آموزش ترسیم کانال نزولی در تحلیل تکنیکال
در این آموزش به بررسی نحوه رسم کانال نزولی می پردازیم. شما برای استفاده از این آموزش باید آموزش های نحوه ترسیم خط روند نزولی و کانال صعودی را مشاهده و آنها را یاد گرفته باشید.
از آنجا که در دو آموزش قبلی گفته شده، جزئیات و روند کار به طور کامل شرح داده شده است، در این آموزش از دوباره گفتن مطالب خودداری شده است. در صورتی که شما با دو مطلب اشاره شده، که به عنوان پیش نیاز برای این مطلب عمل می کنند، آشنایی ندارید، توصیه می شود حتماً قبل از مطالعه این آموزش، به دو آموزش قبلی مراجعه کرده و آنها را یاد بگیرید.
آموزش ترسیم کانال نزولی
نخستین کار برای ترسیم کانال نزولی، ترسیم خط روند نزولی است. برای انجام این کار پیوت ها را رسم کرده و دو پیوت سقف متوالی را به هم متصل کرده، و خط اتصال دهنده آنها را امتداد دهید.
نحوه ترسیم این خطوط، کاربرد و نکات آنها به تفصیل در ترسیم خط روند نزولی در تحلیل تکنیکال آموزش داده شده است.
در تصویر زیر خط روند نزولی رسم شده روی نمودار قیمت – زمان سهام غمینو را مشاهده می کنید.
برای ترسیم کانال نزولی کافیست پس از رسم خط روند نزولی، بر روی خط کلیک کنید تا فعال شود، پس از آن کلید کنترل (ctrl) را نگه دارید، روی خط روند نزولی خود کلیک کرده و نگه دارید. در این حال خط را کشیده و آن را بر روی پیوت کف بین دو پیوت سقف بگذارید. سپس دکمه شیفت را نگه داشته و خط روند نزولی و خط ایجاد کننده کانال را امتداد دهید تا تمام اصلاح یا روند نزولی در کانال قرار بگیرد. ( قیمت کانالیزه شود )
در تصویر زیر کانال نزولی رسم شده بر روی نمودار را مشاهده می کنید.
مراحل رسم کانال نزولی به شکل زیر است:
- رسم خط روند نزولی
- کپی کردن خط روند نزولی رسم شده
- گذاشتن یک کپی از خط روند نزولی بر روی پیوت کف موجود در بین دو قله که با استفاده از آنها خط روند نزولی رسم شد
- امتداد دادن خطوط به اندازه ای که طول مورد نظر از نمودار را در بر گیرند
در هنگام رسم کانال نزولی، به خط روند نزولی (خط بالایی کانال)، سقف کانال نزولی و به خط کپی شده از آن (خط پایینی کانال)، کف کانال نزولی گفته می شود.
کاربرد کانال نزولی
پس از رسم کانال نزولی برای یک نمودار قیمت – زمان، انتظار می رود که نمودار قیمت در بین سقف کانال (خط بالایی کانال) و کف کانال (خط پایینی کانال) بماند و از آنها خارج نشود.
توجه داشته باشید که قیمت به صورت دائمی در کانال نزولی نمانده و بالاخره از آن خارج خواهد شد. نحوه تشخیص مدت حضور نمودار قیمت در کانال نزولی و نقطه خروج نمودار از کانال نزولی، در مطالب بعدی آموزش داده می شود.
هنگامی که قیمت به کف کانال نزولی میرسد، انتظار می رود که قیمت دوباره افزایش یافته و در کانال نزولی باقی بماند.
در تصویر زیر، نقطه برخورد نمودار با کف کانال نزولی و در واقع نقطه ای که انتظار داریم از آنجا قیمت حرکت صعودی در پیش بگیرد با رنگ قرمز مشخص شده است.
و همچنین در صورت رسیدن نمودار قیمت به سقف کانال نزولی، انتظار می رود که قیمت کاهش پیدا کند و در کانال نزولی باقی بماند.
تشخصی احتمال واکتش قیمت در صورت برخورد با کف و سقف کانال نزولی، با استفاده از مطالب بعدی مانند ترازهای فیبوناچی، الگوهای شمعی، انواع پی آر زد (PRZ) و ساختارهای اصلاحی الیوتی صورت می گیرد.
این موارد از تحلیل تکنیکال در مطالب بعدی به صورت کامل آموزش داده خواهند شد.
توجه داشته باشید که هدف از این آموزش این است که شما نحوه صحیح ترسیم خطوط کشی را یاد بگیرید. این مطالب صرفاً مطالب پایه ای برای آموزش های بعدی هستند و برای معامله باید با ابزارها و الگوهای دیگر که در آموزش های بعدی بیان می شوند ترکیب شوند تا امکان معامله با استفاده از آنها میسر شود.
کانال های قابل استفاده و غیرقابل استفاده
در مواردی ممکن است بین دو پیوت سقف مربوط به خط روند نزولی شما، چند پیوت کف وجود داشته باشد. در این موارد شما باید تشخیص دهید که کدام پیوت کف برای رسم کف کانال نزولی مناسب است.
تشخیص پیوت کف مناسب برای رسم کانال نزولی به این صورت است که شما نباید از روند فعلی نمودار تقلب بگیرید و برای رسم کانال از آن استفاده کنید. ما واقیعت بازار را می بینیم و خطوط را ترسیم می کنیم. به هیچ عنوان نباید با جابجایی سلیقه ای خطوط به صورتی که قیمت به آن ها واکنش بهتری می دهد، نظر تحلیلی خود را به چارت تحمیل کنید.
برای درک بهتر این موضوع به تصویر زیر توجه کنید. در این تصویر اگر پیوت مشخص شده با علامت قرمز را برای رسم کانال نزولی استفاده کنیم، قسمت مشخص شده با رنگ زرد از نمودار را می بینیم که نسبت به خط کف کانال نزولی واکنش داده است.
در این تصویر پیوت هایی که از آنها برای رسم خط روند نزولی استفاده کردیم با رنگ سبز، و پیوت های کف بین آنها با رنگ آبی مشخص شده اند.
این مورد به عنوان تقلب گرفتن از نمودار محسوب می شود. به عبارت دیگر، در هنگام انتخاب پیوت کف برای خط کف کانال نزولی، پیوتی باید انتخاب شود که در اثر گذاشتن خط کف روی آن، هیچ نقطه ای از نمودار پیدا نشود که از قبل با آن خط کف کانال نزولی واکنش داده باشد.
در تصویر زیر کانال نزولی که به درستی رسم شده است را مشاهده می کنید. در این تصویر پیوت کف استفاده شده برای رسم کانال نزولی با رنگ قرمز مشخص شده است.
ابزار مخصوص رسم کانال
همانطور که در آموزش مربوط به کانال صعودی شرح دادیم، برای رسم کانال صعودی و نزولی ابزاری در نوار بالا وجود دارد. در تصویر زیر، آیکون مربوط به این ابزار با رنگ قرمز مشخص شده است.
برای استفاده از این ابزار، بر روی آن کلیک کنید تا ابزار فعال بشود.
بعد از فعال سازی، بر روی پیوتی که میخواهید با استفاده از آن خط روند نزولی را رسم کنید کلیک کنید و نگه دارید. در این حال نشانگر ماوس خود را بر روی پیوت سقف دوم برده و کلیک را رها کنید. با این کار خط روند نزولی همراه با خطی موازی با آن در پایین رسم می شود.
در تصویر پایین خطوط مورد نظر را مشاهده می کنید.
پس از رسم این خطوط، خط پایین را با استفاده از ماوس گرفته و آن را بر روی پیوت مناسب برای خط کف کانال نزولی رها کنید.
در تصویر زیر مشاهده می کنید که خط پایین به روی پیوت کف مناسب انتقال داده شده است.
پس از انجام این کار، برای امتداد دادن این خطوط میتوانید همانند خطوط عادی، کلید شیفت را نگه داشته و آنها را امتداد دهید.
در تصویر زیر خطوط مورد نظر بعد از امتداد داده شدن را مشاهده می کنید.
ابزار ترسیم کانال برای ترسیم و خطوط کشی کانال ها مناسب تر و دقیق تر است. پیشنهاد می کنیم که از این ابزار برای رسم کانال استفاده کنید.