آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال بورس و بازارهای مالی

فیبوناچی در تحلیل تکنیکال چه کاربردی دارد و چگونه می توانیم از فیبوناچی برای پیش بینی آینده قیمت استفاده کنیم ؟ ابزار فیبوناچی یکی از پر کاربردترین و قابل اعتمادترین ابزارها برای پیش بینی قیمت در تحلیل تکنیکال است. اما پیش از استفاده از آن باید منطق آن را یاد بگیرید. در هیچ سایت یا منبعی به این نکته اشاره نشده است که چرا نسبت های فیبوناچی می توانند در تحلیل تکنیکال موثر باشند ؟ در این مقاله به شما توضیح خواهم داد که چرا نسبت های فیبوناچی در تحلیل تکنیکال کاربرد دارند.

فیبوناچی چیست ؟

نمونه از کاربرد فیبوناچی در طبعت

فیبوناچی، یکی از نظم های پنهان در خلقت است که انسان ها توانسته اند این نظم پنهان را کشف کرده و به زبان ریاضی، آن را برای یکدیگر تشریح کنند. پس به زبان انسان ها، فیبوناچی یک موضوع ریاضی است که توسط یک ریاضی دان ایتالیایی به نام فیبوناچی در قرن 11 میلادی کشف شده است. اما پس از مطالعاتی که دانشمندان انجام داده اند، این موضوع آشکار شد که فیبوناچی در طبیعت و خلقت نیز خودنمایی می کند. به مثال های زیر دقت کنید :

اعداد فیبوناچی در هستی کشف شده اند. در قسمت لاک حلزون از زاویه فی استفاده شده است. شاخ و برگ درخت ها به صورت تصادفی در جهات مختلف رشد نمی کنند. اندازه گیری زاویه شاخه ها نشان می دهد که در الگوی رشد آن ها، نظمی شبیه دنباله فیبوناچی و نسبت طلایی وجود دارد.

•    حلزون داخل گوش انسان مطابق مارپیچ فیبوناچی خلق شده.
•    ساختار نایچه های ریه
•    نسبت نوک انگشتان تا آرنج به ساعد
•    نسبت فاصله شانه تا سر به ارتفاع سر
•    نسبت طول دو دندان جلویی به عرضشون
•    نسبت طول به عرض صورت
•    نسبت فاصله بین دو چشم به فاصله بین دو ابرو

همه و همه براساس عدد طلایی فیبوناچی هستند.

 

چرا فیبوناچی در تحلیل تکنیکال موثر است ؟

فیبوناچی در dna انسان

نسبت عدد طلایی 1.618 در بدن انسان هم رعایت شده است. درخلق DNA انسان به وضوح عدد طلایی و مارپیچ فیبوناچی دیده میشود. یعنی نسبت طول به عرض یک واحد DNA انسان برابر عدد طلایی است. این ها، بعد ظاهری انسان هستند که میتوانیم فیبوناچی را با آن مطابقت دهیم اما آیا فیبوناچی در افکار انسان ها هم کاربرد دارد ؟ چگونه آن را اندازه بگیریم ؟

ابتدا به تفاوت بین کلمه افکار و رفتار توجه کنیم و بدانیم که رفتار انسان ها ناشی از افکار آن ها است.

به نظر من، تغییرات قیمتی که در بازارهای مالی صورت می گیرد، نتیجه رفتار جمعی فعالین بازار می باشد که این رفتار جمعی، نتیجه برآیند افکار آن ها است که در لحظه ثبت می شود و نمودار قیمت را ایجاد می کند. به عبارت دیگر، نمودار قیمت زمان، نشان دهنده برآیند افکار معامله گران در واحد زمان است. با نگاه کردن به نمودار قیمت زمان می توانیم رفتار جمعی فعالین بازار را مشاهده کنیم. همانطور که اشاره کردم، فیبوناچی در جسم انسان قابل مشاهده است و من معتقد هستم که فیبوناچی در افکار انسان ها هم خود نمایی می کند.

احتمالا در به یادآوری برخی خاطرات یا افکار هم طبق الگوهایی منظم، مانند فیبوناچی عمل می کنیم. لازم به ذکر است که رفتارهای ما ناشی از افکار ما هستند، یعنی احتمالا ما رفتارهایی را با نسبت های فیوناچی، نسبت به رفتارهای قبلی تکرار می کنیم. با توجه به اینکه نمودار قیمت زمان، نمودی ظاهری از افکار و رفتار جمعی فعالین بازار می باشد، به همین دلیل است که در بسیاری از موارد، ترازهای فیبوناچی یا نسبت های طلایی آن، به طرز عجیبی روی نمودار قیمت زمان موثر می شوند.

الگوهای تحلیل تکنیکال هم، مجموعه ای از حرکت های قیمتی هستند که با نسبت های فیبوناچی به یکدیگر مرتبط شده اند. به عبارت دیگر، یک الگو تحلیل تکنیکال را می توانید مانند DNA انسان در نظر بگیرید که طول و عرض آن با نسبت طلایی فیبوناچی به یکدیگر مرتبط است. به همین دلیل است که تکرار پذیر هستند.

ما با استفاده از ابزار فیبوناچی در تحلیل تکنیکال، در واقع افکار فعالین بازار را اندازه می گیریم.

کاربرد فیبوناچی در تحلیل تکنیکال

عملکرد فیبوناچی در تحلیل تکنیکال

از این قسمت مقاله به بعد، به زبان تحلیل تکنیکال مطالب را مورد بررسی قرار می دهیم. فیبوناچی در تحلیل تکنیکال می تواند ناحیه احتمالی پایان یک موج در تحلیل تکنیکال را به ما نشان دهد. در واقع ما با استفاده از فیبوناچی، پایان امواج را پیش بینی می کنیم. هنر ما به عنوان یک تکنیکالیست این است که انتهای یک موج را تشخیص دهیم یا به عبارت دیگر، در شروع موج جدید وارد بازار شویم یا پوزیشن قبلی خود را ببندیم. البته باید این نکته را مد نظر قرار دهید که ترازهای فیبوناچی با حمایت و مقاومت استاتیک متفاوت هستند و نباید از این تراز ها به عنوان حمایت یا مقاومت استاتیک استفاده کرد. بلکه می توانیم از فیبوناچی برای پیش بینی محدوده تشکیل یک پیوت ماژور یا مینور جدید استفاده کنیم. فیبوناچی در تشخیص پیوت ها، الگوی های هارمونیک و تحلیل تکنیکال به روش الیوت کاربرد دارد.

 

انواع فیبوناچی در تحلیل تکنیکال

 

فیبوناچی پروجکشن

فیبوناچی پروجکشن

فیبوناچی سه نقطه ای یا فیبوناچی پروجکشن (Fibonacci Projection) برای اندازه گیری نسبت 2 موج موازی است. مهمترین تراز ها در این فیبوناچی عبارت اند از 38.2 – 61.8 – 100 و 161.8.

فیبوناچی ریتریسمنت

فیبوناچی ریتریسمنت

فیبوناچی ریتریسمنت یا فیبو اصلاحی (Fibonacci Retracement) برای اندازه گیری نسبت 2 موج مجاور استفاده می شود. مهمترین تراز های آن عبارت اند از : 23.8 – 38.2 – 50 – 61.8 – 78.6

فیبوناچی زمانی

فیبوناچی زمانی

از  فیبوناچی زمانی (Fibonacci Time) برای بررسی نسبت های زمانی امواج استفاده می شود. مهمترین نسبت های این نوع فیبوناچی عبارت است از : 38.2 – 61.8 – 100

فیبوفن

فیبوناچی بادبزن

فیبو فن یا فیبوناچی بادبزنی (Fibonacci Fan) برای ترسیم خطوط روند بر اساس نسبت های فیبوناچی استفاده می شود. مهمترین ترازهای آن عبارت اند از 23.8 – 38.2 – 61.8 و 161.8

 

آموزش رسم فیبوناچی در تحلیل تکنیکال

در این ویدیو نحوه رسم فیبوناچی بازگشتی و پروجکشن که پرکاربردتر از باقی فیبوناچی ها هستند را به شما آموزش داده ایم.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا