آموزش تریدینگ ویو

سایت تریدینگ ویو Tradingview.com

سر فصل های این مقاله

تریدینگ ویو یک بستر عالی برای تحلیل نمودارهای قیمتی است که با ابزارهای ویژه‌ و پیشرفته‌ی سایت تریدینگ ویو معامله کنندگان می‌توانند به تحلیل تکنیکال بپردازند. کاربران با استفاده از این وب سایت یا نرم افزار و اپلیکیشن آن به بررسی بازارهای مختلف معاملاتی مثل بازار فارکس، ارزهای دیجیتال، شاخص‌های اصلی، معاملات فیوچرز و …می‌پردازند. آشنایی با فضای تریدینگ ویو و نحوه‌ی کار کردن با ابزارهای آن بسیار آسان است؛ به شرطی که با تحلیل تکنیکال آشنایی داشته باشید. ثبت نام و ساخت اکانت تریدینگ ویو رایگان است. اما اگر بخواهید به ابزارهای پیشرفته‌تر و امکانات بیشتر دسترسی داشته باشید، نیاز به تهیه‌ی اشتراک‌های متنوع این وب سایت دارید. در این پست آموزش تریدینگ ویو در 5 گام را به شما توضیح می‌دهیم. همراه اینوست یار باشید.

ثبت نام و ساخت اکانت تریدینگ ویو

همانطور که اشاره کردیم، ثبت نام و ساخت اکانت در تریدینگ ویو رایگان است. کافی است برای ایجاد حساب کاربری وارد وب سایت تریدینگ ویو شوید. لینک ورود به وب سایت تریدینگ ویو: https://www.tradingview.com
پس از ورود به سایت تریدینگ ویو با صفحه‌‌ی اصلی این وب سایت روبرو خواهید شد. کافی است روی دکمه‌ی Get Start کلیک کنید تا مراحل ثبت نام را آغاز کنید.

ورود به صفحه‌ی اصلی وب سایت تریدینگ ویو

اکانت رایگان و پریمیوم تریدینگ ویو

پس از آن به صفحه‌ی دیگری منتقل می‌شوید که می‌توانید نوع اشتراک سرویس خود را انتخاب کنید یا از تریدینگ ویو به صورت رایگان استفاده کنید. در واقع هم می‌توانید اکانت پرمیوم تهیه کنید، هم می‌توانید از نسخه رایگان تریدینگ ویو استفاده کنید.

ثبت نام در سایت تریدینگ ویو و انتخاب اشتراک

با اسکرول کردن به پایین صفحه و با کلیک روی دکمه‌ی Try Free Basic می‌توانید به صورت رایگان اقدام به ساخت اکانت تریدینگ ویو کنید. همینطور مقایسه‌ی 3 اشتراک‌ مختلف و دسترسی‌های متفاوت آن‌ها را می‌توانید مشاهده کنید.

ساخت اکانت رایگان در تریدینگ ویو

پس از انتخاب دکمه‌ی Try free basic به صفحه‌ای منتقل می‌شوید که باید ثبت نام خود را آغاز کنید. همانطور که مشاهده می‌کنید راه‌های مختلفی برای ایجاد حساب کاربری در تریدینگ ویو وجود دارد که می‌توانید هر کدام را انتخاب کنید. به عنوان مثال ما با ثبت نام با اکانت Google حساب را ایجاد می‌کنیم. اگر ایمیل را انتخاب کنید، از شما ایمیل و پسورد می‌خواهد و با وارد کردن آن می‌توانید ثبت نام را به راحتی انجام دهید.

بسیار خب ثبت نام به همین سادگی انجام شد. پس از ثبت نام دوباره به صفحه‌ی اصلی وب سایت Tradingview منتقل می‌شوید. کافی است از منوی سمت چپ گزینه‌ Charts را انتخاب کنید تا وارد پنل تحلیل نمودارهای قیمتی شوید. گزینه‌های دیگری هم در منو وجود دارد که فعلا با آن‌ها کاری نداریم.

ورود به چارت نمودارهی قیمتی در سایت تریدینگ ویو

خب همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید در این قسمت وارد چارت یا نمودارهای قیمتی بازارهای مختلف مالی می‌شوید. می‌توانید هر بازاری که می‌خواهید را انتخاب کنید و به تحلیل نمودار قیمتی آن بپردازید. خوب به فضای نمودارهای قیمتی تریدینگ ویو دقت کنید. قصد داریم در چند بخش اصلی به آموزش کامل تریدینگ ویو را به شما ارائه دهیم.

آموزش کامل تریدینگ ویو در 5 گام

برای این که به خوبی با این وب سایت تحلیل گر آشنا شوید، با دقت آموزش تریدینگ ویو در 5 گام  را دنبال کنید تا کاملا با فضای آن آشنا شوید. اگر به خوبی یاد بگیرید با این وب سایت کار کنید، انجام معاملات و تحلیل نمودارها برایتان بسیار آسان‌تر خواهد شد. البته نیاز دارید با تحلیل تکنیکال آشنایی داشته باشید. همانطور که در تصویر زیر می‌بینید چارت قیمت-زمان کمپانی Apple در حال نمایش است. نمودار افقی زمان را نشان می‌دهد و نمودار عمودی قیمت را نشان می‌دهد.

2 منوی مختلف در بالا و سمت چپ پنل سایت تریدینگ ویو وجود دارد. منوی بالا 2 قسمت دارد که ابتدا گزینه‌های قسمت راست را بررسی می‌کنیم که عمومی هستند و کاربرد ساده‌ای دارند.

فضای وب سایت تریدینگ ویو برای تحلیل تکنیکال

  • آیکون دوربین یا Take Snap chat: این گزینه برای گرفتن اسکرین شات از چارت قیمت-زمان استفاده می‌شود. با کلیک روی این گزینه 5 آپشن برای شما نمایش داده می‌شود. 1- عکس چارت را ذخیره می‌کند. 2- عکس چارت را در کلیپ بورد کپی می‌کند. 3- لینک عکس چارت را کپی می‌کند. 4- عکس را در پنجره یا تب جدید باز می‌کند. 5-عکس چارت را توییت می‌کند.
  • گزینه‌ی Full Screen Mode: این گزینه نمودار قیمت زمان را به شکل تمام تصویر نمایش می‌دهد. با شورتکات Ctrl+F نیز می‌توانید این کار را انجام دهید. برای بازگشتن به حالت پیش فرض نیز دکمه‌ی Esc در کیبورد تان را بزنید.
  • گزینه‌ی Chart Properties: در این قسمت تنظیمات مربوط به نمادها، نمودارها و کندل‌ها و … وجود دارد که می‌توانید با تنظیم آن‌ها تریدینگ ویو را به سلیقه‌ی خود شخصی سازی کنید. مثلا رنگ نمودارها،  رنگ بک گراند، نمادها و … را می‌توانید تغییر دهید و با سلیقه‌ی خود سازگار کنید.

خب برای شروع خیلی خوب بود. فقط این نکته را هم بگویم که با فشار دادن کلیدهای Ctrl+z هر کاری که انجام دادید اصطلاحا Undo می‌شود. پس نگران نباشید و گزینه‌های مختلف را امتحان کنید تا به خوبی تمام موارد مورد نیازتان را یاد بگیرید.

حال کمی جدی‌تر وارد وب سایت تریدینگ ویو شده و موارد مختلف را با هم بررسی می‌کنیم. با منوی بالا شروع کرده و از سمت چپ یک به یک توضیح می‌دهیم.

گام اول: انتخاب نمودار قیمتی و مقایسه

مسلما اولین کاری که قصد انجام آن را داریم، انتخاب نمادهای مختلف بازارهای معاملاتی و مشاهده‌ی چارت یا نمودار قیمتی در تریدینگ ویو است. به عنوان مثال قصد داریم نمودار جفت ارز دیجیتال بیت کوین تتر یا BTC/USDT را مشاهده کنیم. کافی است با کلیک روی اولین گزینه در منوی بالا، نمودار قیمتی خود را سرچ کنید. فیلترهایی نیز برای پیدا کردن سریع چارت قیمتی مشخص شده که می‌توانید آن‌ها را نیز در نظر بگیرید.

سرچ و انتخاب نمودار قیمتی در تریدینگ ویو

گزینه‌ی “به اضافه” دومین گزینه از منوی بالا در تریدینگ ویو است که با انتخاب آن می‌توانید نمودار قیمتی دیگری را برای مقایسه با نمودار قیمتی اول انتخاب کنید. این یکی از ویژگی‌های بسیار خوب Tradingview است که کمک زیادی به تحلیلگران و معامله کنندگان بازارهای معاملاتی می‌کند.

مقایسه نمودارهای قیمتی در سایت تریدینگ ویو

گام دوم: انتخاب تایم فریم

یکی از عوامل بسیار مهم در انجام معاملات مختلف، تعیین تایم فریم یا بازه‌ی زمانی است. با انتخاب تایم فریم (Time Frame) مشخص می‌کنیم نمودار قیمتی را در کدام بازه‌ی زمانی ببینیم. بازه‌های زمانی مختلف را می‌توانید با انتخاب گزینه‌ی سوم در منوی بالای تریدینگ ویو تعیین کنید. همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید، بازه‌ی زمانی انتخاب شده 1 day یا D1 است که تایم فریم روزانه را به ما نمایش می‌دهد.

مشخص کردن تایم فریم یا بازه زمانی در تریدینگ ویو

گام سوم: انتخاب نوع کندل

گزینه‌ی بعدی در منوی بالا مربوط به انتخاب نوع کندل در نمودار قیمتی سایت تریدینگ ویو است. می‌توانید با هر کدام که راحت هستید به تحلیل چارت بپردازید. اما 3 کندل معروف عبارت‌اند از: کندل میله‌ای (Bars)، کندل شمعی (Candles) و کندل خطی (Line) که برای ما بسیار مهم هستند.

انتخاب نوع کندل در تحلیل تکنیکال سایت تریدینگ ویو

گام چهارم: انتخاب اندیکاتورها

گزینه‌ی دیگری که در منوی بالا اهمیت زیادی دارد، انتخاب اندیکاتورها است. اندیکاتورها ابزارهایی برای تحلیل تکنیکال هستند که در دوره‌ مقدماتی تحلیل تکنیکال اینوست یار به آموزش آن‌ها پرداختیم. خب با انتخاب این گزینه و سرچ اندیکاتور مورد نظر می‌توانید آن را به زیر نمودار قیمتی اضافه کنید و به تحلیل بپردازید.

همانطور که مشاهده می‌کنید اندیکاتور مکدی را انتخاب کردیم و به زیر چارت قیمتی اضافه شد.

انتخاب و اضافه کردن اندیکاتور در تریدینگ ویو

خب گزینه‌های مهم منوی بالا در تریدینگ ویو را به شکل کامل توضیح دادیم و خیلی ساده و مرحله به مرحله با یک یک آن‌ها آشنا شدیم. در مرحله‌ی بعدی به سراغ منوی سمت چپ می‌رویم.

گام پنجم: آموزش آشنایی با 8 ابزار مهم تریدینگ ویو

در این بخش آموزش ابزارهای تریدینگ ویو را یک به یک مشاهده می‌کنید. منوی سمت چپ مربوط به ابزارهای پیشرفته‌ی تریدینگ ویو برای تحلیل تکنیکال بازارهای معاملاتی مختلف است. اگر این ابزارها را به خوبی بشناسید و بدانید چگونه با آن‌ها کار کنید، تحلیل نمودارهای قیمتی برایتان بسیار آسان می‌شود. پس اینوست یار را تا انتهای پست همراهی کنید.

3 نکته مهم قبل از شروع یادگیری ابزارهای تریدینگ ویو:

  1. کنار هر ابزاری که انتخاب می‌کنید یک علامت ستاره وجود دارد که با روشن کردن آن، ابزار مورد نظر به بخش ابزارهای Favorite اضافه شده و خیلی زود می‌توانید آن را پیدا کنید.
  2. در منوی ابزارها، کنار هر کدام از بخش‌ها یک فلش کوچک وجود دارد که انواع مختلف ابزار مورد نظر را نمایش می‌دهد.
  3. هر ابزاری که روی نمودار قیمت زمان استفاده می‌کنید، دارای یک منوی چند گزینه‌ای در بالای آن است که آپشن‌هایی مثل حذف کردن ابزار و دیگر تنظیمات مربوط به آن را نمایش می‌دهد.

با مثال‌هایی که در ادامه بیان می‌کنیم کار با تمام ابزارها را یاد خواهید گرفت.

1- ابزار نشانه گر تریدینگ ویو (Cursors)

ابزار نشانه گر 3 نوع مختلف دارد که می‌توانید با هر کدام که راحت هستید کار کنید. اگر نشانه گر Cross را انتخاب کنید، با ایستادن روی هر نقطه در نمودارهای قیمتی، هم زمان می‌توانید به راحتی قیمت و زمان در آن نقطه را ببینید. نشانه‌گرهای Cross و Arrow از معروف‌ترین‌ها هستند.

انتخاب ابزار نشانه گر

2- ابزار خط کشی (Trend Line Tools)

یکی از ابزارهای مهم در تریدینگ ویو، ابزار خط کشی یا Trend Line است. با کلیک روی فلش کوچک کنار هر ابزار، انواع مختلف آن برای شما باز می‌شود. به عنوان مثال اگر روی فلش کوچک در کنار ابزار Line کلیک کنید، انواع مختلف خط کشی برای شما به نمایش در می‌آید.

ابزارهای خط کشی تریدینگ ویو

پس از انتخاب نوع خط و کشیدن خط در نمودار قیمت، با کلیک روی خط ترسیم شده، تنظیمات مربوط به خط را می‌توانید ببینید و اگر تغییری نیاز بود، انجام دهید. به عنوان مثال در بخش Style تنظیمات مربوط به استایل خط مثل خط پیوسته بودن یا خط چین بودن و رنگ خط را مشخص می‌کنید. همینطور در قسمت Visibility تعیین می‌کنید در کدام بازه‌ی زمانی خط نمایش داده شود. به صورت پیش فرض همام بازه‌های زمانی فعال هستند.

اگر قصد دارید خطی که کشیدید ثابت بماند، با کلیک روی گزینه‌ی قفل یا Lock می‌توانید خط رسم شده را قفل کنید تا ثابت بماند و تغییری ایجاد نشود.  برای حذف یا پاک کردن ابزار هم کافی است روی آن کلیک کرده و گزینه‌ی سطل آشغال یا Remove را انتخاب کنید.

 

3- ابزار فیبوناچی (Gann and Fibonacci Tools)

ابزار فیبوناچی یکی از مهم‌ترین ابزارهای سایت تریدینگ ویو تحلیل تکنیکال است. ابزار فیبوناچی انواع مختلفی دارد که با کلیک روی فلش کوچک کنار اسم آن می‌توانید مشاهده کنید. به طور کلی 2 نوع آن بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد که عبارت‌اند از فیبوناچی رتریسمنت (Fib Retracement) که با شورتکات ALT + F هم می‌توانید آن را اضافه کنید و فیبوناچی اکستنشن (Trend-Based Fib Extension) که در دوره‌های آموزش معامله گری حرفه ای به فیبوناچی پروجکشن نیز معروف است.

ابزارهای فیبوناچی تریدینگ ویو برای تحلیل تکنیکال

خب در یک مثال فیبوناچی ریتریسمنت را به چارت قیمت اضافه می‌کنیم. پس از انتخاب فیبوناچی ریتریسمنت با کلیک اول روی هر نقطه در نمودار قیمتی، سر فیبوناچی و با کلیک دوم انتهای فیبوناچی را تعیین می‌کنیم.

نکته: اگر می‌خواهید سر و ته فیبوناچی و در کل خطوط ترسیم را دقیق به انتهای کندل‌ها وصل کنید، کافی است ابزار آهن ربا را روشن کنید تا به صورت خودکار با کلیک شما به نزدیک‌ترین کندل نشانه گر وصل شود.

 

4- ابزار ترسیم اشکال هندسی (Geometric Shapes)

ابزار دیگری که در تریدینگ ویو بسیار کاربردی است، ابزارهای ترسیم اشکال است. با کلیک کردن روی این ابزار انواع مختلف ترسیم را می‌توانید مشاهده کنید. به عنوان مثال با ابزار Brush یا قلمو می‌توانید هر چه که دوست دارید رسم کنید. یا با انتخاب ابزار Highlighter قسمت‌های مهم نمودار قیمت را هایلایت می‌کنید. همینطور اشکال هندسی مختلف مثل مثلث یا مستطیل وجود دارد که با انتخاب آن‌ها می‌توانید شکل هندسی را در چارت رسم کنید.

ابزار رسم اشکال هندسی

5- ابزارهای نشانه گذاری و یادداشت (Annotation Tools)

ابزارهای نشانه گذاری تریدینگ ویو شامل علامت‌ها، متن‌ها، مارک‌ها (فلش‌ها) و … می‌شود که همانطور که از اسمش مشخص است، برای علامت‌گذاری در نمودار قیمتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان مثال قصد داریم یکی از قله‌های قیمتی را نام گذاری کرده و با فلش نشان دهیم.

ابزارهای نشانه گذاری در سایت تریدینگ ویو

6- الگوهای قیمتی تریدینگ ویو (Patterns)

ابزار کاربردی دیگر در وب سایت تریدینگ ویو پترن‌ها (Patterns) هستند. پترن‌ها همان الگوهای کلاسیک قیمتی مختلف مثل الگوی مثلث، الگوی سر و شانه و … هستند که با کلیک کردن روی هر کدام می‌توانید الگوی مورد نظر را به نمودار قیمتی اضافه کرده و به تحلیل تکنیکال بپردازید.

الگوهای کلاسیک معاملاتی تریدینگ ویو

7- ابزارهای محاسبه و تخمین (Prediction and Measurement Tools)

یک دسته از ابزارهای مهم در انجام معاملات، ابزارهای محاسبه و تخمین در تریدینگ ویو است. این ابزارها به معامله‌گران کمک می‌کنند تا پیشبینی سود و ضرر خود از معامله را تخمین بزنند. مثلا با استفاده از ابزار Long Position و Short Position می‌توان سود و زیان از معاملات خرید و فروش را محاسبه کرد.

ابزارهای تخمین و محاسبه معاملات

به عنوان مثال در تصویر زیر از ابزار Long Position استفاده کردیم. کافی است ابزار را انتخاب کرده و روی هر نقطه در نمودار قیمتی کلیک کنید تا این ابزار به شما درصد ریسک و حد سود و زیان هنگام معامله خرید (Long) را به شما نشان دهد. پس از نمایش آن روی صفحه با کلیک کردن روی ابزار تنظیمات مربوط به آن را می‌توانید مشاهده کنید.

استفاده از ابزار لانگ پوزیشن

8- آیکون ها (Icons)

آیکون‌ها نیز در بسیاری از موارد مانند مشخص کردن پیوت ها (Pivot) بسیار کاربردی هستند. با کلیک روی آیکون‌ها می‌بینید که تعداد زیادی آیکون به نمایش در می‌آید که می‌توانید هر کدام را که می‌خواهید، استفاده کنید. به عنوان مثال آیکون تیک (✅) یکی از پر کاربردترین آیکون‌ها است.

آیکون های وب سایت تریدینگ ویو

9- ابزار خط کش

ابزار خط کش یا Measure اندازه گیری را در 2 محور افقی (زمان) و عمودی (قیمت) نشان می‌دهد. کافی است ابزار را انتخاب کرده و نقطه‌ی شروع و پایان آن را مشخص کنید تا اندازه بازه‌ی تعیین شده را به شما نشان دهد.

استفاده از ابزار خط کش در تریدینگ ویو

10- ابزار زوم کردن

خب کار این ابزار کاملا مشخص است و برای زوم کردن و بزرگ کردن تصویر استفاده می‌شود.

11- ابزار آهن ربا

همانطور که لابه‌لای توضیح ابزارهای دیگر اشاره کردیم، آهن ربا به تحلیل گران کمک می‌کند هنگام استفاده از ابزارها بتوانند آن را خیلی دقیق به انتهای کندل‌ها متصل کنند. به عنوان مثال اگر قابلیت آهن ربا فعال باشد، هنگام استفاده از ابزار Line یا خط کشی‌ها، ابزار انتخاب شده به نزدیک‌ترین کندل در نزدیکی نشانه‌گر شما متصل می‌شود. (امتحان کنید ابزار جالبیه)

12- ابزار قفل کردن

با ابزار قفل یا Lock می‌توانیم هر ابزاری را که استفاده کردیم در صفحه قفل کنیم تا در صورت ایجاد تغییرات، همچنان ابزارهای استفاده شده در صفحه ثابت بمانند و اصطلاحا لاک (Lock) شوند.

13- مخفی کردن

ابزار کاربردی دیگر در سایت تریدینگ ویو، ابزار مخفی کردن یا Hide است. اگر روی فلش کوچک کنار آن کلیک کنید 3 گزینه را مشاهده می‌کنید. Hide Drawing خطوط کشیده شده را مخفی می‌کند. Hide Indicators اندیکاتورها (درستش ایندیکِیتور است) را مخفی می‌کند. Hide All نیز تماما هر ابزاری که استفاده شده باشد را مخفی می‌کند.

14- پاک کردن

گزینه‌ی پاک کردن یا Remove نیز مانند گزینه Hide دارای 3 آپشن است. Remove Drawing خطوط کشیده شده را پاک می‌کند. Remove Indicators ایندیکیتورها را پاک می‌کند. و در آخر Remove Drawing & Indicator نیز هم ایندیکیتورها و هم خطوط رسم شده را حذف می‌کند.

ابزارهای سمت چپ تریدینگ ویو

مشاهده کردید که کار با ابزارهای پیشرفته‌ی تریدینگ ویو چقدر آسان و لذت بخش است. تحلیلی وجود ندارد که نتوانید با Tradingview انجام دهید. هر کاری دوست دارید انجام دهید، هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد، اما شما با امتحان کردن به خوبی کار کردن با این سایت تحلیل گر را یاد می‌گیرید و در معاملات خود پر سود ظاهر خواهید شد.

 

آموزش قسمت‌های کاربردی سایت تریدینگ ویو

یک سری نکات کاربردی دیگر برای کار با سایت تریدینگ ویو وجود دارد که در این قسمت آن‌ها را آموزش می‌دهیم. خب ابزارهای زیادی را در Tradingview توضیح و آموزش دادیم. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که معمولا تعداد ابزارهای کمی هستند که برای تحلیل به سراغ آن‌ها می‌رویم. پس چقدر بهتر می‌شود اگر ابزارهایی که بیشتر مورد نیاز مان هست را جدا کنیم تا خیلی سریع به آن‌ها دسترسی داشته باشیم. خوشبختانه در سایت تریدینگ ویو این قابلیت وجود دارد و شما می‌توانید ابزارهای خود را در یک منو به نام Favorite دستچین کنید. با اضافه کردن اولین ابزار به لیست Favorite، زیر ابزار سطل آشغال یک ستاره اضافه می‌شود. با روشن کردن آن منوی Favorite نمایش داده می‌شود و خاموش کردن آن، حذف می‌شود.

کافی است ستاره‌ی کنار هر ابزاری که می‌خواهید در یک لیست داشته باشید را فعال کنید. ابزارهایی که بیشتر استفاده می‌شوند را به شما معرفی می‌کنیم تا شما نیز یک لیست از ابزارهای پرکاربرد Tradingview داشته باشید. البته که می‌توانید مطابق سلیقه‌ی خودتان نیز عمل کنید.

معرفی ابزارهای کاربردی تردینگ ویو

ابزارهای نشانه‌گر (Cursors)
  • ۱- ابزار Cross
  • ۲- ابزار  Arrow
 ابزارهای خط کشی یا Trend Line Tools
  • ۳- خط روند (Trend Line)
  • ۴- خط افقی (Horizontal line)
  • ۵- خط عمودی (Vertical Line)
  • ۶- خطوط ترسیم کانال (Parallel Channel)
ابزارهای فیبوناچی (Gann and Fibonacci Tools)
  • ۷- فیبوناچی ریتریسمنت (Retracement)
  • ۸- فیبوناچی پروجکشن یا اکستنشن (Trend-Based Fib Extension)
ابزار اشکال هندسی (Geometric Shapes)
  • ۹- ابزار قلمو یا Brush
ابزارهای یادداشت (Annotation Tools)
  • ۱۰- متن یا Text
الگوها (Patterns)
  • ۱۱- شامل ابزار نام گذاری الگوهای کلاسیک، الیوت و هارمونیک
تحلیل زمانی
  • ۱۲- فیبوناچی زمانی ریتریسمنت و پروجکشن + ابزار چرخه‌های زمانی

خب ابزارهای مورد نیازمان را در یک لیست قرار دادیم و هنگام تحلیل خیلی سریع به آن‌ها دسترسی داریم و کارمان را انجام می‌دهیم. با گرفتن گوشه‌ی چپ این منو (همونجا که چند تا نقطه ریز داره) می‌توانید منو را به هر جای صفحه که دوست دارید، جابه‌جا کنید.

لیست ابزارهای پرکاربرد در سایت تریدینگ ویو

 

نمایش اندیکاتورها در تریدینگ ویو

قسمت مهم دیگر اندیکاتورها (ایندیکیتورها) هستند. سایت تریدینگ ویو اندیکاتورهای زیادی دارد که به صدها عدد می‌رسد. ما به همه‌ی آن‌ها نیاز نداریم و ایندیکیتورهای مورد نیازمان را به لیست Favorite اضافه می‌کنیم. 2 ایندیکتور معروف که می‌خواهیم حتما به لیست اضافه کنیم ایندیکتورهای MACD و RSI (Relative Strength Index) است. کافی است قسمت منوی بالا روی Indicators, Metrics and sterategy کلیک کنید. اندیکاتور را سرچ کرده و ستاره‌ی کنار آن را فعال کنید.

لیست اندیکاتورهای پرکاربرد

 

تنظیم اندیکاتور MACD

در تحلیل تکنیکال بازارهای معاملاتی، برای تعیین پیوت‌ها (Pivote) از ایندیکیتور MACD استفاده می‌کنیم. اما نحوه‌ی نمایش آن در تریدینگ ویو با مفید تیریدر متفاوت است. برای این که نحوه نمایش اندیکاتور مکدی را مانند مفید تریدیر تنظیم کنیم، باید به منوی تنظیمات اندیکاتور MACD مراجعه کنیم. با دو بار کلیک کردن روی اندیکاتور مکدی، منوی تنظیمات آن باز می‌شود.

تنظیمات اندیکاتور مکدی در تریدینگ ویو

بخش Style را انتخاب کنید. سپس رنگ‌های Color 0, Color 1, Color 3, Color 4 را به رنگ سفید تبدیل کنید.

تغییر رنگ خطوط اندیکاتور مکدی

حال نمودار اندیکاتور MACD را از نمودار خطی به نمودار ستونی تبدیل کنید. تنظیمات مربوط به سیگنال را به همان شکل قرار داده و چیزی را تغییر نمی‌دهیم.

تغییر نمودار اندیکاتور مکدی در تریدینگ ویو

خب می‌توانید این تنظیمات را شخصی سازی کرده و ذخیره کنید تا هر وقت که خواستید از اندیکاتور مکدی به شکلی که خودتان تنظیم کرده‌اید، استفاده کنید. در نهایت هم کافی است روی گزینه‌ی Ok کلیک کنید تا تنظیمات ذخیره شوند.

شبیه سازی اندیکاتور مکدی تریدینگ ویو با مفید تریدر

نرم افزار دسکتاپ تریدینگ ویو

تکنولوژی وب یک راهکار عالی برای ساخت یک وب اپلیکیشن قدرتمند، کاربردی و زیبا است. اما می‌دانیم که وب اپ‌ها نسبت به اپلیکیشن‌ها و نرم افزارها، محدودیت زیادی دارند. احتمالا با این تجربه روبه‌رو شده‌اید که برای ادیت یک عکس، ویدیو یا آدیو، نسخه‌های آنلاین  روی وب‌ اپ‌ها تمام نیازهای شما برای ادیت را رفع نمی‌کنند. درحالی که نرم افزارها و اپلیکیشن‌ها مثل نرم افزار فوتوشاپ، به تمام نیازهای کاربران برای ادیت تصاویر، پاسخ می‌دهند. مسلما این واقعیت برای نسخه آنلاین وب سایت تریدینگ ویو و نرم افزار تریدینگ ویو دسکتاپ نیز وجود دارد. می‌خواهیم چند ویژگی‌ منحصر به فرد تریدینگ ویو دسکتاپ را بررسی کنیم که در وب سایت تریدینگ ویو وجود ندارد.

پشتیبانی از نمایش چند صفحه‌ای

یکی از ویژگی‌های جذاب و منحصر به فرد نرم افزار تریدینگ ویو دسکتاپ، پشتیبانی از مولتی مانیتور یا نمایش دهنده‌ی چند صفحه‌ای است. یعنی چه؟ نمایش چند صفحه‌ای برای معامله کنندگان اهمیت زیادی دارد؛ مخصوصا برای سیستم‌های معاملاتی مولتی تایم فریم (Multi Time Frame). تریدینگ ویو دسکتاپ به کاربران خود این اجازه را می‌دهد تا تنظیمات مربوط به نمایش چند صفحه‌ای را بدون محدودیت‌هایی که معمولا بروزرها (Browser) دارند، انجام دهید. به عنوان مثال در هر تب یا صفحه نمایش می‌توانید یک تایم فریم از یک ارز را انتخاب کنید، سپس با تغییر ارز در یک تب دیگر، آن ارز ابتدایی که انتخاب کردید هم به صورت اتومات تغییر می‌کند. چگونه این کار را انجام دهیم؟

ابتدا روی تب‌های مورد نظرات کلیک راست کنید و آن‌هایی که می‌خواهید به هم لینک شوند را با یک رنگ علامت گذاری کنید. مثلا در تصویر زیر تب ها را با رنگ قرمز به هم لینک کردیم.

لینک کردن تب‌ها در نرم افزار دسکتاپ تریدینگ ویو
لینک کردن تب‌ها در نرم افزار دسکتاپ تریدینگ ویو

 

کافی است روی یکی از تب‌ها دکمه‌ی space را بزنید تا ارز بعدی در واچ لیست (Watch List) لود شود و نمودار بقیه تب‌ها که تایم فریم‌های دیگر را نشان می‌دهد نیز به صورت اتومات تغییر کند.

مولتی تایم فریم تردینگ ویو
مولتی تایم فریم تردینگ ویو

تجربه‌ی بدون دردسر استفاده از نسخه دسکتاپ

اگر از کار کردن با وب سایت Tradingview و از دست دادن چاره‌های قیمتی خسته شده‌اید؟ یا تب مربوط به تریدینگ ویو میان چندین و چندین تبی که برای کارهای دیگر مثل یوتیوب و آپارات باز کرده‌اید، گم می‌شود؟ با یک دکمه می‌‌توانید تمامی تب‌های تریدینگ ویو را به نرم افزار دسکتاپ آن منتقل کنید و با خیال راحت و بدون دردسر به تحلیل و معاملات خود بپردازید.

سرعت و کارایی بیشتر

سرعت تریدینگ ویو دسکتاپ خیلی بیشتر از نسخه وب سایت TradingView است. همچنین می‌توانید از اپلیکیشن موبایل TradingView هم استفاده کنید؛ هر 3 نسخه‌ی آن کاملا با هم سینک هستند. چه واچ لیست‌ها چه سِتینگ و دیگر مواردی که تنظیم کرده‌اید. علاوه بر آن، رابط کاربری آن نیز بسیار بهتر از نسخه‌ی وب سایت Tradingview است.

از طریق این لینک می‌توانید نسخه دسکتاپ تریدینگ ویو را دانلود کنید. تریدینگ ویو دسکتاپ

آموزش معامله در تریدینگ ویو

همانطور که چندین بار اشاره کردیم، سایت Tradingview یک سایت تحلیل‌گر بازارهای معاملاتی است اما معامله‌گران می‌توانند معاملات خود را در تریدینگ ویو نیز انجام دهند. اما معمولا از تریدینگ ویو برای تحلیل نمودارهای قیمتی استفاده می‌شود و در صرافی‌ها و بروکرها معامله انجام می‌شود. اما چگونه می‌توانیم مستقیما معامله در تریدینگ ویو را انجام دهیم؟

اتصال تریدینگ ویو به صرافی

بسیاری از معامله گران با اتصال تریدینگ ویو به صرافی یا بروکر معامله‌ی خود را مستقیما در Tradingview انجام می‌دهند. به عنوان مثال با اتصال تریدینگ ویو به صرافی کوکوین، دیگر نیاز نیست پس از تحلیل نمودار قیمت به صرافی کوکوین بازگردند و معامله را در آنجا انجام دهند؛ بلکه با این اتصال معامله‌ی خود را مستقیما در تریدینگ ویو انجام می‌دهند.

نکته‌ی مهم درباره این اتصال برای ما ایرانی‌ها و کشورهای دیگری که تحت تحریم هستند، این است که بهتر است بدون شکل گیری این اتصال بین تریدینگ ویو و صرافی خود، معامله‌ را در صرافی انجام دهند و از سایت Tradingview فقط برای تحلیل نمودارهای قیمتی استفاده کنند.

 

آموزش تریدینگ ویو ارزهای دیجیتال

اشاره کردیم که تریدینگ ویو یک سایت تحلیل گر جامع است و تقریبا تمام نمادهای بازارهای معاملاتی را پوشش می‌هد. از جمله می‌توان به معامله ارزهای دیجیتال در تریدینگ ویو اشاره کرد. به راحتی می‌توانید هر جفت ارز دیجیتالی که می‌خواهید معامله کنید را از قسمت سرچ پیدا کرده و با استفاده از ابزارهای پیشرفته‌ی Tradingview به تحلیل آن بپردازید. کافی است اسم ارز دیجیتال مثلا بیت کوین/تتر را انتخاب کرده و نمودار قیمت آن را مشاهده و تحلیل کنید. سپس به صرافی خود بازگشته و معامله را انجام دهید.

آموزش معامله ارزهای دیجیتال در تریدینگ ویو

آموزش تریدینگ ویو برای بورس ایران

بازار بورس ایران در تریدینگ ویو وجود ندارد و پوشش داده نشده است. بنابراین پیشنهاد می‌شود ایرانی‌ها برای معامله در بورس ایران از سایت‌های تحلیل گر مشابه ایرانی مثل رهاورد 365 که نرم افزار آن مشابه به تریدینگ ویو می‌باشد، استفاده کنند. به این شکل دیگر نیازی به تریدینگ ویو در معاملات بورس ایران ندارند.

آموزش تریدینگ ویو فارکس

برای انجام معامله در بازار فارکس در تریدینگ ویو کافی است از قسمت سرچ، فیلتر Forex را انتخاب کنید. در واقع شما نیاز به آموزش تریدینگ ویو فارکس ندارید و تحلیل تکنیکال نمودارهای قیمتی در بازارهای مختلف فرقی با هم ندارند. کافی است از قسمت سرچ بازار فارکس را انتخاب کنید و نموداری که می‌خواهید، تحلیل کنید.

آموزش معامله بازار فارکس در تریدینگ ویو

تفاوت تریدینگ ویو با متاتریدر

متاتریدر یا تریدینگ ویو؟ کدام برای تحلیل معاملات بهتر است؟ اگر بخواهیم بزرگ‌ترین تفاوت متاتریدر و تریدینگ یو را مثال بزنیم، باید به این نکته اشاره کنیم که در متاتریدر علاوه بر تحلیل تکنیکال، قادر خواهید بود به شکل مستقیم با نرم افزار متاتریدر معامله کنید. درحالی که بدون اتصال تریدینگ ویو به بروکر یا صرافی قادر نخواهید بود معامله را در Tradingview انجام دهید. اما آیا این تفاوت به این معنا است که متاتریدر از تریدینگ ویو بهتر است؟ قطعا خیر. به عنوان مثال در بخش اندیکاتورها تریدینگ ویو تعداد بسیار زیادی اندیکاتور دارد که تعداد آن‌ها به بیش از 100 می‌رسد. در حالی که متاتریدر تعداد کمتری از اندیکاتورها را در اختیار کاربران قرار داده است. مابقی تفاوت‌ها را در لیست زیر مشاهده کنید.

مزایای تریدینگ ویو

  • ثبت نام رایگان
  • تایم فریم‌ها و اندیکاتورهای زیاد
  • مجهز بودن به تقریبا تمام ابزارهای تحلیل
  • امکان چت کردن با  کاربران معامله کننده‌ی سراسر جهان

معایب تریدینگ ویو

  • عدم دسترسی معامله مستقیم در بازار

مزایای متاتریدر

  • دسترسی معامله مستقیم در بازار
  • رابط کاربری ساده
  • قدمت حدود 15 ساله و عملکرد خوب

معایب متاتریدر

  • ثبت نام سخت‌تر (برای ثبت نام حتما نیاز به ثبت نام در یک کارگزاری یا شرکت تولید کننده نرم افزار متاتریدر دارید)
  • تعداد کم تایم فریم‌ها و اندیکاتورها و در کل ابزارها

 

این مطالب برگرفته از دوره ی آموزش تحلیل تکنیکال مقدماتی اینوست یار است. یادتان باشد بدون علم تحلیل تکنیکال، استفاده از تریدینگ ویو فایده‌ی چندانی ندارد. پس حتما در دوره ثبت نام کنید. نگران هزینه‌ی آن نیز نباشید چرا که ثبت نام کاملا رایگان است.

 

هر سوالی به ذهنتان رسید حتما ما با درمیان بگذارید تا خیلی زود پاسخ سوالتان را بگیرید. موفق و پرسود باشید 💙

 

نوشته های مشابه

‫3 نظرها

  1. سلام مجدد، از اینکه هم بصورت نوشتاری و بصورت تصویری آموزش دادین مچکرم، لطفا برای انواع الگوها و تحلیل تکنیکال ، به همین صورت تئوری و تصویری عمل کنید، بسیار بهتر و ماندگارتر یادمیگیریم، با تشکر

  2. سلام ، ممنون میخواستم تشکر کنم، بسیار روان ساده و عالی تدریس کردین،

  3. تریدینگ ویوسایت تریدینگ ویو Tradingview.com

     اینوست یار4 هفته پیش سلام. آموزش خوب و مفیدی گذاشتید تاحالا خیلی وقت بود به دنبال این آموزش بودم تا درسایت پیداش کردم .من برای دانلود این قسمت آموزش ابزارهای تریدینگ ویو خیلی در آپارت جستجو کردم متاسفانه پیداش نکردم فقط این مورد اموزش نبود لطف کنید بگید از کجا باید دانلود کرد. تشکر

    12- ابزار قفل کردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا