کندل ستاره صبحگاهی

 

الگوی کندل ستاره صبحگاهی یکی از الگوهای کلاسیک بازارهای معاملاتی است.  الگوی شمعی ستاره صبحگاهی را در نمودارهای قیمتی بازار ارزهای دیجیتال، بازار جهانی فارکس و حتی بورس ایران به کرات می‌توانید مشاهده کنید. استفاده از الگوهای کندلی در بازار کریپتو امری معمول است و به تریدرها اجازه می‌دهد روند بازار را راحت‌تر تحلیل کنند. در این پست با اینوست یار همراه باشید تا به شکل کامل بدانید الگوی ستاره صبحگاهی چیست؟ ویژگی‌ها و قوانین مربوط به آن را بشناسید و نحوه معامله با الگوی کندل استیک ستاره صبحگاهی را به شکل کامل یاد بگیرید. با اینوست یار همراه باشید تا قدم به قدم، نحوه کار با یکی از مهم‌ترین الگوهای بازارهای مالی را یاد بگیریم.

کندل ستاره صبحگاهی چیست؟

الگوی کندل استیک ستاره صبحگاهی یا Morning Star از جمله الگوهای سنتی در بازار است که نشانگر موقعیت صعودی است. این الگو در نقطه مقابل الگوی شامگاهی قرار می‌گیرد که سیگنالی نزولی است. بیشتر تریدرها این الگو را نقطه خریدی بالقوه برای یک ابزار معاملاتی در بازار مالی می‌دانند. الگوی ستاره صبحگاهی در پایان یک روند نزولی، هشدار صعودی‌ شدن قیمت را می‌دهد؛ گویی که شب سیاه افت قیمت رو به پایان است و طلوعی روشن در انتظار خریداران قرار دارد.الگوی کندل استیک ژاپنی ستاره صبحگاهی را به عنوان نشانه‌ای خوب مبنی بر احتمال فراوان شروع روندی صعودی در نظر بگیرید و شرایط خریدی امن را بسنجید. برای شناخت درست این الگو در ادمه ویژگی‌های کندل استیک مورنینگ استار را بررسی می‌کنیم.

ساختار الگوی شمعی ستاره صبحگاهی و قوانین آن

از آنجا که الگوهای کندلی شباهت زیادی به هم دارند و در نقاط مختلف نمودارهای قیمت-زمان تکرار می‌شوند، حتما به دقت ویژگی‌های آن‌ها را فرا بگیرید زیرا که هر کدام نشانه و سیگنال مهمی جهت تعیین استراتژی شما در بازار است. الگوی ستاره صبحگاهی، نشانه امیدواری و الگویی بازگشتی است و انتظار داریم حرکت قیمت را از فاز نزولی به صعودی تغییر دهد، چیزی که در تصویر این الگو قابل مشاهده است. این الگو از الگوهای سه کندلی است که در صورت داشتن ویژگی‌های زیر آن را ستاره صبحگاهی می‌نامیم:

  • کندل اول:  یک کندل بزرگ نزولی (قرمز) در قسمت پایین روند نزولی
  • کندل دوم: یک کندل کوچک صعودی یا نزولی (سبز یا قرمز بودن کندل فرقی ندارد)
  • کندل سوم: یک کندل روزانه صعودی بزرگ

الگوی کندل استیک ستاره صبحگاهی

اما قوانین مهمی نیز بین این سه کندل باید رعایت شود. به موارد زیر حتما توجه کنید:

  • حتما باید یک گپ (Gap) بین کندل اول و دوم وجود داشته باشد.
  • کندل روز دوم حتما کندلی با بدنه کوچک (دوجی، چکش و …) است و صعودی یا نزولی بودنش مهم نیست.
  • کندل سوم صعودی و حداقل بیش از نصف کندل اول است.
  • بهتر است حجم کندل پسوم از روز اول بیشتر باشد.
  • سایه کندل‌ها در به وجود آمدن این الگو چندان مهم نیست.
  • این الگو در نمودار حالتی U شکل دارد که نشان از تغییر روند بازار است.

اعتبار الگوی ستاره صبحگاهی

جدا از موارد بالا، بهتر است اعتبار این الگو را نیز بشناسیم و برای استفاده از الگوی کندل استیک ستاره صبحگاهی با دید الیوتی از صحت حرکت بعدی‌مان اطمینان حاصل کنیم.

 

اعتبار الگوی ستاره صبحگاهی

  • هر چه کندل شماره سوم قدرت بیشتری نشان دهد، اعتبار الگو بیشتر است.
  • صعودی یا نزولی بودن کندل دوم اهمیتی ندارد چرا که به طور کلی کندل دوجی روز دوم در الگوی ستاره صبحگاهی خبر از سردرگمی بازار می‌دهد.
  • وجود گپ بین کندل اول و دوم الزامیست، اما اگر بین کندل دوم و سوم هم گپ وجود داشته باشد، اعتبار الگو بیشتر است.
  • همان‌طور که در بالا گفتیم، ولوم یا حجم را نیز بررسی کنید. هر چه حجم سوم از اول بیشتر باشد اعتبار الگو بیشتر است.
  • در صورت وجود سایه (Shadow) در کندل دوم، ممکن است فکر کنید با الگوی چکش رو‌به‌رو هستید. با پیدا کردن گپ بین کندل یک و دو مطمئن شوید که ستاره صبحگاهیست.
  • اگر کندل سوم هم مانند دوم دوج بود، احتیاط کنید.

الگوی ستاره صبحگاهی یا Morning Star نشانگر سیر کاهش فشار فروش در روز اول است و در پیش رو بازاری صعودی در انتظار است.

نحوه معامله با الگوی کندل استیک ستاره صبحگاهی

به طور معمول واکنش ما در صورت اطمینان از وجود کندل ستاره صبحگاهی، باز کردن پوزیشن خرید است؛ اما ابتدا بدیهی است که باید از روند صعودی بازار مطمئن شوید. اگر با نگاه سطحی و بدون بررسی دقیق و اطمینان، به معامله با الگوی ستاره صبحگاهی بپردازید، ریسک شکست بالا می‌رود. هم‌چنین همانطور که می‌دانید، الگوی شمعی ستاره صبحگاهی نیز همیشه جواب یکسانی نمی‎‌دهد و ممکن است بازار در حال پی ریزی روند  صعودی نباشد؛ بنابراین همیشه می‌توانید با اندکی صبر و حوصله از حرکت‌های بعدی بازار نیز مطلع شوید.

 الگوهای ستاره صبحگاهی و شامگاهی الگوهای برگشتی هستند پس قرار بر این است که در مواجهه با آن‌ها، استراتژی پیشین خود را تغییر دهید. بعد از تثبیت کندل استیک ستاره صبحگاهی بازار تحت کنترل خریداران قرار می‌گیرد پس انتخاب درست نقطه‌ی خرید، در میزان سود نقش بسزایی دارد. دقت و توجه به نکاتی که در بالا ذکر شد، باعث می‌شود زود و مطمئن از تغییر روند بازار مطلع شوید و در پایین‌ترین قیمت ممکن شروع به خرید کنید. مورنینگ استار نوری در تاریکی‌ست برای افزودن به دارایی‌هایتان؛ پس آن را جدی بگیرید!

نقطه‌ی مناسب برای خرید در معامله با الگوی شمعی ستاره صبحگاهی

نقطه مناسب برای خرید در معامله با الگوی Morning Star حد بستن کندل سوم است. جایی که با توجه به شکل نزولی کندل اول و شکل دوجی و سردرگمی بازار در کندل دوم، با کندلی حجیم و قدرتمند صعودی روبرو می‌شویم. اینجا تقریبا جاییست که مطمئنیم روزهای خوش بازار در راه است. پس از بررسی ویژگی‌های الگو، اعتبار آن را نیز برای اطمینان قبل از خرید بسنجید. همانطور که در بالا ذکر شد کندل روز سوم نباید دوجی باشد بلکه باید قدرتمند باشد و گپ نزولی بین دو کندل اول و دوم بسیار در سنجش اعتبار الگو برای شروع خرید مهم است.

حد سود و ضرر و توقف در الگوی ستاره صبحگاهی

مانند هر الگوی دیگر، باید حدی را برای توقف و قبول شکست الگو تعیین کنید. حد ضرر در الگوی ستاره صبحگاهی را در پایین محوری که الگو تشکیل داده در نظر بگیرید. یعنی نقطه‌ی آغاز یا سایه پایین در کندل دوم. (کندل دوجی) اگر بازار به این مقدار بازگردد، احتمالا الگو شکست خورده و قرار نیست سودی ببرید.

درباره حد سود، نگاه کردن به قله‌های صعودی پیشین بازار، کار امنی است. می‌دانیم بازار قبلا به چنین حدی رسیده و قدرت بالاتر از آن نداشته. پس از آن به بعد نقطه‌ی ریسک است. نحوه تصمیم‌گیری اینجا به نگاه ریسک و پاداشی خودتان دارد. اینکه چقدر آماده‌ی ریسک و هدف قرار دادن نقاط بالاتر هستید. به خاطر داشته باشید که همیشه به صورت عددی برای خود نقاط ریسک و پاداش تعیین کنید. اگر بدانید کدام نقطه برایتان هدف یا ضرر است، می‌توانید راحت‌تر برای ادامه یا توقف تصمیم بگیرید.
مروری بر نقاط سود و ضرر و توقف می‌کنیم:

  • نقطه مناسب برای خرید (Buy Position): بالای کندل صعودی سوم.
  • حد ضرر (Stop Loss): پایین کندل کوچک وسط در الگو.
  • حد سود (Take Profit): به اندازه‌ی روند صعودی قبل از الگو، با توجه به میزان ریسکی که می‌کنید.

حد سود و حدضرر در معامله با الگوی ستاره صبحگاهی

الگوی ستاره صبحگاهی در ارز دیجیتال

هنگامی که قوانین الگوی ستاره صبحگاهی را شناختیم و با نحوه معامله با الگو و نقاط حد سود و ضرر و توقف آشنا شدیم، به بررسی مثالی از الگوی ستاره صبحگاهی در ارز دیجیتال می‌پردازیم. نمودار پیش رو نمودار قیمت‌-زمان روزانه بیتکوین است. همانطور که می‌بینید قبل از شروع ماه آپریل الگوی ستاره صبحگاهی تشکیل شده است و پس از آن (به فلش توجه کنید) روند بازار تا قیمت 63239.19 دلار صعودی بوده.

حالا الگو را بررسی کنیم:

  1. الگو در انتهای روند نزولی شکل گرفته است.
  2. بین کندل شماره 1 و شماره 2 گپ وجود دارد.
  3. کندل صعودی سوم حداقل 50% کندل شماره 1 را پوشانده است.

بنابراین حالا بازار در انتظار گشایش و فرایندی صعودی است که همانطور که ملاحظه می‌کنید این اتفاق بنا بر پیش بینی رخ داده است.

مثالی از الگوی ستاره صبحگاهی در بازار فارکس

یکی دیگر از بازارهای بزرگ جهانی بازار فارکس یا FOREX است. فارکس بازاری نامتمرکز برای معاملات مالی است. در اینجا مثالی از نحوه معامله با الگوی کندل استیک ستاره صبحگاهی در فارکس را بررسی می‌کنیم. همانطور که می‌بینید دوباره با الگوی آشنای ستاره صبحگاهی طرف هستیم.

الگوی ستاره صبحگاهی در بازار فارکس

مانند قبل، پس از اطمینان از وجود الگوی مورنینگ استار و اعتبار آن نقطه‌ی خرید را مشخص می‌کنیم. خرید را در نقطه‌ی بسته شدن کندل سوم (بالای کندل آبی) انتخاب کنید. هدفمان حداقل رسیدن به نقطه‌ی اوج قبلی بازار است. هم‌چنین نقطه‌ی خروج و قبول شکست را در پایین کندل دوم در نظر می‌گیریم، به طوری که اگر بازار در حرکات بعدی به آن حد نزول کرد، ریسک نکنیم و خارج شویم.

 

مقاله‌ای که خواندید برگرفته از دوره‌ی آموزش تحلیل تکنیکال مقدماتی اینوست یار است. ثبت نام در این دوره برای تمام معامله گران رایگان می‌باشد. حتما در دوره شرکت کنید و از پایه تمام نیازهای خود برای انجام معاملات و کسب سود را به دست آورید.

 

سوالات و ابهامات خود را حتما زیر این پست با ما در میان بگذارید تا در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ سوالتان را دریافت کنید. موفق و پرسود باشید 💙

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا