آموزش بورس ایران از صفر برای افراد مبتدی
آموزش بورس اوراق بهادار و سرمایه گذاری موفق در بازار سرمایه، یک فرآیند ساده و گام به گام است که به شما کمک می کند نحوه درآمدزایی از بورس را یاد بگیرید. همه افراد جامعه در هر سطحی از سواد و جایگاه اجتماعی، پیش از ورود به بورس باید با آن آشنا شوند و آموزش های لازم را ببینند.
بورس، پیچیدگی های خاص خودش را دارد و در صورتی که بدون آموزش وارد این بازار شوید، امکان دارد در مدت زمان بسیار کوتاهی ضرر کنید و نسبت به این بازار پرپتانسیل بدبین و دلسرد شوید و یکی از بهترین فرصت های زندگی خود در ایران را از دست بدهید.
خبر خوب این است که علارغم پیچیدگی هایی که بورس دارد، شما با دوره های آموزش بورس اینوست یار که برخی از آنها رایگان هستند، می توانید بدور از کلیشه ها و پیچیدگی های آموزشی، نحوه کسب در آمد از بورس را یاد بگیرید و حتی به عنوان یک شغل نیمه وقت یا تمام وقت در آن فعالیت کنید.
هدف شما از آموزش بورس اوراق بهادار چیست ؟
پس از سال ها تجربه در حوزه معامله گری بازارهای مالی اکنون به این مهم فکر می کنم که ای کاش، همان ابتدا، یک نفر مسیر صحیح ورود به بازار سرمایه را به من آموزش میداد تا خیلی زودتر از اینها به موفقیت مالی دست پیدا می کردم.
مسیر آموزش بورس، یک مسیر بلند مدت است که نیاز به تمرین و تجربه دارد. شما باید وقت بگذارید و تمرین کنید. میخواهم به شما کمک کنم تا مانند بسیاری از دانشجویان دانشگاه های کشور یا دانش آموزان که انتخاب رشته اشتباه انجام می دهند و پس از مدت ها تلاش به نتیجه مطلوب در زندگی نمیرسند، شما مسیر آموزش را درست طی کنید.
هموطن عزیزم، یقین بدانید که بورس، بهترین محل برای سرمایه گذاری در ایران است اما به هیچ عنوان همه افراد نمی توانند به یک سبک در این بازار فعالیت کنند. ابتدا باید بدانید چرا دنبال آموزش بورس هستید.
هدف 1 : حفظ ارزش پول در در برابر تورم
شاید فکر کنید که خرید سکه، دلار یا ملک بهترین روش برای حفظ ارزش پول شما در برابر تورم است. بله، همه آن ها می توانند پول شما را در برابر تورم حفظ کنند اما بهترین گزینه نیستند. قیمت ها در این بازارها، متناسب با تورم واقعی که در کشور ایجاد می شود افزایش پیدا می کنند.
به عبارت دیگر، طلا و سکه و ارز و زمین ارزشمند نمی شوند، بلکه ارزش ریال نسبت به آن ها کمتر و کمتر می شود. در ادامه سه علتی که می تواند باعث شود تا بورس سود بیشتری را برای شما ایجاد کند را توضیح می دهم.
1- افزایش نرخ دلار = افزایش درآمد شرکت های صادراتی
در بورس تهران شرکت هایی وجود دارند که محصولات خود را صادر می کنند و در ازاء آن، دلار یا یورو دریافت می کنند. وقتی قیمت دلار به خاطر تورم کشور افزایش پیدا می کند، درآمد این شرکت ها هم به نسبت همین افزایش نرخ دلار افزایش پیدا می کند و به دنبال آن، شاهد رشد قیمت سهام این دست شرکت ها خواهیم بود. اگر شما سهام چنین شرکت هایی را خریداری کنید، ارزش پول شما نسبت به تورم سالیانه نیز حفظ خواهد شد.
2- شراکت در یک کسب و کار
وقتی سهام یک شرکت را می خرید، به نسبت تعداد سهامی که خریداری می کنید، در سود و زیان آن شرکت سهیم می شوید. در واقع شما در یک فعالیت اقتصادی شریک می شوید. کسب و کارهای اقتصادی همیشه میل به توسعه و پیشرفت دارند و در بلند مدت، بسیاری از شرکت ها پیشرفت می کنند و میزان تولید و فروش خود را افزایش می دهند.
با افزایش تولید، فروش نیز افزایش پیدا می کند و درآمد شرکت نیز زیاد می شود. به همین ترتیب، قیمت سهام آن شرکت بالا می رود و شما هم به عنوان سهام دار، سود می کنید.
تا اینجا تصور کنید که یک کارخانه فولاد سازی، هم محصولات خود را صادر و دلار دریافت می کند، و هم هر سال میزان تولید خود را افزایش می دهد. قسمت بعد را بخوانید :
3- افزایش نرخ جهانی محصولات
قیمت فروش محصولات کارخانه هایی که محصول خود را صادر می کنند، بر اساس قیمت های جهانی همان محصول می باشد. مثلا در صورت افزایش قیمت فولاد در جهان، نرخ فروش کارخانه های فولاد سازی ایرانی هم زیاد شده و به دنبال آن، شاهد افزایش درآمد آن شرکت و رشد قیمت سهام همان شرکت خواهیم بود.
حالا یک شرکت فولاد سازی را در نظر بگیرید که محصولات خود را صادر می کند، طرح توسعه و افزایش تولید دارد و پیش بینی می شود که قیمت فولاد در دنیا روبه افزایش باشد. افرادی که سهام این شرکت را می خرند، نه تنها نسبت به تورم و افزایش نرخ دلار بیمه می شوند، بلکه به دلیل افزایش تولید شرکت و افزایش قیمت های جهانی، سودهای بیشتری را کسب می کنند.
دلار بخرید : اگر شما ابتدای سال، 10 میلیون تومان دلار بخرید و قیمت دلار در انتهای سال 2 برابر شود، دارایی شما به 20 میلیون تومان افزایش پیدا می کند. 100% سود می کنید و سرمایه شما دوبرابر می شود.
سهام دلاری بخرید : اگر شما ابتدا سال 10 میلیون تومان دلار بخرید و قیمت دلار در انتهای سال 2 برابر شود، قیمت های جهانی محصول آن شرکت 20% افزایش پیدا کند و میزان تولید شرکت هم 20% زیاد شود، دارایی شما حداقل به 28 الی 30 میلیون تومان افزایش پیدا می کند. 300% سود می کنید و سرمایه شما سه برابر می شود.
حالا می توانید اثر مثت افزایش نرخ ارز یا همان تورم روی سود آوری برخی از صنایع و سهام های بورس را تجزیه و تحلیل کنید.
هدف 2 : بهبود وضع مالی و افزایش درآمد
مهم نیست چقدر پول دارید، مهم اینه که پول شما برایتان کار کند و درآمد ایجاد کند. همانطور که در قسمت قبل توضیح دادم، ورود به بازار سرمایه نه تنها می تواند ارزش پول شما در برابر تورم را حفظ کند، بلکه با ایجاد بازدهی بالاتر از تورم، می تواند برای شما درآمد ایجاد کند. پس با حضور در بورس، شما این پتاسنیل را برای خود بوجود می آورید که وضع مالیتان بهتر شود.
هدف 3 : بورس به عنوان یک شغل تمام وقت
ممکن است بخواهید شغل خود تغییر بدهید یا در آستانه انتخاب شغل اول خود باشید. بورس فرصت های زیادی را ایجاد کرده است که می تواند به عنوان یک شغل، حرفه اول شما باشد. معامله گری، آموزش بورس به افراد دیگر، مدیریت سرمایه های دیگران، ارائه مشاوره به سرمایه گذاران و یا استخدام شدن در شرکت ها و کارگزاری های بورس می توانند شغل شما باشند و از طریق آن ها درآمد کسب کنید.
کدام روش حضور در بازار بورس برای شما مناسب است ؟
روش های منتفع شدن از بورس به دو روش مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی می شوند که در ادامه برای شما توضیح خواهم داد.
- اگر شما جزو افرادی هستید که اهداف شماره 1 و 2 را دنبال می کنید، روش حضور در بورس به صورت غیر مستقیم برای شما مناسب است.
- اگر شما جزو افرادی هستید که به بورس به عنوان یک شغل نگاه می کنید، روش حضور در بورس به صورت مستقیم برای شما مناسب است.
حضور در بورس اوراق بهادار به صورت غیر مستقیم
در این روش شما به صندوق های سرمایه گذاری یا شرکت های سبدگردان بورس مراجعه می کنید تا سرمایه شما را در بورس بکار گیرند و آن را مدیریت کنند. در واقع شما ریش و قیچی را به یک شرکت حرفه ای میسپارید تا آن ها به پشتوانه آموزش هایی که قبلا گذرانده اند و تجربه هایی که طی سالیان سال کسب کرده اند، پس انداز شما را مدیریت کنند.
صندوق های سرمایه گذاری مشترک، شرکت های ثبت شده و رسمی هستند و سازمان بورس بر فعالیت آن ها نظارت می کند.
مزایا :
- نیاز به صرف زمان زیاد ندارد
- استرس بسیار کمی را متحمل می شوید یا اصلا استرس ندارد
- خیالتان راحت است که یک تیم حرفه ای از سرمایه شما مراقب می کند
- نیازی به گذراندن آموزش های تخصصی ندارید
- بهرهمندی از منافع عمومی بورس ایران با صرف کمترین زمان و انرژی
- ریسک کمتر
معایب :
- حداقل سرمایه بیشتری را نیاز دارد. این حداقل متناسب با هر صندوق متفاوت است اما در رنج 1 الی 30 میلیون تومان است.
- بسیاری از این صندوق ها در شهرستان ها دفتر ندارند و برای احراز هویت و همکاری با آنها باید به تهران سفر کنید.
- ممنوعیت فعالیت آنها در بازارهای بین اللمی مانند ارزهای دیجیتال و فارکس
انواع صندوق های سرمایه گذاری مشترک
صندوق های سرمایه گذاری مشترک متناسب با اینکه چه میزان از دارایی های تحت مدیریت خود را روی سهام یا اوراق مشارکت سرمایه گذاری می کنند، به سه دسته، صندوق های سرمایه گذاری در سهام، مختلط و درآمد ثابت تقسیم بندی می شوند که ریسک و بازدهی هرکدام از آنها متفاوت است.
روال کار صندوق سرمایه گذاری دقیقا چگونه است ؟
هر واحد صندوق سرمایه گذاری در ابتدا معادل میزان دارایی ها تقسیم بر تعداد واحدهای آن است. مثلا اگر یک صندوق 1 میلیارد تومان پول داشته باشد و تعداد واحد های آن صندوق 1000 عدد باشد، ارزش هر واحد صندوق 1 میلیون تومان می شود.
حالا اگر در طول زمان به واسطه سرمایه گذاری های صندوق، ارزش دارایی های صندوق 5 میلیارد تومان شود، ارزش هر واحد از صندوق نیز 5 برابر شده و 5 میلیون تومان می شود. مردم با خرید واحدهای صندوق، پول خود را به صندوق میسپارند تا در طول زمان به واسطه سرمایه گذاری های حرفه ای، ارزش آن بیشتر شود.
حضور در بورس اوراق بهادار به صورت مستقیم
یعنی خودتان شخصا اقدام به خرید و فروش کنید و پولی که در اختیار دارید را مستقیما در حساب شخصی خودتان در بورس، مدیریت کنید. برای این کار لازم است تا شما روش های تحلیل بازار ، مدیریت سرمایه و روانشناسی بازار را یاد بگیرید و یک استراتژی شخصی برای خرید و فروش سهام تدوین کنید.
در روش مستقیم، ریش و قیچی از زمان تصمیم گیری برای خرید سهم یک شرکت، تا زمانیکه آن سهم را میفروشید، دست خودتان است.
مزایا :
- کسب مهارت و تخصص.
- امکان کسب درآمد از طریق حواشی بورس مانند آموزش یا مدیریت سرمایه افراد دیگر.
- امکان فعالیت در بازارهای بین المللی مانند ارزهای دیجیتال و فارکس.
- امکان کسب سود بیشتر در صورت حرفه ای شدن.
- امکان شاغل شدن به صورت رسمی در شرکت های فعال در زمینه سرمایه گذاری، مشاوره مالی و کارگزاری ها.
- یادگیری یک علم بین اللمی
- امکان خرید عرضه های اولیه
- ورود به بورس با حداقل سرمایه حتی با 100 الی 500 هزار تومان
معایب :
- صرف زمان بیشتر جهت دستیابی به عملکرد حرفه ای در بازار.
- هزینه بیشتر جهت آموزش یا ضررهای ناشی از کم تجربگی در بازار.
- درگیر شدن با بورس و صرف زمان بیشتر.
- تحمل استرس بیشتر.
- ریسک بیشتر
برای خرید و فروش سهام به صورت مستقیم باید چه کار کنم ؟
ابتدا باید در سامانه سجام ثبت نام کنید و احراز هویت حضوری را انجام دهید. سپس باید یک کارگزاری را انتخاب کنید و در آن کارگزاری افتتاح حساب کنید. دقیقا انگار که در یک بانک، حساب باز می کنید. با ثبت نام در اولین کارگزاری ، کد بورسی شما توسط سازمان بورس صادر می شود که این کد مانند کد ملی شما، تا آخر عمرتان ثابت است.
کارگزاری ها یک واسطه بین خریدار و فروشنده ها هستند که از سازمان بورس مجوز دارند و از طریق سامانه های آنلاینی که درست کرده اند، این امکان را برای شما فراهم می کنند تا به صورت آنلاین به خرید و فروش سهام بپردازید. کارگزاری ها به خاطر خدماتی که به شما ارائه می کنند، یک کارمزد ثابت روی خرید و فروش از شما میگیرند که عددش ثابت و در حدود 1.5 درصد کل مبلغ معامله است. البته از این 1.5 درصد، نیم درصد آن مالیات و 0.25 درصد آن هم سهم شرکت بورس است.
نکات مهم خرید و فروش مستقیم
1. برخی از کارگزاری ها امکان افتتاح حساب آنلاین دارند
2. پس از ثبت نام در سامانه سجام، یک کد پیگیری به شما داده می شود. سپس از شما می خواهد تا به یکی از دفاتر پیشخوان مورد تایید آن ها جهت احراز هویت مراجعه کنید. ( حدود 10 هزار تومان هزینه دارد ).
3. برای ثبت نام در کارگزاری و دریافت کد بورسی ، می بایست توسط کارگزاری هم احراز هویت شوید که شیوه آن بنا به هر کارگزاری متفاوت است.
4. فرآیند های احراز هویت برای سجام و کارگزاری ها، فقط یکبار انجام می شود و پس از دریافت یوزر و پسورد سامانه آنلاین، از این به بعد هیچ نیازی به ثبت نام مجدد یا مراجعه حضوری نیست و فقط با فشردن یک دکمه می توانید به صورت رسمی و قانونی اقدام به خرید و فروش سهام کنید و سهامدار یک شرکت شوید.
چه چیزی در آموزش بورس یاد میگیرم ؟
تمام اطلاعات و تحلیل ها در بورس، برای این است که آینده قیمت را پیش بینی کنیم. آموزش بورس هم برای این است که در مرحله اول شما یاد بگیرید که آینده قیمت را پیش بینی کنید. مثلا اگر شما بدانید قیمت یک کالا تا یک ماه دیگر دو برابر میشود، همین امروز آن را خریداری می کنید تا پس از یک ماه، پول شما دوبرابر شود. در مرحله دوم به شما یاد می دهد که چطور خرید و فروش کنید یا اصطلاحا یک معامله گر حرفه ای شوید.
روش های مختلفی برای پیش بینی قیمت ها وجود دارد که به دو روش زیر تقسیم بندی می شوند :
1. پیش بینی بورس به روش تحلیل بنیادی
افرادی که در دوره های آموزش تحلیل بنیادی شرکت می کنند، اخبار و بنیادهای اقتصادی را مورد بررسی قرار می دهند. بررسی صورت های مالی شرکت ها، توجه به قوانین و سیاست گذاری های اقتصادی جدید دولت و مجلس بسیار مهم است. روند قیمت های جهانی را باید بررسی کنید و همیشه حواستان به اتفاقاتی که درون شرکت های می افتد باشد.
سامانه کدال بهترین دوست تحلیل گرهای بنیادی است و نوسانات نرخ ارز، سود بانکی و قیمت های جهانی همیشه آن ها را به دنبال خود می کشاند.
ویژگی های یک تحلیل گر بنیادی خوب
1- بنیادهای اقتصاد کلان را بشناسد.
2- توانایی مطالعه صورت های مالی و درک آن ها را داشته باشد.
3- با نرم افزار اکسل آشنا باشد
4- توانایی بررسی و آنالیز داده های مختلف به صورت همزمان را داشته باشد.
5- صنایع را به صورت تخصصی بشناسد
6- در ریاضیات و حساب و کتاب ضعیف نباشد
تحلیل گرهای بنیادی شمع اقتصادی خوبی پیدا می کنند و بیشتر خرید و فروش های آن ها مبتنی بر ارزش گذاری سهام شرکت ها است. آن ها پارامترهای مختلفی را بررسی می کنند تا یک شرکت را ارزش گذاری کنند. در نهایت اگر قیمت سهام یک شرکت پایینتر از ارزش گذاری آن ها معامله میشد، اقدام به خرید می کنند و در صورتی که بالاتر از ارزش گذاری آن ها بود، اقدام به فروش می کنند.
2. پیش بینی بورس به روش تحلیل تکنیکال
برآیند تمام تحلیل های بنیادی که صورت می گیرد، منجر به خرید یا فروش سهام یک شرکت در قیمتی مشخص و با تعداد مشخص میشود که به صورت نمودار قابل رویت است. در آموزش تحلیل تکنیکال ، نمودار قیمت زمان سهام شرکت ها مورد بررسی قرار می گیرد و تلاش می شود تا افت و خیز های قیمت، در قالب الگوهای هندسی قابل تکرار کشف شوند.
تکنیکالیست ها در صورت پدیدار شدن آن الگوهای هندسی، اقدام به خرید و فروش می کنند.
در واقع تحلیل تکنیکال، علم نمودار خوانی است. یک فرد تکنیکالیست، گذشته بازار را در قالب نمودار قیمت – زمان نگاه می کند و آینده بازار را پیش بینی می کند.
ویژگی های یک تحلیلگر تکنیکال خوب
1- با بخش های مختلف تحلیل تکنیکال بخوبی آشنا باشد
2- فردی یادگیرنده باشدش
تحلیل بنیادی ساده تر است یا تحلیل تکنیکال ؟
تحلیل تکنیکال بسیار ساده تر از تحلیل بنیادی است و در صورتی که آن را یاد بگیرید، می توانید در بازارهای بین المللی مانند بازار فارکس و ارزهای دیجیتال هم فعالیت کنید. آموزش تحلیل تکنیکال در تمام بازارها با هر زبانی کاربرد دارد. اما تحلیل بنیادی با توجه به اینکه متغییر های بیشتری را در تحلیل لحاظ می کند و این متغییر ها قالبا در ذهن افراد وزن پیدا می کند، بسیار سخت تر از تحلیل تکنیکال است.
هر دو این روش های تحلیل مهم هستند و در جایگاه خود، معایب و مزایایی دارند. اما برای فردی که میخواهد به تازگی وارد بازار شود و قصد دارد یک استراتژی معاملاتی در کوتاه مدت برای خود ایجاد کند، آموزش تحلیل تکنیکال گزینه بهتری است.
قسمت بعد تا انتهای بخش 5- ارزهای دیجیتال، تقسیم بندی انواع بورس در دنیا است که پیشنهاد می کنم آن را مطالعه کنید. اما اگر میخواهید خیلی سریع تکلیل مسیر آموزش بورس خود را روشن کنید، از این قسمت عبور کنید.
آموزش انواع بورس در دنیا
بورس، محلی است که قیمت سهام شرکت ها، کالاهای با ارزش مانند طلا، مس، فولاد یا ارز کشورها بر اساس عرضه و تقاضا مشخص می شود. در واقع بازاری است جهت تعیین قیمت در شرایط رقابتی بین تقاضا کننده ها و عرضه کننده ها. خریداران و فروشندگان برای کالا یا سهام مد نظرشان، قیمت هایی را پیشنهاد می کنند و در صورت توافق طرفین، معامله در لحظه انجام می شود. اما امروزه بورس بسیار گسترده شده و به قسمت های زیر تقسیم شده است.
1- بازار سهام
در این بازار، سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس معامله می شود. شرکت های مختلف سهام خود را در بورس عرضه می کنند و قیمت آن ها بر اساس عرضه و تقاضا تغییر می کند. سهام شرکت ها را با یک نماد نام گذاری می کنند که برگرفته از نام کامل شرکت و صنعتی است که آن شرکت در آن فعال است. به عنوان مثال ، شستا، نماد شرکت “سرمایه گذاری تامین اجتماعی” است. برای هر سهم یک نماد منحصر به فرد وجود دارد که در سایت tsetmc قابل مشاهده هستند.
چند مثال :
شیراز : پتروشیمی شیراز
شراز : پالایش نفت شیراز
سفارس : سیمان فارس خوزستان
ثفارس : عمران و توسعه فارس
2- بازار کالا
در این بازار، کالاهای مختلفی اعم از طلا، نفت، گندم ، قهوه ، زعفران، پسته ، فولاد و … معامله می شوند. کالاها در بازار کالا هم نمادهای خاص خودشان را دارند. مثلا نماد انس جهانی طلا در بسیاری از کارگزاری ها، XAU/USD است.
3- بازار اوراق قرضه
بازاری است که در آن اوراق مشارکت با درآمد ثابت ارائه می شود. ریسک این بازار بسیار پایین است و میتوان گفت که سود مشخص شده یک سال آینده را به صورت تضمینی به شما پرداخت می کنند. مانند سود بانکی.
اما در بسیار از مواقع سود آن از سود بانکی بیشتر است. برای ورود به این بازار هم می توانید از طریق حساب شخصی خودتان در کارگزاری اقدام کنید یا واحد های صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت را خریداری کنید.
4- بازار ارز
این بازار در ایران به عنوان بازار فارکس شناخته می شود. بازار ارز محلی است که پول کشورهای مختلف به نسبت یکدیگر ارزش گذاری می شوند که بزرگترین بازار مالی است که تاکنون بشر خلق کرده است. گردش مالی این بازار در آپریل سال 2019 به روزانه 6.6 ترلیون دلار رسیده است که پیش بینی می شود این عدد در سال های آتی افزایش پیدا کند.
بازار فارکس یکی از بهترین بازارها برای کاهش ریسک مبادلات ارزی برای کشور ها و وارد کننده ها و صادر کنندگان بزرگ است. البته این بازار در ایران غیر فعال است.
5- بازار ارزهای دیجیتال
یک بازار نوظهور که به صورت 24 ساعته در 7 روز هفته فعال است و فعالیت در این بازار برای ایرانی ها نیز منع قانونی ندارد. شاید بتوان گفت، بازار ارزهای دیجیتال، تنها بازار بین اللمی است که قابل تحریم نیست و از طرف ایران هم منعی قانونی برای فعالیت در آن وجود ندارد. ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین و تتر، در این بازار به صورت آنلاین معامله می شوند که ساز و کار مخصوص خودش را دارد.
کدام دوره آموزش بورس را انتخاب کنم ؟
آموزش بورس برای افرادی که هدف آنها از ورود به بورس، حفظ ارزش پول یا ایجاد درآمد بیشتر است، در حد مفاهیم اولیه سرمایه گذاری و هدایت افراد به سمت روش های سرمایه گذاری غیر مستقیم کفایت می کند. چنین آموزش هایی در کوتاه مدت هم قابل یادگیری هستد. این افراد باید دنبال دوره های آموزشی باشند که موارد زیر را به آن ها یاد بدهد :
1- اهمیت پس انداز کردن
2- چگونگی پس انداز کردن
3- نحوه بکارگیری پس انداز ها
4- اهمیت حضور بلند مدت در بازار
5- نحوه تشخیص ریسک پذیری خودتان
6- هدایت شما به سمت روش های سرمایه گذاری غیر مستقیم صحیح در بورس
اما آموزش بورس برای افرادی که به بورس به عنوان یک شغل نگاه می کنند و می خواهند به صورت تمام وقت مشغول آن باشند کمی متفاوت تر است و زمان بیشتری را طلب می کند. این افراد باید به دنبال آموزش هایی باشند که علاوه بر موارد فوق، موارد زیر را به آن ها یاد بدهد :
1- مفاهیم اولیه بورس
2- روش های تحلیل مانند تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی
3- سیستم های مدیریت سرمایه
4- تابلوخوانی
5- ارتباط بین متغییرهای اقتصاد کلان با بورس
6- روانشناسی معاملات
به صورت خلاصه، اگر به بورس به عنوان شغل نگاه می کنید، فرآیند آموزش شما کوتاه مدت نخواهد بود و باید صبر و تمرین را برای کسب تجربه، چاشنی آموزش خود کنید. شما با دانستن یک روش تحلیل مناسب، سیستم مدیریت سرمایه قوی و توانایی کنترل هیجانات مثبت و منفی خودتان هنگام معامله، می توانید به صورت مستقیم در بورس فعالیت کنید.
آموزش بورس در اینوست یار چگونه صورت می گیرید ؟
تمام تلاش من تا این قسمت از مقاله این بود که برایتان توضیح بدهم، همه افراد پیش از ورود به بورس، به آموزش نیاز دارند اما هر کلاس آموزش بورسی که تبلیغ آن ها را میبینید برای شما مناسب نیست و باید پیش از ثبت نام در دوره های آموزشی، بررسی های لازم را داشته باشید تا وقت و پول خود را هدر ندهید.
اینکه کیفیت دوره های آموزشی به چه صورت است، در مرحله بعدی تصمیم گیری شما قرار میگیرد. ابتدا باید به این فکر کنید که چه چیزی تدریس می شود و آیا آن مباحث متناسب با شخص شما و وضعیت زندگی شما هست یا خیر.
مرحله 1 : آشنایی ما با شما
در این مرحله، شما از طریق تکمیل فرم زیر، علاقه مندی خود را جهت ورود به بازار بورس به اینوست یار اعلام می کنید.
مرحله 2 : ارسال فرم ارزیابی نیاز آموزشی شما
اینوست یار برای شما یک فرم آنلاین ارسال می کند تا آن را تکمیل کنید. این فرم کاملا کارشناسی طراحی شده است و با تکمیل آن، ما می توانیم از اهداف شما برای ورود به بورس مطلع شویم و نسبت به شخص خودتان، مسیر آموزشی منتخب را به شما پیشنهاد کنیم.
مرحله 3 : پیشنهاد دوره آموزش بورس مختص شما
فرمی که پر کردید، توسط کارشناسان مشاوره سرمایه گذاری و آموزش اینوست یار بررسی شده و بر اساس آن، بهترین دوره های آموزشی به شما پیشنهاد خواهد شد. این دوره های آموزشی می توانند به صورت کلاس های آنلاین، پکیج های آموزشی یا حتی کلاس های خصوصی آموزش بورس باشند که متناسب با شخص شما، بهترین گزینه به شما پیشنهاد می شود. ممکن است نیاز آموزشی شما با مطالعه چند مقاله یا مشاهده فیلم های آموزشی رایگان منتشر شده در اینوست یار، مرتفع گردد و شما را به سمت آن ها هدایت کنیم.
مرحله 4 : برگزاری کارگاه آنلاین
ممکن است در حین آموزش بورس یا پس از گذراندن دوره های آموزشی، تجارب جدیدی در بازار بدست آورده باشید یا سوالات جدیدی داشته باشید که بدنبال بررسی آن ها هستید. هر زمانی که اراده کنید، می توانید با ارسال درخواست کارگاه آنلاین، با مدرس دوره خود از طریق اسکایپ در ارتباط باشید و در لحظه به رفع اشکال بپردازید.
سوالات متداول آموزش بورس
در ادامه تلاش می کنیم تا به سوالات متداول آموزش بورس پاسخ بدهیم. اما در صورتی که همچنان در ذهن شما سوالاتی باقی مانده است که جواب آن را دریافت نکرده اید، از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید تا پاسخ آن ها به زبان ساده برای شما تشریح شود.
آموزش بورس از صفر را چطور شروع کنم ؟
آموزش بورس از صفر یعنی همان آموزش های مقدماتی که شما را با مفاهیم اولیه بازار سرمایه آشنا می کند. چه قصد ورود مستقیم به بازار را داشته باشید چه بخواهید از طریق صندوق های سرمایه گذاری مشترک وارد بازار شوید، به آموزش هایی نیاز دارید که شما را از صفر با بورس آشنا کند و پایه آموزشی قوی برای شما ایجاد کند. برای شروع آموزش بورس از صفر می توانید از طریق 4 گام معرفی شده فوق استفاده کنید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.
حداقل سرمایه گذاری در بورس چقدر است ؟
برای خرید عرضه اولیه، حداقل سرمایه وجود ندارد و حتا شما می توانید با 10 هزار تومان هم در عرضه های اولیه شرکت کنید. اما برای خرید مستقیم سهام شرکت هایی که قبلا در بورس پذیرفته شده اند، حداقل سرمایه مورد نیاز، 500 هزار تومان است. اما اگر می خواهید از طریق صندوق های سرمایه گذاری وارد بورس بشوید، حداقل سرمایه مورد نیاز، کاملا وابسته به قیمت صدور هر واحد از صندوق است. چرا که برای مشارکت در صندوق های سرمایه گذاری ، حداقل باید یک واحد را خریداری کنید.
میزان سود و زیان بورس چقدر است ؟
سود و زیان بورس کاملا به نحوه ورود شما به بورس و انتخاب صندوق یا سهام هایی که برای سرمایه گذاری انتخاب می کنید وابسته است. به طور میانگین، در ده سال اخیر ، بورس تهران سالیانه 45 درصد بازدهی داشته است.
در صورت انتخاب صحیح سهام در بورس، در بلند مدت تقریبا زیان شما به سمت 0 میل پیدا می کند. هرچقدر به سمت معاملات کوتاه مدت تر بروید یا سهام های غیر سودآور را انتخاب کنید، احتمال زیان شما بیشتر می شود. لازم به ذکر است که بازدهی سهام ها با یکدیکر متفاوت است و از منفی 50% الی مثبت 600% در یک سال ممکن است نوسان داشته باشیم.
آیا بورس می تواند شغل من باشد ؟
از سال 99 به بعد، با توجه به افزایش توجه مردم به بورس و افزایش پول در گردش بازار ، فرصت های بسیار خوبی برای کسب درآمد از این بازار بوجود آمده است که به نظر می رسد به دنبال عرضه سهام عدالت و گسترش ضریب نفوذ بورس در ایران، این فرصت ها پایدا بمانند. لذا همه ابعاد بورس مانند معامه گری، مشاوره، آموزش و تحلیل گری می توانند به عنوان یک شغل در نظر گرفته شوند و زندگی خود را با آن اداره کنید.
آموزش بورس رایگان امکان پذیر است ؟
هیچ فردی، تجربیات پولساز خود را به صورت رایگان در اختیار دیگران قرار نمی دهد. کلیه آموزش های رایگان در سطح وب، مطالب مقدماتی هستند که جنبه پولسازی ندارند و شما را با مفاهیم اولیه آشنا می کند. لازم به ذکر است که بیان صحیح همان مطالب مقدماتی به صورتی که شما مطالب را بخوبی و اصولی یاد بگیرید، ارزشمند است و موجب می شود تا زمانی که بابت آموزش صرف می کنید کوتاه شود. امیدوارم مانند بسیاری از افراد، به مرحله ای نرسید که با خود بگویید، ای کاش پیش از ورود به بورس یا انتخاب روش سرمایه گذاری ام، حداقل در یک دوره آموزش بورس تخصصی شرکت می کردم. برای عمر و سرمایه خود ارزش قائل شوید.