الگوی کنج

انواع الگوی کنج بازگشتی و ادامه دهنده در تحلیل تکنیکال

الگوی کنج صعودی و نزولی در تحلیل تکنیکال جزو الگوهای کلاسیک قیمتی ادامه دهنده و الگوی کنج کاهشی و افزایشی بازگشتی جزو الگوهای کلاسیک قیمتی بازگشتی هستند. در این آموزش قصد داریم انواع الگوی کنج را که به اسم گوه نیز معروف‌ است، هم در دسته‌ی الگوهای بازگشتی و هم در دسته‌ی الگوهای ادامه دهنده بررسی کنیم. با هم مثال‌هایی از الگوهای گوه در بازارهای مختلف مالی مثل بورس ایران و فارکس بررسی می‌کنیم تا نحوه معامله با الگوی کنج افزایشی و کاهشی را به خوبی یاد بگیرید. با اینوست یار همراه ما باشید.

انواع الگوی کنج یا گوه

همانطور که اشاره کردیم، الگوهای کنج یا گوه انواع مختلفی دارند که هم در دسته‌ی الگوهای کلاسیک بازگشتی و هم در دسته‌ی الگوهای کلاسیک ادامه دهنده قرار می‌گیرند. باید خوب دقت کنید که این الگوها را با هم اشتباه نگیرید؛ چرا که نحوه معامله با الگوی کنج بازگشتی و الگوی کنج ادامه دهنده کاملا با هم متفاوت است. برای این که انواع الگوی کنج را با هم اشتباه نگیریم، از اسم الگوی کنج افزایشی و کنج کاهشی برای الگوهای بازگشتی و از اسم الگوی کنج صعودی و کنج نزولی برای الگوهای ادامه دهنده استفاده می‌کنیم.

  • الگوی کنج افزایشی بازگشتی
  • الگوی کنج کاهشی بازگشتی
  • الگوی کنج نزولی ادامه دهنده
  • الگوی کنج صعودی ادامه دهنده

ابتدا به توضیح و آموزش الگوی کنج افزایشی و کاهشی در دسته‌ی الگوهای کلاسیک بازگشتی می‌پردازیم.

الگوی کنج افزایشی بازگشتی در تحلیل تکنیکال

همانطور که گفتیم الگوی کنج افزایشی در تحلیل تکنیکال یک الگوی کلاسیک بازگشتی به حساب می‌آید. پس هنگام مواجه شدن با این الگو انتظار تغییر و بازگشت روند قیمت را خواهیم داشت. الگوی کنج افزایشی در روند صعودی ایجاد می‌شود. بنابراین این تغییر روند از روند صعودی به نزولی خواهد بود. ساختار الگو از 5 حرکت یا 5 موج تشکیل می‌شود که بسیار مهم است آن‌ها را به خاطر بسپارید تا در تحلیل الگو و معامله با الگوی کنج افزایشی، موفق عمل کنید. پس این عدد را به خاطر بسپارید. نحوه شکل گیری الگوی کنج افزایشی در نمودار قیمتی به این صورت است:

  1. حرکت اول یک موج بلند صعودی است که طول آن از لحاظ قیمتی از موج‌های قیمتی دیگر بلندتر است.
  2. حرکت دوم یک روند نزولی ایجاد می‌کند که تقریبا تا وسط حرکت اول بازگشت می‌کند.
  3. حرکت سوم یک موج صعودی دیگر است که تا مقداری بالاتر از سقف موج اول ادامه پیدا می‌کند.
  4. در حرکت چهارم دوباره روند نزولی شکل می‌گیرد که تقریبا تا وسط موج نزولی دوم ادامه می‌یابد.
  5. و در نهایت حرکت پنجم آخرین مرحله از ساختار الگوی کنج افزایشی است که با یک روند صعودی دیگر در ارتفاعی بالاتر از دیگر امواج شکل می‌گیرد.

اگر مماس با قله‌ها یک خط و مماس با دره‌ها یک خط دیگر رسم کنیم، می‌توانیم کنج را در الگو ترسیم کنیم و به تحلیل تکنیکال بپردازیم.

الگوی کنج افزایشی بازگشتی در تحلیل تکنیکال

قوانین مهم برای اطمینان از اعتبار الگوی کنج افزایشی

مانند دیگر الگوهای بازگشتی مثل الگوی سر و شانه برای این که از اعتبار الگوی کنج افزایشی یا در واقع از صحت تشکیل آن مطمئن شویم، باید به نکاتی در مورد ساختار الگو توجه کنیم. این نکات بیشتر در تحلیل تکنیکال پیشرفته و الیوتی مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ اما در این جا برخی از آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم. الگوی کنج افزایشی باید حتما موارد زیر را داشته باشد:

  •  موج 1 باید حتما بلندترین موج باشد.
  • موج 3 نباید کوتاه ترین موج یا حرکت از لحاظ قیمتی باشد.
  •  شیب هر 2 تا خط الگو رو به بالا است. (یعنی اگر کنج الگو را با خطوط مماس با قله‌ها و دره‌ها رسم کنیم، هر دو روند افزایشی داشته باشند)
  •  موج 2 و 4 تداخل دارند. یعنی اگر خطی افقی از ابتدای موج 2 رسم کنیم، موج 4 را قطع می‌کند.

حال که با ساختار الگو آشنا شدیم بهتر است به سراغ آموزش معامله با الگوی کنج افزایشی بازگشتی برویم و در مثال‌هایی را با هم بررسی کنیم.

نحوه معامله با الگوی کنج افزایشی بازگشتی

نحوه معامله با الگوی کنج افزایشی بازگشتی به این صورت است. همانطور که گفته شد، پس از تشخیص این الگو باید منتظر یک روند نزولی باشیم. در واقع در این الگو کنجی که رسم می‌شود، افزایشی است اما روند قیمت رو به کاهش خواهد بود. از آنجایی که قیمت رو به کاهش است، باید قبل از مواجه شدن با افت شدید قیمت، وارد پوزیشن فروش شویم. پس در معامله‌ با الگوی کنج صعودی به سراغ ناحیه‌ی مناسب برای ورود فروش می‌رویم.

اما کدام ناحیه مناسب برای فروش در الگوی کنج افزایشی بازگشتی است؟ پس از موج پنجم و آخر در این الگو، ممکن است به یک باره روند نزولی ایجاد نشود. پس صبر می‌کنیم تا نمودار قیمت، خط پایینی الگوی کنج را رو به پایین بشکند. یعنی یک کندل کامل زیر خطی که حفره‌ها را به یک دیگر وصل می‌کند ایجاد شود. در نتیجه پس از شکست خط کنج الگو مناسب‌ترین نقطه برای ورود به معامله فروش (SELL) ایجاد می‌شود. تصویر زیر را مشاهده کنید.

نقطه مناسب برای فروش در معامله با الگوی کنج افزایشی

تعیین حد سود و حد

برای یک معامله‌ی ایده‌آل و حساب شده با الگوها، تعیین نقاط حد سود و حد ضرر ضروری است. حد ضرر در الگوی کنج افزایشی بالای موج آخر یا حرکت پنجم در نظر گرفته می‌شود. برای تعیین حد سود و در واقع هدف اول، خطی افقی از موج فرو رفته‌ی دوم یا همان حفره‌ی اول را به سمت نمودار قیمت رسم می‌کنیم و هدف اول را انتخاب می‌کنیم. در آموزش معامله گری حرفه ای و پیشرفته حدود سود دوم و سوم هم تعیین می‌شود؛ که در این الگو می‌توانیم با نیم نگاهی به ابتدای روند، هدف دوم را هم تعیین کنیم.

دوباره نقاط مهم را با هم مرور کنیم:

  • نقطه ورود به معامله فروش (SELL): بالای موج یا حرکت پنجم (یک یا دو واحد بالاتر)
  • حد سود (Take Profit): در راستای موج فرو رفته‌ی دوم
  • حد ضرر (Stop Loss): بالای موج یا حرکت پنجم

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، میزان حد ضرر در برابر حد سود مقدار بسیار کمتری است و پتانسیل سیو سود در معامله با الگوی کنج صعودی بسیار زیاد است.

الگوی کنج کاهشی بازگشتی

الگوی کنج نزولی در تحلیل تکنیکال یکی دیگر از انواع الگوهای کنج است و در دسته‌ی الگوهای کلاسیک بازگشتی قرار می‌گیرد. پس با تشکیل الگو انتظار بازگشت قیمت را خواهیم داشت. الگوی کنج کاهشی در روند نزولی ایجاد می‌شود. یعنی پس از یک روند نزولی ساختار الگو شکل می‌گیرد و در انتهای الگو، روند قیمت از روند نزولی به صعودی بازگشت می‌کند. این الگو قدرت زیادی دارد و معامله گران با شناخت و استفاده درست از الگو، سود بسیار زیادی از معاملات خود در بازارهای مالی به دست می‌آورند.

ساختار الگوی کنج کاهشی بازگشتی که از 5 موج تشکیل می‌شود را با هم بررسی کنیم.

  1. موج اول بلندترین موج است که در یک روند نزولی پرشتاب دارد.
  2. موج دوم با یک حرکت صعودی تقریبا تا وسط موج اول افزایش می‌بابد.
  3. موج سوم دوباره روند نزولی را تا تقریبا وسط موج دوم طی می‌کند.
  4. موج چهارم یک بار دیگر روند صعودی را تا اواسط موج سوم طی می‌کند.
  5. در نهایت در موج پنجم روند نزولی ایجاد می‌شود و از موج‌های دیگر پایین‌تر قرار می‌گیرد.

 

این 5 موج نشان‌دهنده‌ی الگوی کنج کاهشی است که در تصویر زیر هم مشاهده می‌کنید. خوب آن را به خاطر بسپارید تا در صورت مشاهده در نمودارهای قیمتی یک معامله‌ی پر سود داشته باشید.

الگوی کنج کاهشی بازگشتی در تحلیل تکنیکال

قوانین مهم برای اطمینان از اعتبار الگوی کنج افزایشی

اما قوانینی مشابه و عکس الگوی کنج افزایشی برای اطمینان از اعتبار الگوی کنج کاهشی هم وجود دارد. اگر شرایط و قوانین زیر در الگو حاکم باشد، الگو را درست تشخیص داده‌اید.

  • موج اول بلندترین موج باشد.
  • موج سوم کوتاه‌ترین موج میان امواج دیگر نباشد.
  • شیب دو خط یا کنج الگو حتما کاهشی باشد.
  • موج دوم و موج چهارم با هم تداخل یا همپوشانی داشته باشند. (یعنی اگر خطی افقی از ابتدای موج دوم رسم کنیم، موج چهارم را قطع کند)

نحوه معامله با الگوی کنج کاهشی بازگشتی

در معامله با الگوی کنج کاهشی که در دسته‌ی الگوهای بازگشتی قرار دارد، باید مناسب‌ترین نقطه برای ورود به معامله‌ی خرید را پیدا کنیم. چرا که سیر روند قیمت پس از یک روند نزولی بازگشت می‌کند و به میزان زیادی افزایش می‌یابد. در نتیجه با خرید در ناحیه‌ی مناسب، می‌توانیم سود زیادی به دست آوریم.

پس از رسم کنج الگو (خطی مماس با نقاط فرو رفته و قله‌ها) به راحتی نقطه ورود به معامله را پیدا می‌کنیم. ممکن است روند صعودی به یک باره شکل نگیرد و بار دیگر افت قیمت کوچکی داشته باشیم. اما در هر صورت هنگامی که روند قیمت، خطی که قله‌ها را به هم وصل کرده رو به بالا بشکند، مناسب‌ترین نقطه برای ورود به معامله خرید، ایجاد می‌شود. اصطلاحا پس از شکسته شدن پیوت سقف آخر شروع به خرید می‌کنیم. تصویر زیر درک بیشتری از ناحیه‌ی شکست کنج به شما می‌دهد.

نقطه مناسب برای خرید در معامله با الگوی کنج کاهشی بازگشتی

تعیین حد سود و حد ضرر

حد ضرر در الگوی کنج کاهشی زیر موج پنجم و در واقع آخرین موج نزولی الگو در نظر گرفته می‌شود. حد سود هم در راستای ابتدای موج سوم یا انتهای موج دوم تعیین می‌شود (در راستای قله‌ی اول). با دید تحلیل تکنیکال حرفه ای می‌توانیم هدف‌های دوم و سوم را هم معین کنیم. به عنوان مثال ابتدای روند یا ابتدای موج اول را هم می‌توانیم به عنوان هدف دوم یا TP2 در نظر بگیریم.

یک بار دیگر نقاط مهم را در الگوی کنج کاهشی با هم مرور کنیم:

  • نقطه ورود به معامله خرید (BUY): پس از شکست پیوت یا خطی که قله‌ها به هم وصل می‌کند.
  • حد سود (Take Profit): در راستای ابتدای موج سوم
  • حد ضرر (Stop Loss): زیر موج پنجم

تعیین حد سود و حد ضرر در معامله با الگوی کنج کاهشی بازگشتی

همانطور که گفتیم معاملات با این الگو چه در بورس ایران و چه بازارهای جهانی مثل فارکس و ارزهای دیجیتال، پتانسیل زیادی دارد و ورود هوشمندانه همراه با دید تکنیکال حرفه‌ای می‌تواند برای معامله‌گران بسیار پر سود باشد. برای تحلیل بیشتر این الگو مثالی از الگوی کنج صعودی در بورس ایران را هم بررسی کنیم.

 

تحلیل الگوی کنج کاهشی در بورس ایران

برای جا افتادن این الگو برای شما دوستان علاقه‌مند به تجارت آنلاین، مثالی از الگوی کنج کاهشی در بورس ایران را در نظر گرفتیم و نحوه معامله با آن را آموزش می‌دهیم. مثال انتخاب شده سهام پارس مینو در بورس ایران است. طبق عادت از شما می‌خواهیم که با مشاهده تصویر زیر، سعی کنید الگو را پیدا کنید.

الگوی کنج کاهشی بازگشتی در بورس ایران

بسیار خب! اگر درست تشخیص دادید، به شما تبریک می‌گویم. اما برای دوستانی که تشخیص ندادند، الگو را تحلیل می‌کنیم. دقت کنید که تایم فریم روی هفتگی (Weekly) تنظیم شده است. در واقع الگوها را در تایم‌ فریم‌های بالا تشخیص می‌دهیم؛ اما برای ترسیم آن باید تایم فریمی را انتخاب کنیم که سقف و کف‌های الگو حتما پیوت‌های ماژور باشند. خب به ترتیب مراحل زیر پیش می‌رویم تا الگو را در نمودار قیمت ترسیم کنیم.

اندیکاتور MACD را به چارت قیمت اضافه می‌کنیم. (چرا؟) همانطور که گفتیم برای ترسیم الگو باید حتما کف و سقف‌های الگویی که تشخیص داده‌ایم پیوت باشند. اندیکاتور MACD تغییر فازها را به نشان می‌دهد. بنابراین تایم فریم را طوری تنظیم می‌کنیم که تغییر فاز در سقف و کف الگو شکل گرفته باشد. تایم فریم مناسب برای ترسیم در این مثال، روزانه یا D1 است. سپس پیوت‌ها را مشخص و نام‌ گذاری می‌کنیم.

تعیین پیوت های کف و سقف در الگوی کنج کاهشی در بورس ایران

پس از تعیین پیوت‌ها، خطی را برای وصل کردن دو سقف یا دو قله‌ی اول رسم می‌کنیم و امتداد می‌دهیم. سپس خطی برای وصل کردن حفره‌ها به هم وصل می‌کنیم و امتداد می‌دهیم. بسیار خب الگوی کنج کاهشی بازگشتی را به راحتی ترسیم کردیم.

حال به نحوه معامله با الگوی کنج کاهشی در مثال انتخاب شده از بازار ایران را بررسی کنیم. الگو یک الگوی صعودی است. به نظرتان چه هنگامی وارد پوزیشن خرید شویم؟ همانطور که گفتیم پس از موج پنجم در الگو ساختار الگو کامل می‌شود و ما منتظر تغییر روند خواهیم بود. باید تا شکست کنج صبر کنیم. یعنی منتظر باشیم تا نمودار قیمت خطی که قله‌ها را به هم وصل می‌کند رو به بالا بشکند. هنگامی که یک کندل کامل بالای خط ایجاد شد، مناسب‌ترین زمان برای خرید فراهم می‌شود.

تحلیل الگوی کنج کاهشی در بورس ایران- پارس مینو

حد سود را در راستای قله‌ی اول و حد سود دوم را به اندازه‌ی روند نزولی در ابتدای روند، بالاتر از نقطه خرید انتخاب می‌کنیم. حد ضرر هم زیر موج نزولی آخر یا موج پنجم تعیین می‌شود. به همین سادگی یک معامله با الگوی کنج کاهشی در بورس ایران را با هم تحلیل کردیم.

الگوی کنج نزولی (کنج افزایشی) در تحلیل تکنیکال

الگوی کنج نزولی در تحلیل تکنیکال به انگلیسی Rising wedge در دسته‌ی الگوهای کلاسیک ادامه دهنده قرار می‌گیرد. یعنی چه؟ یعنی روند قیمت پس از تشکیل الگو به روند قبلی خود ادامه می‌دهد. الگوی کنج افزایشی ادامه دهنده یا الگوی کنج نزولی در روند نزولی ایجاد می‌شود؛ یعنی هنگامی که نمودار قیمت در حال کاهش است، در صورت مشاهده‌ی الگو باید بدانیم که دوباره به روند نزولی خود ادامه می‌دهد. پس چرا به آن الگوی کنج افزایشی ادامه دهنده می‌گویند؟ چون شیب 2 خط کنج الگو افزایشی است. ساختار الگوی کنج نزولی ادامه دهنده مانند الگوی کنج افزایشی بازگشتی، از 5 موج تشکیل شده است.

  1. اولین موج صعودی پس از روند بلند نزولی
  2. موج دوم یک موج نزولی است.
  3. موج سوم با افزایش قیمت همراه است و دوباره حرکت صعودی شکل می‌گیرد
  4. موج چهارم دوباره قیمت نزول می‌کند
  5. در آخرین حرکت یک موج صعودی کوچک ایجاد می‌شود

در نهایت ساختار الگوی کنج نزولی کامل می‌شود و پس از آن روند قیمت به سیر نزولی خود ادامه می‌دهد. همانطور که می‌بینید شیب 2 خطی که سقف‌ها و کف‌های الگو را به هم وصل می‌کنند، رو به بالا و صعودی است.

ساختار الگوی کنج صعودی ادامه دهنده در تحلیل تکنیکال

نحوه معامله با الگوی کنج نزولی

نحوه معامله با الگوی کنج نزولی ادامه دهنده با کنج افزایشی بازگشتی متفاوت است. چرا که در الگوی کنج نزولی ما ادامه‌ی روند قبلی را انتظار داریم؛ نه بازگشت قیمت. از آن جایی که الگوی کنج نزولی در یک روند نزولی ایجاد می‌شود باید قبل از ادامه‌ی روند وارد پوزیشن فروش شویم تا قبل از ادامه‌ییافتن افت قیمت، از معامله خارج شویم. اما چه هنگامی وارد پوزیشن فروش شویم؟ مناسب‌ترین نقطه برای فروش در الگوی کنج نزولی ادامه دهنده، ناحیه‌ی شکسته شدن کنج است. هنگامی که نمودار قیمت خط پایین کنج (خطی که دره‌ها را به هم وصل می‌کند) بشکند، مناسب‌ترین ناحیه برای فروش فراهم می‌شود.

پس بعد از شکل‌گیری کامل الگو باید صبر کنیم تا یک کندل کامل زیر خطی که دره‌ها را به هم وصل می‌کند، ایجاد شود تا از شکست الگوی کنج مطمئن شویم.

نقطه مناسب برای فروش در الگوی کنج صعودی ادامه دهنده

تعیین حد سود و حد ضرر

حد سود در الگوی کنج نزولی به اندازه‌ی فاصله‌ی حفره‌ی اول تا خط بالای کنج (خطی که قله‌ها را به هم وصل می‌کند)، زیر نقطه فروش تعیین می‌شود. حد ضرر هم بالای موج صعودی آخر یا موج E در نظر گرفته می‌شود. تعیین نقاط حد سود و حد ضرر در الگوی کنج نزولی به ما نشان می‌دهد که نسبت مقدار سود معامله چقدر بیشتر از حد ضرر است.

بار دیگر نقاط مهم در الگو را با هم مرور کنیم:

  • نقطه فروش در معامله (SELL): ناحیه‌ی شکست خط پایین کنج
  • حد سود (Take Profit): به اندازه‌ی حفره‌ی اول تا خط بالای کنج، زیر نقطه فروش
  • حد ضرر (Stop Loss): بالای موج صعودی E

تعیین حد سود و حد ضرر در الگوی کنج صعودی ادامه دهنده

الگوی کنج نزولی در بیت کوین

برای تثبیت بیشتر این الگو در ذهنتان مثالی از الگوی کنج نزولی در بازار بیت کوین تتر را برای شما انتخاب کردیم. باید نمودارهای مختلف را ببینید، الگوها را تشخیص دهید و سعی کنید آن‌ها را تحلیل کنید. در این صورت می‌توانید معاملات پر سودی هم در بورس ایران، هم در بازارهای جهانی داشته باشید. خوب به تصویر زیر دقت کنید و سعی کنید الگوی کنج نزولی را در آن پیدا کنید.

برای معامله با آن باید ابتدا بتوانیم الگو را رسم کنیم و نقاط مهم آن را مشخص کنیم. برای ترسیم الگوی کنج نزولی در نمودار قیمتی به ترتیب زیر عمل می‌کنیم.

ابتدا اندیکاتور MACD را به زیر چارت قیمت اضافه می‌کنیم. کف و سقف‌های الگویی که مشاهده کردیم باید حتما پیوت باشند (در این مورد اگر موج‌های کوچک D و E پیوت نباشند مشکلی ندارد). اندیکاتور MACD با نشان دادن تغییر فازها به ما می‌گوید که آیا کف و سقف‌های الگو پیوت‌های ماژور هستند یا خیر.

پس از تعیین پیوت‌ها در نمودار قیمت به سراغ رسم الگو می‌رویم. ابتدا خطی را که پیوت‌های سقف را به هم وصل می‌کنند رسم می‌کنیم و امتداد می‌دهیم. سپس خطی را رسم می‌کنیم که پیوت‌ها کف را به هم وصل می‌کند و امتداد می‌دهیم. در نهایت هم الگو را نام گذاری می‌کنیم.

ترسیم و نام گذاری الگوی کنج صعودی ادامه دهنده در بیت کوین

حالا می‌توانیم به معامله با این الگو بپردازیم. ناحیه‌ی مناسب برای فروش که زیر خط پایین کنج است را مشخص می‌کنیم. حد سود را به اندازه‌ی حفره‌ی اول تا خط بالای کنج حساب می‌کنیم و به همان اندازه زیر ناحیه فروش، هدف اول را مشخص می‌کنیم بهتر است کمی زودتر این که هدف خود را به طور کامل بزنیم از معامله خارج شویم. مثلا اگر هدف روی 100 تومن است، هنگامی که به 95 رسید، از معامله خارج شوید. حد ضرر هم بالای موج E مشخص می‌شود.

الگوی کنج صعودی (کنج کاهشی) در تحلیل تکنیکال

یکی دیگر از انواع الگوهای کنج ادامه دهنده، الگوی کنج صعودی به انگلیسی Falling wedge در تحلیل تکنیکال است. ساختار الگو با الگوی کنج کاهشی متفاوت است. الگوی کنج کاهشی ادامه دهنده در روند صعودی ایجاد می‌شود. پس چرا به آن الگوی کنج کاهشی ادامه دهنده می‌گویند؟ چون شیب خط‌های الگو کنج رو به پایین و نزولی است. ساختار الگو مانند دیگر الگوهای کنج از 5 موج یا حرکت تشکیل می‌شود.

  1. موج ابتدایی یک موج نزولی پس از یک روند بلند صعودی است. موج A
  2. در حرکت دوم با یک حرکت صعودی قیمت افزایش می‌یابد. موج B
  3. در حرکت سوم باز هم نمودار قیمت کاهش می‌یابد و یک موج نزولی ایجاد می‌شود.
  4. موج چهارم یک موج کوچک صعودی است.
  5. در موج آخر هم یک نزول قیمت کوچک ایجاد می‌شود.

الگوی کنج نزولی ادامه دهنده در تحلیل تکنیکال

نحوه معامله

برای معامله با الگوی کنج صعودی که در روند صعودی ایجاد می‌شود باید به سراغ ناحیه‌ی مناسب برای خرید برویم. چرا که نمودار قیمت پس از تشکیل کامل اگو به روند صعودی خود ادامه می‌دهد. لذا در صورت خرید بیشتر، سود بیشتری به دست می‌آوریم. مناسب‌ترین ناحیه برای خرید در الگوی کنج صعودی ادامه دهنده، ناحیه‌ی شکست خط بالای کنج است. بعد از این که کامل شدن الگو را مشاهده کردیم، صبر می‌کنیم تا نمودار قیمت خط بالای الگو (خطی که قله‌ها را به هم وصل می‌کند) بشکند و هشدار شکست صادر شود. پس از ایجاد یک کندل کامل در بالای الگو، شکست الگوی کنج تایید می‌شود و زمان ورود به پوزیشن خرید (BUY) فراهم می‌شود.

نقطه مناسب برای فروش در الگوی کنج نزولی در روند صعودی

تعیین حد سود و حد ضرر

حد سود در الگوی کنج صعودی به اندازه‌ی قله‌ی اول تا خط پایین کنج، بالاتر از نقطه‌ی خرید تعیین می‌شود. 70 تا 100 درصد این اندازه به عنوان هدف اول در معامله با این الگو معین می‌شود. با نیم نگاهی به ابتدای روند می‌توانیم به اندازه‌ی روند صعودی قبل از الگو، هدف دوم را هم بالاتر از نقطه خرید تعیین کنیم. حد ضرر در الگوی کنج صعودی زیر موج نزولی آخر یا موج E در نظر گرفته می‌شود. اگر به تصویر زیر دقت کنید می‎‌بینید که نسبت حد سود به حد ضرر در معامله با الگوی کنج صعودی بسیار بیشتر است.

بار دیگر نقاط مهم در الگو را با هم مرور می‌کنیم:

  • نقطه ورود به معامله خرید (BUY): پس از شکسته شدن خط بالای کنج
  • حد سود در معامله (Take Profit): به اندازه‌ی قله‌ی بزرگ اول تا خط پایین کنج، بالای نقطه‌ی خرید
  • حد ضرر در معامله (Stop Loss): زیر موج نزولی آخر الگو یا موج E

 

تعیین حد سود و حد ضرر در معامله با الگوی کنج صعودی

الگوی کنج صعودی در بیت کوین تتر

مثالی از الگوی کنج صعودی در بازار بیت کوین تتر را برای شما انتخاب کردیم تا با بررسی و تحلیل آن، شناخت بیشتری از الگوی کنج کاهشی ادامه دهنده در بازارهای مالی داشته باشید. تلاش کنید با مشاهده‌ی تصویر زیر الگو را پیدا کنید.

الگوی کنح نزولی در بازار بیت کوین تتر

همانطور که بارها به این موضوع اشاره کردیم، الگو را در تایم‌ فریم‌ های بالا تشخیص می‌دهیم و برای ترسیم آن تایم فریم را طوری تنظیم می‌کنیم که سقف و کف‌های الگو پیوت‌ های اصلی باشند. در الگوی کنج صعودی و کنج نزولی ادامه دهنده، اگر دو موج آخر یعنی موج‌های D و E پیوت نباشند، مشکلی در ترسیم الگو به وجود نمی‌آید. می‌توانیم با همان پیوت‌های 3 موج ابتدایی، الگو را ترسیم کنیم. اندیکاتور MACD را به زیر نمودار قیمت اضافه کرده و پیوت‌ها را تعیین می‌کنیم. سپس پیوت‌های سقف را به هم و پیوت‌های کف را به هم وصل کرده و الگو را نام‌گذاری می‌کنیم. نقطه مناسب برای ورود به پوزیشن خرید، حد سود و حد ضرر هم مطابق با نکات کفته شده مشخص می‌شوند.

نحوه معامله با الگوی کنج نزولی در بیت کوین تتر

 

مطالب گفته شده در این مقاله برگرفته از دوره‌ ی آموزش تحلیل تکنیکال مقدماتی اینوست یار است. در این دوره توضیحات کامل‌تر و مثال‌های بیشتری در بازارهای مختلف مالی بررسی کرده‌ایم. ثبت نام در دوره آموزش تحلیل تکنیکال مقدماتی کاملا رایگان است!

 

خیلی ممنونیم که تا انتهای پست همراه ما بودید. امیدواریم با انواع الگوی کنج که در بازارهای مالی بسیار پرتکرار هستند به خوبی آشنا شده باشید. یادتون باشد هر سوالی داشته باشید اینوست یار خیلی زود پاسخ شما رو خواهد داد. موفق و پر سود باشید 💙

نوشته های مشابه

‫2 نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا