قیمت ادامه دار باشد.

دوجی سنجاقک

معامله با الگوی کندل دوجی سنجاقک

خب می‌دانیم که در معامله با کندل‌های دوجی بهتر است از صحت بازگشت قیمت اطمینان پیدا کنیم. معامله‌گران هنگام معامله با الگوی سنجاقک پس از مطمئن شدن از تغییر روند، اقدام به معامله می‌کنند. کندل دوجی سنجاقک بسیار پر قدرت اما کمیاب است. در صورت مشاهده‌ی این الگو در انتهای روند نزولی، معامله گر می‌تواند برای ورود به پوزیشن خرید آماده باشد.

  • نقطه مناسب برای پوزیشن خرید: قیمت باز شدن کندلِ بعد از الگوی سنجاقک
  • حد ضرر (Stop Loss): زیر سایه‌ی پایین کندل دوجی سنجاقک

معامله با الگوی دوجی سنجاقک

اگر می‌خواهید به صورت حرفه‌‌ای به معامله ارزهای دیجیتال و بازارهای مختلف مالی بپردازید، حتما در دوره آموزش معامله گری حرفه ای اینوست یار شرکت کنید.

 

الگوی کندل استیک فرفره صعودی و نزولی

الگوی فرفره یکی دیگر از الگوهای بازگشتی در کندل شناسی به حساب می‌آید. این الگو دارای بدنه‌ی کوچک و سایه‌های نسبتا بلندی است؛ به شکلی که بدنه تقریبا وسط سایه‌ها قرار می‌گیرد. به نوعی سایه‌ها معمولا با هم تقارن دارند. این الگو هنگامی شکل می‌گیرد که خریداران قیمت را بالا ببرند و هم‌زمان فروشندگان با قدرت خود قیمت را پایین بیاورند. در نهایت هم قیمت بسته شدن نزدیک به قیمت باز شدن می‌شود که به همین دلیل بدنه‌ی الگوی فرفره کوچک می‌باشد. الگوی کندل استیک فرفره صعودی و نزولی انواع مختلف الگوی فرفره هستند.
در واقع این الگو نشان‌دهنده‌ی نامطمئن بودن در تصمیم‌گیری معامله‌گران است و بازار روند خاصی را طی نمی‌کند.

کندل شناسی: فرفره صعودی و نزولی

ویژگی‌های کلی الگوی فرفره:

  • این الگو دارای بدنه‌ی کوچکی است که معمولا در وسط سایه‌های بلند آن قرار می‌گیرد.
  • الگوی فرفره یک الگوی بازگشتی است.
  • اگر الگوی فرفره در محدوده بدون روند ایجاد شود،

انواع الگوی شمعی فرفره

انواع الگوی شمعی فرفره دارای 2 نوع می‌باشد؛ الگوی فرفره‌ی صعودی و الگوی فرفره‌ی نزولی. دقت داشته باشید که رنگ کندل در صعودی یا نزولی بودن الگو تاثیری نمی‌گذارد.

 

انواع الگو کندل استیک ادامه دهنده

همانطور که پیش از این توضیح دادیم، در کندل شناسی الگوهای ادامه دهنده الگوهایی هستند که پس از ظاهر شدن روی نمودار قیمتی، روند قیمتی به مسیر خود ادامه می‌دهد. یعنی اگر الگوی شمعی در روند صعودی ایجاد شود، پس از شکل گیری الگو روند قیمت همچنان صعودی است. اگر هم روند قیمت نزولی باشد، پس از تشکیل الگوی کندل استیک، روند نمودار قیمت همچنان به سیر نزولی خود ادامه خواهد داد. چند تا از مهم‌ترین الگوهای کندل استیک ادامه دهنده را بررسی می‌کنیم.

 

16- الگوی کندل استیک سه سرباز سفید (Three White Soldiers) در کندل شناسی

یکی دیگر از الگوهای کندل شناسی، الگوی کندل استیک سه سرباز سفید پوش به انگلیسی Three White Soldiers  است. منظور از سفید پوش همان کندل‌های سفید صعودی است که می‌تواند به رنگ سبز هم باشد. ساختار الگوی کندل استیک همانطور که از اسمش مشخص است، از 3 کندل صعودی ساخته شده است. الگوی شمعی سه سرباز سفید در ابتدای یک روند صعودی ایجاد شده و پس تشکیل الگو نمودار قیمتی روند صعودی خود را طی می‌کند. پس این الگو یک الگوی ادامه دهنده است. با هم ویژگی‌های الگوی شمعی سه سرباز سفید را ببینیم.

الگوی سه سرباز سفید پوش صعودی

ویژگی‌های الگوی شمعی سه سرباز سفید:

 

  • هر سه کندل الگو باید صعودی باشند.
  • الگو در ابتدای روند صعودی ایجاد می‌شود و روند قیمت پس از آن به روند صعودی ادامه می‌دهد.
  • طول بدنه سه کندل از کوچک به بزرگ است. یعنی بدنه‌ی کندل سوم از کندل دوم و کندل دوم از کندل اول بزرگ‌تر است. در واقع قیمت باز شدن هر کندل، در بدنه‌ی کندل قبلی خود است.
  • کندل‌های الگوی سه سرباز سفید یا سایه ندارند یا سایه‌های بسیار کوچکی دارند.
  • هر چه طول کندل‌ها بزرگ‌تر باشد، الگو از اعتبار بیشتری برخوردار است.

 

17- الگوی کندل استیک سه کلاغ سیاه (Three Black Crows) در کندل شناسی

الگوی کندل استیک سه کلاغ سیاه به انگلیسی Three Black Crows الگویی است که معامله کنندگان اصلا از دیدن آن خوشحال نمی‌شوند. الگوی شمعی سه کلاغ سیاه یک الگوی نزولی ادامه دهنده است. این الگو در انتهای یک روند نزولی ایجاد شده و نمودار قیمتی پس از تشکیل الگوی شمعی سه کلاغ سیاه به روند نزولی خود ادامه می‌دهد. ساختار الگوی سه کلاغ سیاه همانطور که از اسم آن مشخص است، از 3 کندل نزولی (کندل‌های سیاه یا قرمز) تشکیل می‌شود. برای تشخیص درست این الگو به ویژگی‌های الگوی سه کلاغ سیاه توجه کنید.

الگوی سه کلاغ سیاه

ویژگی‌های الگوی شمعی سه کلاغ سیاه:

  • هر سه کندل الگو باید کندل‌های نزولی یا خرسی باشند.
  • الگوی شمعی سه کلاغ در ابتدای یک روند نزولی ایجاد می‌شود و نمودار قیمتی پس از آن سیر نزولی را ادامه می‌دهد.
  • بدنه‌ی کندل‌ها به ترتیب بزرگ‌تر می‌شوند. یعنی کندل اول از کندل دوم و کندل دوم از کندل سوم کوچک‌تر است.
  • کندل‌های این الگو یا سایه ندارند یا سایه‌های کوچکی دارند.
  • هر کندل با قیمت بسته شدن کندل قبلی باز می‌شود. اما فشار فروشندگان باعث پایین رفتن قیمت بسته شدن در هر کندل می‌شود. بنابراین طی سه افت قیمت در این الگو، سیر نزولی ادامه دار می‌شود.

معامله کنندگان این الگو را یک الگوی نزولی می‌دانند چرا که فروشندگان طی 3 تایم فریم متوالی، از خریداران پیشی گرفتند.

18- الگوی فرفره نزولی (Spinning Top) در کندل شناسی

الگوی فرفره‌ی نزولی که با نام‌های فرفره‌ی سقف، فرفره‌‌ی بالا به انگلیسی Spinning Top هم شناخته می‌شود. الگوی فرفره نزولی یک الگو بازگشتی است که در انتهای روند صعودی ایجاد می‌شود و پس از آن روند قیمت از صعودی به نزولی تغییر می‌کند. البته باید به کندل تایید الگوی فرفره هم حتما توجه کنیم. کندل تایید الگوی فرفره نزولی کندلی است نزولی که قیمت بسته شدن آن پایین‌تر از بدنه‌ی کندل فرفره قرار می‌گیرد. در صورت مشاهده کندل تایید، از نزولی شدن روند قیمت مطمئن خواهیم شد.

کندل استیک فرفره نزولی

ویژگی‌های الگوی شمعی فرفره نزولی:

  • الگو در انتهای روند صعودی ایجاد می‌شود.
  • کندل تایید پس از الگو شکل می‌گیرد که کندلی بلند و نزولی است که قیمت بسته شدن آن پایین‌تر از بدنه کندل فرفره نزولی است.
  • رنگ الگوی فرفره اهمیتی ندارد. هم می‌تواند کندل صعودی باشد و هم کندل نزولی.
  • گپ یا شکاف بین کندل تایید و کندل فرفره سقف، مهری است بر تایید اعتبار الگوی فرفره نزولی.

19- الگوی فرفره صعودی (Spinning Bottom) کندل شناسی

الگوی فرفره صعودی با نام های فرفره کف، فرفره پایین و به انگلیسی Spinning Bottom نیز شناخته می‌شود. الگوی فرفره کف دقیقا برعکس الگوی کندل فرفره سقف عمل می‌کند. یعنی در انتهای روند نزولی ایجاد می‌شود (در کف‌ها ایجاد می‌شه) و پس از تشکیل آن نمودار قیمتی بازگشت می‌کند و سیر صعودی را طی خواهد کرد. کندل تایید برای الگوی کندل فرفره صعودی هم وجود دارد. کندل تایید یک کندل سبز رنگ صعودی است که قیمت بسته شدن آن بالاتر از بدنه‌ی کندل فرفره کف قرار می‌گیرد.

کندل استیک فرفره صعودی

 ویژگی‌ها و قوانین الگوی فرفره صعودی

  • الگوی فرفره کف در انتهای روند نزولی ایجاد می‌شود.
  • کندل تایید الگوی شمعی فرفره کف، کندلی است صعودی که قیمت Close Price آن بالاتر از بدنه‌ی کندل فرفره صعودی است.
  • رنگ الگوی فرفره صعودی اهمیتی ندارد؛ هم می‌تواند صعودی (سبز یا سفید رنگ) هم می‌تواند نزولی (قرمز یا سیاه رنگ) باشد.
  • شکاف یا گپ میان کندل تایید و کندل فرفره صعودی، اعتبار الگو را بیشتر می‌کند.

 

 

حال که با الگوهای مهم کندل استیک آشنا شدید، کافی است به تمرین بپردازید و سعی کنید نمودارهای مختلف را بررسی کرده و الگوها را ارزیابی کنید. این مطالب برگرفته از دوره آموزش تحلیل تکنیکال است. ثبت نام در این دوره برای تمام شما همراهان اینوست یار، کاملا رایگان می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا