الگوی شمعی ابر سیاه (Dark cloud cover)

 

در این مطلب آموزشی راجع به کندل ابر سیاه صحبت می کنیم. این الگو، یک الگو هشدار دهنده تغییر روند صعودی به نزولی است؛ یعنی وقتی این الگو تشکیل می شود، حرکت صعودی ما احتمالاً رو به اتمام است و باید منتظر یک افت در بازار باشیم. این الگو یک الگوی دو کندلی است، یعنی از ترکیب دو عدد کندل ایجاد می شود. در ادامه، به بررسی شرایط و قوانین این الگو می پردازیم.

قوانین الگو شمعی ابر سیاه

قانون اول این است که کندل شماره 1 باید یک کندل صعودی باشد، قانون دوم این است که کندل شماره 2 یک کندل نزولی باشد و حداقل 50 درصد از بدنه کندل شماره 1 را پوشش بدهد. شرط دومی که وجود دارد، برای فرم ایده آل الگوی شمعی ابر سیاه این است که یک فاصله و گپ بین اوپن کندل شماره 2 و کلوز کندل شماره 1 وجود داشته باشد. توجه کنید که حتی اگر گپ نیز وجود نداشته باشد، باز هم می توانیم الگو را به عنوان یک الگو شمعی ابر سیاه در نظر بگیریم ولی فرم ایده آل تشکیل نمی شود.
قوانین الگو شمعی ابر سیاه

اگر این گپ وجود نداشته باشد شکل الگو شمعی ابر سیاه به صورت زیر خواهد بود. در این صورت، یک کندل نزولی ایجاد می شود که قبل از آن یک روند صعودی وجود دارد و مماس با کلوز این کندل شماره 1، اوپن کندل شماره 2 ایجاد می شود و این کندل، حداقل 50 درصد کندل شماره 1 را پوشش می دهد.
قوانین الگو شمعی ابر سیاه

در بازارهای بین الملل، فرم غیر ایده آل الگو شمعی ابر سیاه متداول تر است ولی ما برای معاملات و در هنگام معامله، فرم ایده آل را در نظر می گیریم.

بررسی الگو شمعی ابر سیاه در نمودار واقعی

در تصاویر زیر، الگو شمعی ابر سیاه را در نمودار سهام سایپا شیشه با نماد کساپا در تایم فریم هفتگی را بررسی می کنیم.

در تصویر زیر، یک الگو شمعی ابر سیاه را مشاهده می کنید؛ در این الگو، کندل اول صعودی بوده و کندل شماره 2 یک کندل نزولی است که حداقل 50 درصد از بدنه کندل شماره 1 را پوشش داده است و یک فرم ایده آل هم دارد، چون بین اوپن کندل دوم و کلوز کندل اول فاصله ای وجود دارد و یک گپ را تشکیل داده است.
بررسی الگو شمعی ابر سیاه در نمودار واقعی

در تصویر زیر یک نمونه دیگر از الگو شمعی ابر سیاه را مشاهده می کنید. در این نمونه نیز کندل شماره 1 یک کندل صعودی و کندل شماره 2 یک کندل نزولی است که حداقل 50 درصد از کندل شماره یک را پوشش داده است و ما می توانیم یک فاصله هم بین اوپن و کلوز کندل شماره دو مشاهده کنیم.
بررسی الگو شمعی ابر سیاه در نمودار واقعی

در تصویر زیر، کندل شماره 1 یک کندل صعودی است، کندل شماره 2 یک کندل نزولی است. الان باید چک کنیم ببینیم آیا حداقل 50 درصد کندل شماره 1 را پوشش داده است یا خیر؛ برای این کار کلید وسطی موس را فشار داده تا کراس شیر فعال شود. پس از آن خط افقی را روی کلوز کندل شماره 1 بگذارید و تا کلوز کندل شماره 2 بکشید. با این کار عددی به شما نشان می دهد، در این مورد این عدد 60 است. سپس از همان نقطه دوباره با استفاده از کراس شیر تا اوپن کندل اول می کشیم، عدد دیگری به ما می دهد که این عدد در این مثال 99 است. پس کندل نزولی حداقل 50 درصد کندل شماره 1 را پوشش نداده است و این شرط را ندارد؛ پس این تصویر، یک الگوی ابر سیاه نزولی نیست.
بررسی الگو شمعی ابر سیاه در نمودار واقعی

تفاوت الگو شمعی ابر سیاه با الگو شمعی پوشا نزولی

در الگو شمعی پوشا نزولی، کندل شماره 2 به صورت کامل کندل شماره 1 را پوشش می دهد و الگو پوشا هم بسیار از این کندل قوی تر است و به نسبت ابر سیاه الگو قوی تری است.

نکات دیگر

  1. در الگو شمعی ابر سیاه، اگر سایه کندل شماره 1 بالاتر از کندل شماره 2 قرار بگیرد نیز مشکلی برای الگو پیش نمی آید. در الگو شمعی ابر سیاه که یک الگو نزولی است ما با بدنه کندل ها کار داریم.
  2. الگو شمعی ابر سیاه، دقیقاً معکوس اگو شمعی نافذ صعودی است.

نوشته های مشابه

‫4 نظرها

  1. شما عالییی هستید اقای منکرسی 👌🏻👌🏻
    سپاس فروان استاد گرامی 🙏

  2. بسیار عالی و ممنون از شما که اینقدر خوب آموزش میدین .
    از شما استاد گرامی سپاسگزارم

  3. سلام
    عالی عالی عالی عالی عالی
    وای چقدر دیر سایت شما رو پیدا کردم چقدر قشنگ توضیح میده اقای محسن منکرسی چه صدای خوب وجذاب وگیرا وبا حوصله من که حال کردم ویاد گرفتم
    ممنون ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا