روند نزولی در تحلیل تکنیکال
یکی از مهم ترین مفاهیم در مسیر یادگیری تحلیل تکنیکال ، روندها هستند. روندها جهت حرکت قیمت بازار را نشان می دهند، به این معنی که اگر قیمت افزایشی باشد روند صعودی، و اگر قیمت کاهشی باشد روند نزولی است.
تغییرات قیمت سهم ها هیچ گاه به صورت یک خط راست و بدون تغییر جهت حرکت نمی کنند و همواره در لحظاتی دچار تغییر جهت می شوند. این تغییرات جهت سبب به وجود آمدن حرکاتی زیگزاگی در نمودار سهم می شوند، این حرکات زیگزاگی به دنبال یکدیگر قرار می گیرند و موج های مختلفی را به وجود می آورند. با تحلیل حرکت این امواج و تشخیص الگوهای خاص، می توانیم روندهای نزولی و صعودی را شناسایی و از آنها استفاده کنیم.
یک روند نزولی، در هر لحظه می تواند تغییر جهت بدهد و اینگونه نیست که روند نزولی همواره به مسیر خود ادامه دهد.
در درس پیوت در تحلیل تکنیکال، به بررسی پیوت ها و نحوه تشخیص آنها پرداختیم. پیوت ها بسته به صعودی یا نزولی بودن، نام های مختلفی دارند.
نام دیگر پیوت های سقف، قله و نام دیگر پیوت های کف، دره یا حفره است.
در این آموزش، به بررسی روندهای نزولی و نحوه تشخیص آنها می پردازیم.
تشخیص روند نزولی
در تعریف روند نزولی دو قانون وجود دارد:
- هر حفره یا پیوت کف، باید از حفره یا پیوت کف قبل از خود پایین تر باشد.
- هر قله یا پیوت سقف، باید از قله یا پیوت سقف قبل از خود پایین تر باشد.
در تصویر زیر یک روند نزولی را مشاهده می کنید. در این تصویر، هر پیوت سقف پایین تر از پیوت سقف قبل از خود، و هر پیوت کف پایین تر از پیوت کف قبل از خود قرار دارد.
در تصویر زیر، نموداری با روند نزولی مشاهده می کنید.
در تصویر بالا خطوط قرمز نشان دهنده پیوت های سقف (قله ها) و خطوط زرد نشان دهنده پیوت های کف (حفره ها) هستند. همانطور که مشاهده می کنید، هر قله از قله قبل از خود پایین تر و هر حفره از حفره قبل از خود پایین تر است.
تمرین و تکرار برای تسلط بر این موضوع و تشخیص سریع روندهای نزولی امری لازم است.
برای تسلط بر روندهای نزولی می توانید نمودار را باز کرده و سعی کنید که روندهای نزولی، در نمودارهای گذشته را بیابید.