الگوی مثلث

انواع الگوی مثلث صعودی و نزولی در تحلیل تکنیکال مقدماتی

سر فصل های این مقاله

الگوی مثلث صعودی و مثلث نزولی از انواع الگوهای مثلث درتحلیل تکنیکال مقدماتی هستند. این الگوها در دسته‌ی الگوهای کلاسیک ادامه دهنده به حساب می‌آیند. در این پست قصد داریم به شکل مفصل الگوی مثلث افزایشی و کاهشی را توضیح دهیم و آن را تحلیل کنیم. سپس نحوه معامله با الگوی مثلث صعودی و نزولی را آموزش می‌دهیم و با هم مثال‌هایی در بازارهای معاملاتی جهانی فارکس، ارزهای دیجیتال و همینطور بورس ایران را بررسی کنیم. تا انتها همراه اینوست یار باشید. قبل از شروع بهتر است با الگوهای ادامه دهنده آشنا شویم.

الگوهای ادامه دهنده چه الگوهایی هستند؟

الگوهای ادامه دهنده‌ی کلاسیک، الگوهایی هستند که روند قیمت پس از تشکیل آن‌ها، همچنان به مسیر خود ادامه‌ می‌دهد. یعنی اگر روند قیمت صعودی باشد، پس از تشکیل یک الگوی ادامه دهنده مثل الگوی مثلث، باز هم روند قیمت صعودی خواهد بود. اگر هم روند قیمت نزولی باشد، پس از تشکیل الگو، روند قیمت باز هم نزولی خواهد بود. پس در الگوهای ادامه دهنده ما انتظار تغییر روند نداریم. در حالی که در الگوهای کلاسیک بازگشتی مثل الگوی سر و شانه، روند قیمت پس از تشکیل الگو، بازگشت می‌کند و تغییر روند می‌یابد.

چه هنگامی الگوهای کلاسیک ادامه دهنده به وجود می‎‌آیند؟

زمانی که بازار در دوران استراحت خود به سر می‌برد. یعنی چه؟ یعنی هنگامی که بازار دوره‌ای را برای کسب پتانسیل بیشتر برای ادامه روند سپری می‌کند، الگوهای کلاسیک ادامه دهنده تشکیل می‌شوند. الگوهای کلاسیک ادامه دهنده همگی نشان‌ دهنده‌ی اصلاح بازار یا کسب پتانسیل برای ادامه روند قبلی خود هستند. حال این اصلاح می‌تواند در صورت شکل بگیرد: یا از لحاظ قیمتی اصلاح عمیقی پیدا می‌کنند (اگه روند قیمت نزولی باشه، صعودی می‌شه و برعکس)، یا از لحاظ زمانی اتلاف وقت می‌کنند (یعنی اصلاح قیمت صورت نمی‌گیرد اما زمان زیادی طول سپری می‌شود ). در بعضی از الگوها اصلاح قیمت و در بعضی الگوها مثل الگوی مثلث بیشتر اصلاح زمان صورت می‌گیرد. با مثال و تحلیل الگوهای کلاسیک ادامه دهنده بیشتر با اصلاحات آشنا می‌شوید.

انواع الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال

انواع الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال و بازارهای معاملاتی به 4 دسته تقسیم می‌شوند. این الگوها در نمودارهای قیمتی بسیار پرتکرار هستند. بنابراین اگر آن‌ها را به خوبی بشناسید، قادر خواهید بود معاملات پرسودی داشته باشید. در این پست اینوست یار یک به یک آن‌ها را بررسی کرده و نحوه معامله را برای شما آموزش می‌دهیم: انواع الگوی مثلث به شکل زیر هستند:

  • الگوی مثلث صعودی یا افزایشی (Ascending Triangle)
  • الگوی مثلث نزولی یا کاهشی (Descending Triangle)
  • الگوی مثلث متقارن صعودی
  • الگوی مثلث متقارن نزولی
  • الگوی مثلث پهن شونده یا انبساطی

حال یک به یک به بررسی هر کدام از این الگوها می‌پردازیم.

الگوی مثلث صعودی در تحلیل تکنیکال یعنی چه؟

 

الگوی مثلث صعودی در تحلیل تکنیکال چیست؟ الگوی مثلث افزایشی به انگلیسی (Ascending Triangle) همانطور که گفتیم یک الگوی کلاسیک ادامه دهنده است. تئوری این الگو به چه صورت است؟ هنگامی که در ابتدای الگو یک روند صعودی شکل می‌گیرد، افزایش قیمت تا جایی ادامه می‌یابد که قدرت خریداران کمتر از قدرت فروشندگان می‌شود؛ در نهایت قیمت شروع به کاهش می‌کند و طی چند مرحله افزایش و کاهش قیمت، نمودار قیمت دوباره به روند صعودی خود ادامه می‌دهد. این افزایش و کاهش قیمت به ترتیب زیر انجام می‌شود:

  1. ابتدا پس از یک روند بلند صعودی، با یک موج نزولی قیمت کاهش می‌یابد. موج A
  2. دوباره روند قیمت افزایش می‌یابد و به سقف می‌رسد (همان ابتدای روند). موج B
  3. یک بار دیگر روند قیمتی کاهش می‌یابد. موج C
  4. سپس بار دیگر به سقف حمله می‌کند. موج D
  5. و در حرکت آخر با یک موج کوچک نزولی، قیمت کاهش پیدا می‌کند. موج E

ساختار الگوی مثلث صعودی

با این 5 مرحله یا 5 موج، ساختار الگوی مثلث صعودی کامل می‌شود و معامله‌گران برای انجام معامله با این الگو، وارد بازار معاملاتی می‌شوند. این که چرا به این الگو مثلث می‌گویند به این علت است که اگر خطی افقی از سقف‌ها و خطی دیگر که نقاط فرو رفته را بهم وصل می‌کند، ترسیم کنیم، یک مثلث ایجاد می‌شود. ضلع بالایی مثلث که قله‌ها را به هم وصل می‌کند نقطه کلیدی در معاملات با این الگو می‌باشد. تصویر زیر را مشاهده کنید.

تشکیل مثلث در الگوی مثلث افزایشی

چگونه از اعتبار الگوی مثلث صعودی مطمئن شویم؟

برای اطمینان از اعتبار الگوی مثلث صعودی باید به نکاتی درباره‌ی ساختار آن توجه کنیم. چرا که اگر ساختار الگوی مثلث افزایشی را به خوبی نشناسیم، ممکن است، با الگوهای دیگر اشتباه گرفته و در معامله با این الگو با شکست و در واقع ضرر مالی مواجه شویم. پس با دقت به نکات زیر توجه کنید:

  • سقف‌های الگو تقریبا در یک اندازه‌ی قیمتی هستند. یعنی اگر خطی که سقف‌ها را به هم وصل می‌کند، رسم کنیم، تقریبا یک خط افقی رسم می‌شود.
  • هر دره از دره‌ی قبل از خود، بلندتر است (یعنی در هر موج نزولی، نمودار قیمت کاهش قیمت کمتری پیدا می‌کند)
  • شیب خطی که دره‌ها را به هم وصل می‌کند، رو به بالا است.
  • قبل از شکل گیری الگو، روند قبلی باید حتما صعودی باشد.

پس در صورت مشاهده‌ی موارد گفته شده در نمودار قیمتی در هر بازاری، الگوی مثلث افزایشی را پیدا کرده‌اید. حال که با ساختار و قوانین الگو به خوبی آشنا شدیم، به سراغ آموزش معامله با الگوی مثلث صعودی می‌رویم.

آموزش نحوه معامله با الگوی مثلث افزایشی

نحوه معامله با الگوی مثلث افزایشی در بازارهای معاملاتی مختلف را با هم بررسی کنیم. الگوی مثلث در روند صعودی، مناسب برای ورود به پوزیشن خرید (BUY) است. معامله گران با مشاهده‌ی این الگو خود را برای خرید آماده می‌کنند تا در صورت ادامه روند صعودی قیمت، سود خوبی از معامله به دست بیاورند. اما در معامله با این الگو، چه نقطه‌ای مناسب برای ورود به پوزیشن خرید است؟ هنگامی که ضلع بالایی مثلث (خطی که قله‌ها به هم وصل می‌کند) شکسته شد، مناسب‌ترین نقطه برای خرید در معامله با الگوی مثلث افزایشی است. یعنی هنگامی که نمودار قیمت از ضلع بالای مثلث عبور کند و کلوز بیندازد، هشدار شکست صادر می‌شود و ایجاد یک کندل بالای خط مشخص، شکست خط را تایید می‌کند. اصلاحا به آن شکست مثلث می‌گویند. در تصویر این ناحیه را می‌توانید ببینید.

نقطه مناسب برای خرید در الگوی مثلث صعودی

تعیین حد سود و حد ضرر

حد ضرر در الگوی مثلث صعودی زیر موج نزولی آخر (موج E) در نظر گرفته می‌شود. برای تعیین حد سود هم اندازه‌ی فاصله‌ی موج نزولی اول تا ضلع بالای مثلث را حساب می‌کنیم، و به همان اندازه از بالای نقطه ورود به معامله خرید،اعمال و حد سود را مشخص می‌کنیم. تعیین حد سود و ضرر در الگو کمک زیادی به پیش بینی و تحلیل ما از معامله با الگو می‌کند.

یک بار دیگر با هم مرور کنیم:

  • نقطه ورود به معامله خرید (BUY): ناحیه‌ی شکست ضلع بالای مثلث
  • حد سود (Take Profit): به اندازه موج نزولی اول تا ضلع بالای مثلث، بالاتر از نقطه ورود به معامله خرید
  • حد ضرر (Stop Loss): زیر موج نزولی آخر یا موج پنجم

تعیین حد سود و حد ضرر در الگوی مثلث صعودی

خب به نظر نکات مهم درباره‌ی ساختار و نحوه معامله با الگو را بررسی کردیم حال، بهتر است مثالی را در نمودار قیمتی بررسی کنیم تا دید بیشتری از الگوی مثلث در بازار معاملاتی به دست بیاورید.

تحلیل الگوی مثلث صعودی در بورس ایران

مثالی که انتخاب کردیم، الگوی مثلث افزایشی در بورس ایران است. می‌خواهیم الگو را در نمودار قیمتی پیدا کنیم، سپس بررسی کنیم و نقاط مهم آن را مشخص کنیم. نمودار قیمتی انتخاب شده نماد کِگل در بورس ایران است که در تایم فریم 1 ساعته (1h) به تحلیل آن می‌پردازیم. خوب به تصویر زیر نگاه کنید؛ آیا می‌توانید الگو را پیدا کنید؟

 

الگوی مثلث صعودی در بورس ایران

اگر به دقت مشاهده کنید، ساختار الگوی مثلث افزایشی در این قسمت شکل گرفته است. تصویر زیر تایم فریم پایین‌تری از نمودار قیمت زمان را نشان می‌دهد.

ترسیم الگوی مثلث افزایشی در بورس ایران

اما برای ترسیم ساختار الگو در نمودار باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهیم:

اندیکاتور مکدی یا MACD را به زیر چارت قیمتی اضافه می‌کنیم.

تایم فریم را به شکلی انتخاب می‌کنیم که سقف‌ها و کف‌های الگو حتما پیوت (Pivot) باشند. پیوت‌های نقاط اصلی تغییر قیمت در نمودارهای قیمتی هستند. پس الگو را در تایم فریم بالا تشخیص می‌دهیم و در تایم‌ فریم‌های پایین آن را  رسم می‌کنیم؛ به شکلی که حتما سقف‌ها و کف‌های الگو پیوت‌های ماژور  باشند. تایم فریم (Time Frame) مناسب برای ترسیم در مثال انتخاب شده 15 دقیقه است.

حالا پیوت‌ها را با کمک تغییر فازها در اندیکاتور MACD تعیین می‌کنیم.

مشخص کردن پیوت های کف و سقف در الگوی مثلث صعودی در بورس ایران

اندیکاتور را حذف کرده و یک خطی که قله‌ها را به هم وصل می‌کند، رسم می‌کنیم.

سپس خط دیگری رسم می‌کنیم تا دره‌ها یا حفره‌ها را به هم وصل کنیم.

در نهایت الگو را نام گذاری می‌کنیم.

نام گذاری الگوی مثلث صعودی در نمودار قیمتی بورس کگل1

بسیار خب الگوی مثلث به شکل کامل ترسیم شد. حال نقاط مهم آن را مشخص می‌کنیم. نقطه ورود به معامله، حد سود و حد ضرر را در تصویر زیر مشاهده کنید. همانطور که می‌بینید، ناحیه‌ی پس از شکست مثلث به عنوان نقطه خرید انتخاب شده است. حد سود به اندازه فاصله موج B تا ضلع پایین مثلث، بالاتر از نقطه خرید تعیین شده و حد ضرر هم زیر موج نزولی آخر یا موج E در نظر گرفته شده است.

تعیین حد سود و ضرر الگوی مثلث صعودی در بورس ایران

الگوی مثلث نزولی در تحلیل تکنیکال یعنی چه؟

 

الگوی مثلث نزولی در تحلیل تکنیکال چیست؟ نوع دیگری از الگوی مثلث ادامه دهنده، الگوی کلاسیک مثلث کاهشی به انگلیسی (Descending Triangle) است. برعکس الگوی مثلث صعودی، الگوی مثلث نزولی در روند نزولی ایجاد می‌شود. پس ساختار الگو به همان شکل است؛ اما روند قیمت کاهشی خواهد بود. اما بهتر است بار دیگر 5 حرکت الگو را بررسی کنیم:

  1. در ابتدا قیمت پس از یک روند بلند نزولی با یک موج صعودی افزایش می‌یابد.
  2. در این مرحله روند قیمت نزولی شده و کاهش می‌یاب تا تقریبا به ابتدای روند برسد.
  3. بار دیگر روند قیمتی افزایش می‌یابد اما کمتر این افزایش کمتر از موج صعودی اول است.
  4. سپس قیمت دوباره با یک روند نزولی به کف می‌رسد (همان ابتدای روند).
  5. و در حرکت آخر با یک موج کوچک افزایشی قیمت افزایش پیدا می‌کند.

با این 5 موج ساختار الگوی مثلث در روند نزولی کامل می‌شود. در تصویر زیر 5 حرکت در الگو را می‌توانید مشاهده کنید.

ساختار الگوی مثلث نزولی

چگونه از اعتبار الگوی مثلث نزولی مطمئن شویم؟

شاید ساختارهای دیگری در نمودارهای قیمتی مشاهده کنیم که شبیه به الگوی مثلث کاهشی باشند، و ما با الگوی مثلث اشتباه بگیریم. پس بهتر است قوانین موجود برای اطمینان از اعتبار الگوی مثلث نزولی را بشناسیم و هنگام مشاهدات خود، الگو را با این قوانین بسنجیم.

  • دره‌ها یا کف‌های الگو تقریبا در یک رنج قیمتی هستند. یعنی اگر خطی که دره‌ها را به هم وصل می‌کند، ترسیم کنیم، تقریبا یک خط افقی است.
  • هر قله از قله‌ی قبل از خود، کوتاه‌تر است (یعنی در هر موج صعودی، نمودار قیمت افزایش قیمت کمتری پیدا می‌کند)
  • شیب خطی که قله‌ها را به هم وصل می‌کند، رو به پایین است.
  • قبل از شکل گیری الگو، روند قبلی باید حتما نزولی باشد.

ایجاد مثلث در الگوی مثلث نزولی

آموزش نحوه معامله با الگوی مثلث کاهشی

در نحوه معامله با الگوی مثلث کاهشی که یک الگو با روند نزولی به حساب می‌آید، باید نقطه مناسب برای فروش را پیدا کنیم. از آن‌جایی که الگوی مثلث نزولی یک الگوی ادامه دهنده‌ی کلاسیک است، روند نزول قیمت ادامه خواهد داشت و اگر به موقع از معامله خارج نشویم، دچار ضرر مالی زیادی می‌شویم. مناسب‌ترین ناحیه برای فروش کدام نقطه است؟ پس از آن که نمودار قیمت ضلع پایینی مثلث را شکست (خطی که دره‌ها را به هم وصل می‌کند)، مناسب‌ترین نقطه برای فروش در معامله با الگوی مثلث نزولی فراهم می‌شود. زیرا پس از شکست مثلث انتظار یک موج بلند کاهشی را خواهیم داشت. درنتیجه پس از عبور قیمت از ضلع بالای مثلث و اعلام هشدار شکست، برای فروش آماده می‌شویم.

نقطه مناسب برای فروش در الگوی مثلث نزولی

تعیین حد سود و حد ضرر

مثل همیشه برای یک معامله حساب شده، به سراغ تعیین حد سود و حد ضرر در الگوی مثلث نزولی می‌رویم. حد ضرر در الگو بالای موج افزایشی آخر تعیین می‌شود. برای تعیین حد سود، باید اندازه‌ی موج افزایشی اول تا کف الگو را حساب کنیم، سپس همان اندازه را از نقطه فروش به پایین اعمال کنیم. در تصویر زیر این نقاط مشخص شده است.

یک بار دیگر نقاط مهم الگو را مرور کنیم:

  • نقطه خروج از معامله (SELL): ناحیه‌ی شکست ضلع پایین مثلث
  • حد سود (Take Profit): به اندازه فاصله موج اول افزایشی تا کف، زیر ناحیه‌ی فروش
  • حد ضرر (Stop Loss): بالای موج افزایشی آخر

تعیین حد سود و حد ضرر در الگوی مثلث نزولی یا کاهشی

الگوی مثلث متقارن صعودی یا افزایشی در تحلیل تکنیکال

الگوی مثلث متقارن صعودی در تحلیل تکنیکال، مانند انواع دیگر الگوهای مثلث، هنگامی به وجد می‌آید که بازار در حال استراحت است. زمان طولانی این استراحت در نهایت یک مثلث را ایجاد می‌کند. الگوی متقارن صعودی یعنی چه؟ در توضیح الگوی مثلث صعودی گفتیم که ضلع یا خطی که قله‌ها را به هم وصل می‌کند، یک خط افقی است. تفاوت الگوی مثلث متقارن افزایشی با الگوی مثلث افزایشی، شیب خط یا شیب ضلع بالایی مثلث است. در الگوی متقارن شیب خطی که قله‌ها را به هم وصل می‌کند، یک شیب نزولی و رو به پایین دارد. در واقع خطی که قله‌ها را به هم وصل می‌کند و خطی که دره‌ها را به هم وصل می‌کند تقریبا با هم متقارن‌اند و یک همگرایی بین خطوط حمایت و مقاومت وجود دارد. به همین علت به این الگو “مثلث متقارن صعودی” می‌گویند.

الگوی مثلث متقارن صعودی در تحلیل تکنیکال

قوانین برای اعتبار الگوی مثلث متقارن صعودی

قوانینی برای ساختار الگوی مثلث متقارن صعودی وجود دارد که بهتر است آن‌ها را با هم مرور کنیم تا از اعتبار الگوی مثلث متقارن صعودی مطمئن شده و با الگوهای دیگر اشتباه نگیریم.

  • هر قله از قله‌ی قبل از خود کوتاه‌تر است.
  • هر دره از دره‌ی قبل از خود بلندتر است.
  • روند قبل از الگو یک روند پر شتاب و بلند صعودی است.

نحوه معامله با الگوی مثلث متقارن صعودی

برای معامله با الگوی مثلث متقارن صعودی، از آن‌جا که یک الگوی با روند صعودی است، به سراغ انتخاب ناحیه مناسب برای خرید می‌رویم، تا پس از ایجاد روند صعودی پول بیشتری به دست آوریم. مناسب‌ترین نقطه برای ورود به پوزیشن خرید در الگوی مثلث متقارن افزایشی، ناحیه‌ی شکست ضلع بالایی مثلث است. یعنی هنگامی که نمودار خطی که قله‌ها به هم وصل می‌کند، رو به بالا بشکند، هشدار شکست صادر می‌شود و ما وارد پوزیشن BUY می‌شویم. در تصویر زیر این ناحیه مشخص شده است.

نقطه مناسب برای فروش در الگوی مثلث متقارن صعودی

حد سود و حد ضرر

حد سود در الگوی مثلث متقارن افزایشی، به اندازه‌ی فاصله‌ی دره‌ی نزولی اول یا دره‌ی A تا ضلع بالای مثلث، بالاتر از نقطه خرید در معامله، تعیین می‌شود. حد ضرر هم در الگو زیر دره‌ی نزولی آخر در الگو یا دره‌ی E در نظر گرفته می‌شود.

با مشاهده‌ی تصویر زیر با دیگر نقاط مهم در الگوی مثلث صعودی را مرور کنیم:

  • نقطه ورود به معامله خرید (BUY): شکست ضلع بالای مثلث
  • حد سود (Take Profit): به اندازه‌ی فاصله‌ی دره‌ی A تا ضلع بالای مثلث، بالاتر از نقطه خرید
  • حد ضرر (Stop Loss): زیر دره‌ی E

تعیین حد سود و حد ضرر در معامله با الگوی مثلث متقارن صعودی

تحلیل معامله با الگوی مثلث متقارن صعودی در بورس ایران

بهتر است برای تکمیل آموزش، مثالی از الگوی مثلث متقارن صعودی در بورس ایران را با هم تحلیل کنیم. مثال انتخاب شده نمودار قیمتی سهام توسعه معادن روی یا کروی در بورس ایران است. قبل از آن که به تحلیل آن بپرداریم تصویر زیر را مشاهده کنید. آیا می‌توانید الگو را تشخیص دهید؟

الگوی مثلث متقارن صعودی در سهام ایران کروی

یادتان باشد بهتر است ساختار الگو را در تایم فریم های بلند تشخیص دهید، سپس در تایم‌ فریم های پایین آن را رسم کنید. همانطور که در تصویر می‌بینید در بازه‌ی زمانی که الگو شکل گرفته، روند نمودار قیمت صعودی است. اما این روند صعودی به یک باره شکل نمی‌گیرذ. بلکه با تشکیل یک الگوی مثلث، بازار به استراحت می‌رود و اتلاف زمان می‌کند؛ و پس از تکمیل ساختار الگو دوباره به روند صعودی خود ادامه می‌دهد.

حال به ترسیم، تحلیل و نحوه معامله با این سهام بپردازیم. همانطور که قبلا اشاره کردیم، برای ترسیم الگو تایم فریم را به شکلی تنظیم می‌کنیم که سقف و کف‌های الگو پیوت باشند. به سراغ اندیکاتور MACD می‌رویم و با انتخاب تایم فریم مناسب، پیوت‌ها را مشخص می‌کنیم. تایم فریم انتخاب شده در تصویر زیر یک ساعته می‌باشد.

تعیین پیوت های الگوی مثلث نتقارن صعودی در بورس ایران

پس از مشخص شدن پیوت‌ها نوبت به رسم الگو  می‌رسد. دو تا از قله‌ها را به هم وصل می‌کنیم و خط را امتداد می‌دهیم. همین کار را برای دره‌ها هم انجام می‌ذهیم تا ساختار الگوی مثلث متقارن افزایشی، شکل بگیرد. سپس الگو را نام‌گذاری می‌کنیم.

نام گذاری الگوی مثلث متقارن صعودی در بورس ایران کروی

می‌بینیم که روند قیمت صعودی است و  2 ضلع بالا و پایین الگو به سمت هم در حرکت هستند؛ این نشانه‌ی الگوی متقارن صعودی است. پس برای خرید وارد معامله‌ می‌شویم. چه زمانی؟ زمانی که نمودار قیمت خط بالای مثلث را رو به بالا بشکند و کلوز بیندازد، زمان مناسب برای خرید و ورود به پوزیشن BUY فراهم می‌شود. حد ضرر زیر موج E و حد سود به اندازه‌ی فاصله‎ی موج A تا ضلع بالای مثلث، بالاتر از نقطه خرید، اعمال می‌شود. 70 تا 100 درصد این اندازه نقطه‌ی هدف اول یا TP1 خواهد بود.

تعیین حد سود حد ضرر و نطقه خرید در بورس ایران سهام کروی

الگوی مثلث متقارن نزولی یا کاهشی در تحلیل تکنیکال

 

الگوی مثلث متقارن نزولی در تحلیل تکنیکال یکی دیگر از انواع الگوهای مثلث است. الگوی مثلث متقارن کاهشی در روند نزولی ایجاد می‌شود و دقیقا عکس الگوی مثلث متقارن کاهشی است. این الگو پس از یک روند شتاب دار بلند نزولی تشکیل می‌شود و پس از شکل‌گیری کامل آن، روند قیمت به روند کاهشی خود ادامه می‌دهد. قوانین موجود برای مثلث متقارن نزولی، مشابه متقارن صعودی است؛ اما بهتر است بار دیگر مرور کنیم.

قوانین برای اعتبار الگوی مثلث متقارن کاهشی

  • هر قله از قله‌ی قبل از خود کوتاه‌تر است.
  • هر دره از دره‌ی قبل از خود بلندتر است.
  • شیب ضلع بالا نزولی و شب ضلع پایینی صعودی است
  • روند قبل از الگو یک روند پر شتاب و بلند نزولی است.

الگوی مثلث متقارن نزولی در تحلیل تکنیکال

نحوه معامله با الگوی مثلث متقارن نزولی

برای معامله با الگوی مثلث متقارن نزولی، باید نقطه مناسب برای فروش و خروج از معامله را پیدا کنیم. همانطور که در ابتدا گفتیم، الگوی مثلث الگوی ادامه دهنده است. پس هنگامی که با یک الگوی مثلث در روند نزولی مواجه می‌شویم، بلافاصله به سراغ نقطه مناسب برای فروش می‌گردیم. مناسب‌ترین نقطه برای فروش در الگوی مثلث متقارن نزولی، زیر موج آخر یا موج نزولی E می‌باشد. پس از موج آخر ساختار الگو کامل شده و نمودار قیمت به روند نزولی خود ادامه می‌دهد.

نقطه مناسب برای فروش در الگوی مثلث متقارن نزولی

حد سود و حد ضرر

برای به دست آوردن حد سود در الگوی مثلث متقارن کاهشی اندازه‌ی فاصله‌ی موج صعودی اول تا ضلع پایین مثلث (خطی که دره‌ها را به هم وصل می‌کند) را حساب می‌کنیم. سپس به همان اندازه زیر نقطه فروش، حد سود معامله را تعیین می‌کنیم. حد ضرر هم بالای موج صعودی آخر (موج E) در نظر گرفته می‌شود.

تعیین حد سود و حد ضرر در معامله با الگوی مثلث متقارن نزولی

تحلیل الگوی مثلث متقارن نزولی در بورس ایران

مثل انواع دیگر الگوهای مثلث، بهتر است مثالی از الگوی مثلث متقارن نزولی در بورس ایران را با بررسی کنیم تا با ساختار آن بیشتر آشنا شوید. مثال انتخاب شده، سهام بکام از بورس ایران است. باز هم ابتدا تشخیص الگو را به شما می‌سپاریم.

الگوی مثلث متقارن نزولی در بورس ایران سهام بکام

اگر خوب دقت کنید باید بدانید که الگوی مثلث متقارن نزولی در یک روند نزولی ایجاد می‌شود. پس باید در روند نزولی نمودار قیمت به دنبال الگو بگردید. پیدا کردن الگو مراحل ترسیم با کمک اندیکاتور MACD و تعیین نقاط مهم را درست مانند الگوی مثلث متقارن صعودی انجام می‌دهیم.

نحوه معامله با الگوی مثلث متقارن نزولی در بورس ایران سهام بکام

همانطور که می‌بینید نقطه فروش زمانی انتخاب می‌شود که نمودار قیمت ضلع پایین مثلث را رو به پایین می‌شکند و کلوز می‌اندازد. حد سود (Take Profit) به اندازه فاصله موج A تا ضلع پایین مثلث، زیر نقطه فروش در نظ گرفته می‌شود. حد ضرر (Stop Loss) هم بالای موج E تعیین می‌شود.

مطالبی که در این مقاله مطالعه کردید فقط بخشی از آموزش تحلیل تکنیکال است. بسیاری از مطالب مهم در خصوص ورود به بازارهای معاملاتی و مثال‌های مختلف به زبان ساده برای شما عزیزان در نظر گرفته شده. ثبت نام در این دوره آموزشی کاملا رایگان است.

خیلی ممنون که تا انتهای پست همراه ما بودین و بسیار خوشحال هستیم که می‌تونیم در راستای رسیدن به معاملات پر سود و پول بیشتر به شما کمک کنیم. یادتون باشه هر سوالی داشتین حتما با ما در میان بگذارید تا خیلی زود راهنماییتون کنیم. موفق و پر سود باشید 💙

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. سلام،یه سوال داشتم
    میشه از این الگو هادر تایم فریم روزانه استفاده کرد؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا