آموزش معامله فیوچرز در صرافی کوکوین
آموزش معامله فیوچرز در صرافی کوکوین را همراه با ویدیو و عکس از یک معامله واقعی به صورت زنده در بازار را در این مقاله یاد خواهید گرفت. بسیاری از مردم به خصوص ایرانیان معامله فیوچرز ارزهای دیجیتالی خود را در صرافی کوکوین انجام میدهند. Kucoin یک صرافی آنلاین و متمرکز ارزهای دیجیتالی است و کاربران بسیار زیادی دارد. در این پست قصد داریم نحوه معامله فیوچرز ارزهای دیجیتالی در صرافی کوکوین را مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم و تمام مواردی که برای معامله کردن نیاز دارید، توضیح دهیم. تا انتهای همراه اینوست یار باشید.
پیش نیاز این مبحث: آشنایی با صرافی کوکوین
معامله فیوچرز کوکوین
بهتر است ابتدا یک آشنایی کلی با معاملات فیوچرز کوکوین داشته باشیم. Kucoin یک صرافی آنلاین برای انجام معاملات رمز ارزهای دیجیتالی است که میتوان هم در قالب معاملات لحظهای و هم در قالب معاملات فیوچرز (آینده) خرید و فروش ارزهای دیجیتالی را انجام داد. معامله فیوچرز ارزهای دیجیتالی به این معناست که کاربران میتوانند طی یک توافق نامه، زمان مشخصی در آینده را برای خرید و فروش رمز ارزها مشخص کنند.
ورود به وب سایت Kucoin و معاملات Futures
برای ورود به قسمت معاملات فیوچرز در صرافی کوکوین و انجام معاملات باید از قسمت منو Derivatives را انتخاب کرده و روی Futures Pro کلیک کنید. اگر برای اولین بار به این قسمت وارد میشوید باید آموزش ثبت نام در صرافی کوکوین را مشاهده کنید. اگر ثبت نام خود را کامل انجام دهید، پس از ورود به صفحه معاملات فیوچرز کوکوین، با نمودار قیمت ارزهای دیجیتالی مواجه میشوید. تایم فریمهای مختلف، اندیکاتورها و دیگر ابزارهایی که وب سایت کوکوین ارائه کرده است، درست مانند نرم افزار تریدینگ ویو. اگر با این ابزارها آشنایی ندارید، پیشنهاد میشود قسمتهای ابتدایی آموزش تحلیل تکنیکال را مشاهده کنید.
اگر بخواهیم بخشهای اصلی پنل معاملات فیوچرز کوکوین را بشناسیم، میتوانیم آن را به 3 بخش اصلی تبدیل کنیم:
- بخش اول: انتخاب ارز دیجیتالی، مشاهده نمودار قیمت و آخرین پیشنهادهای آن و ابزارهای تحلیل تکنیکال
- بخش دوم: انجام تنظیمات و مراحل ثبت سفارش معامله فیوچرز
- بخش سوم: اطلاعات و بررسی سفارشهای ثبت شده
روش معامله فیوچرز صرافی کوکوین
برای انجام معامله فیوچرز بهتر است قسمتهای مهم بخش معاملات فیوچرز صرافی کوکوین را بررسی کنیم. برای شروع در قسمت بالا و سمت چپ تصویر میتوانید رمز ارز دیجیتالی خود را انتخاب کرده و نمودار قیمت آن را مشاهده کنید. در این قسمت دستهبندیهای مختلفی وجود دارد که هر کدام را توضیح میدهیم.
- Watch: کنار اسم هر رمز ارز دیجیتالی یک علامت ستاره وجود دارد که با روشن کردن آن، میتوانید آن را به لیست مشاهده یا Watch اضافه کنید. به این شکل ارزهای دیجیتالی که انتخاب کردید در یک لیست نمایش داده شده و نیاز نیست آنها را سرچ کنید.
- USDT-Margin Contact: در ستون بعدی که USDT-Margin Contact نام دارد، میتوانید لیست تمام ارزهای دیجیتالی که در بازار فیوچرز قابل معامله هستند را مشاهده کنید.
- COIN-Margined Contract:ستون بعدی یعنی COIN-Margined Contract لیست تمام کوینهای دیجیتالی را نمایش میدهد.
ستونهای DeFi و NFT هم موارد بازارهای مربوطه را نشان میدهند که در این قسمت کاری با آنها نداریم و میخواهیم به آموزش USDT-Margined Contact بپردازیم که مبتنی بر USDT است و مربوط به معاملات فیوچرز صرافی کوکوین میباشد.
1- انتخاب ارز دیجیتالی مبتنی بر USDT و نوع سفارش
در قسمت مشخص شده ارز دیجیتالی که میخواهیم معامله کنیم را انتخاب کرده و نمودار قیمتی آن را بررسی میکنیم. دقت کنید که در معاملات فیوچرز صرافی کوکوین نمیتوانید تمام ارزهای دیجیتالی را انتخاب کنید؛ بلکه فقط رمز ارزهایی که مبتنی بر USDT یا تتر هستند را میتوانید معامله کنید. در قسمت Order Book آخرین قیمتهای پیشنهادی در بازار فیوچرز برای ارز دیجیتالی مورد نظر را میتوانید مشاهده کنید. (دقت کنید که قیمتهای پیشنهادی در معاملات فیوچرز با معاملات Spot کاملا متفاوت است).
انواع سفارش معامله فیوچرز در صرافی کوکوین
برای این که سفارش خود را ایجاد کنید، باید از بین انواع سفارش معامله فیوچرز صرافی کوکوین، یک گزینه را انتخاب کنید. انواع سفارشات به شکل زیر میباشند:
- مارکت اردر (Market Order)
- لیمیت اردر (Limit Order)
- استاپ اردر (Stop Order)
درباره سفارشات Stop و Limit در دوره معامله آموزش اندیکاتورهای مهم و واگرایی در تحلیل تکنیکال مفصل توضیح دادهایم. اما توضیح مختصری دربارهای این نوع سفارشات ارائه میدهیم.
سفارش لیمیت اردر در صرافی کوکوین
در روش سفارش لیمیت اردر (Limit Order) در صرافی کوکوین، معاملهکنندگان میتوانند در قسمت Price، قیمت خرید یا فروش ارز دیجیتال مورد نظر خود را از پیش تعیین کنند. در قسمت Amount هم میتوانند مقدار یا مبلغ ارز دیجیتال را برای فروش یا خرید، تعیین کنند. به این شکل پس از آن که قیمت بازار به قیمتی که شما تعیین کردید برسد، معامله تکمیل میشود.
سفارش مارکت اُردر در صرافی کوکوین
سفارش مارکت اردر (Market Order) در صرافی کوکوین یعنی معامله با بهترین قیمت پیشنهادی که در لحظه وجود دارد. در واقع در این نوع سفارش کافی است پس از مشخص کردن حجم یا Amount و تنظیم Leverage روی Buy/Long یا Sell/Short کلیک کرده و با بهترین قیمت به خرید و فروش لحظهای ارز دیجیتالی بپردازید. میتوان گفت این نوع سفارش، آسانترین و سریعترین نوع سفارش در معاملات فیوچرز Kocoin است.
سفارش استاپ اردر در صرافی کوکوین
سفارش استاپ اردر (Stop Order) یک نوع سفارش برای معاملات حرفهای و دقیق به حساب میآید. استاپ اُردر یعنی اگر قیمت به نقطهی M رسید، یک سفارش با قیمت N ثبت شود. به عنوان مثال اگر قیمت ارز دیجیتالی اتریوم به 45 دلار یا بیشتر رسید، یک سفارش فروش با قیمت 45700 ایجاد شود. به قیمت انتخاب شدهی M قیمت توقف یا قیمت هدف و به قیمت انتخاب شدهی N، قیمت محدود (Limit Price) میگویند. قیمت هدف و قیمت محدود میتوانند یکی باشند اما بهتر است برای ثبت سفارشات فروش قیمت هدف را کمی بالاتر از قیمت محدود و برای سفارشات خرید قیمت هدف را کمی پایینتر از قیمت محدود در نظر بگیریم.
نکته: برای سفارشات Stop و Limit تنظیمات پیشرفتهای وجود دارد که برای ثبت سفارش باید با آنها آشنا شویم.
2- تنظیمات ثبت سفارش در معاملات فیوچرز صرافی کوکوین
با توجه به هر کدام از انواع سفارشی که انتخاب میکنید، نحوه ثبت سفارش متفاوت میباشد و سفارشات Stop و Limit تنظیمات پیشرفتهی مربوط به خود را دارند اما وارد کردن بعضی از اطلاعات در هر سه نوع سفارش ثابت است. پس از انتخاب Order Type باید موارد حجم (Amount) و اهرم فشار (Leverage) را وارد کنید.
- حجم یا Amount: با مشخص کردن مقدار Amount حجم ارز دیجیتالی که میخواهید خریداری کنید را تعیین میکنید. به عنوان مثال میخواهید 3 بیت کوین بخرید یا بفروشید.
- اهرم فشار یا Leverage: یکی از ویژگیهای خوب و مثبت کوکوین ابزار اهرم فشار یا Leverage در این صرافی است. اهرم فشار یکی از مواردی است که هنگام ثبت سفارش میتوانید آن را تنظیم کنید. اهرم فشار به صورت ضریب عمل میکند. به عنوان مثال اگر اهرم را روی 5x تنظیم کنید، حد سود و حد زیان حاصل از معاملهی شما 5 برابر خواهد شد. در اکثر مواقع شما به تنظیم این اهرم نیاز ندارید و به صورت پیش فرض روی 1x معاملهی خود را انجام میدهید. در واقع در مواردی کمی از این اهرم استفاده میشود، به خصوص اگر در همچنان مبتدی هستید، پیشنهاد میکنیم اصلا به سراغ leverage نروید و اگر رفتید آن را بیشتر از 5x تنظیم نکنید.
- حد سود و حد ضرر (TP/SL of Long & TP/SL of Short): در این بخش مقادیر حد سود و حد زیان را با توجه به این که معاملهی فروش (Short) و معاملهی خرید (Long) است تعیین میکنیم. (میتوانیم از ابزار Long و Short برای تعیین مقادیر حد سود و حد ضرر استفاده کنیم).
نکته: اهرم فشار (Leverage) برای کسانی که مراحل احراز هویت در صرافی کوکوین را کامل نکردهاند، محدود است.
نکته: برای سفارشات Stop و Limit تنظیمات پیشرفتهای وجود دارد که برای ثبت سفارش باید با آنها آشنا شویم.
تنظیمات پیشرفتهی معاملات Stop و Limit در صرافی کوکوین
همانطور که توضیح دادیم، معاملات Stop و Limit نوعی از سفارشات فیوچرز در صرافی کوکوین به حساب میآیند. قرارداد این نوع سفارشات مربوط به آینده میباشد. به همین علت تنظیمات پیشرفتهای وجود دارد. پس از آن که نوع سفارش خود را Stop یا Limit انتخاب میکنید، تنظیمات Advanced به نمایش در میآیند که باید آنها را بدانید و گزینهی درست و مناسب را انتخاب کنید.
- گزینه Reduce Only: اگر این گزینه را انتخاب کنید، معامله به صورت یک طرفه در آمده و تعداد سفارشات جدید شما کاهش مییابد.
- گزینهی Post Only: با فعال کردن این گزینه کارمزد معامله در صرافی کوکوین بر عهدهی Maker است. اگر فروشندهای برای سفارش شما پیدا شود، معامله کامل شده و اگر پیدا نشود، سفارش لغو خواهد شد.
- گزینهی Hidden: اگر این گزینه را فعال کنید، کارمزد معامله برعهدهی Taker خواهد بود.
- گزینهی IOC: با فعال کردن این گزینه، سفارش شما بلافاصله پس از ثبت آن اجرا میشود.
3-بررسی معامله فیوچرز پس از ثبت سفارش
پس از آن که سفارش خود را ثبت کردید، در قسمت Open Positions میتوانید اطلاعات مربوط به سفارشات خود را مشاهده و بررسی کنید. پس تمام موارد گزینههای موجود در این قسمت را توضیح میدهیم.
- گزینهی Entry Price: در این قسمت میتوانید میانگین قیمت پوزیشنی که به آن وارد شدید را مشاهده کنید.
- گزینهی Mark Price: مارک پرایس آخرین قیمت بازار پوزیشنی که به آن وارد شدید را نمایش میدهد.
- گزینهی Liquidation Price: در این قسمت صرافی کوکوین در صورت رد شدن قیمت ارز دیجیتالی از Liquidation Price که روی آن پوزیشن ایجاد کردهاید به صورت خودکار معامله را میبندد.
- گزینهی Margin: به حداقل وجهی که برای باز نگه داشتن معاملات فیوچرز مشخص میشود، مارجین میگویند. در صورتی که موجودی حساب فیوچرز شما از Maintenance Margin کمتر شود، پوزیشن شما بسته میشود.
- بخش Unrealised PNL:این بخش سود و ضرر پوزیشن شما را به صورت لحظهای نشان میدهد. در واقع این قسمت هنگامی که پوزیشن شما باز است سود و ضرر لحظهای را نسبت به مقدار سفارش نمایش میدهد. اگر عدد آن مثبت باشد در حال سود هستید و اگر منفی باشد در حال ضرر کردن هستید.
- بخش Realised PNL: در این بخش با محاسبهی کارمزد مالی و معاملاتی حد سود و زیان حقیقی خود را میتوانید مشاهده کنید.
- گزینهی Auto-Deposit Margin: با فعال کردن این گزینه از انحلال و لغو شدن پوزیشن خود جلوگیری میکنید. هنگامی که Auto-Deposit Margin گزینه فعال باشد وجوه موجود در Available Balance به پوزیشن اضافه شده و از لغو شدن پوزیشن جلوگیری میشود.
- بخش Take Profit / Stop Loss: در این قسمت با تعیین حد سود و حد ضرر به بازار میگویید تا در صورت رسیدن قیمت به حد تعیین شده پوزیشن را ببندد.
بستن پوزیشن در معامله فیوچرز صرافی کوکوین
پس از انتخاب ارز دیجیتال برای معامله، تعیین نوع سفارش و ثبت آن در صرافی کوکوین نوبت به بستن پوزیشن میرسد. با توجه به 3 نوع سفارش موجود در معاملات فیوچرز، بستن پوزیشن متفاوت است. در این قسمت نحوه بستن پوزیشن در هر 3 نوع سفارش را توضیح میدهیم.
بستن پوزیشن Market Order:
برای این که سفارش خود در قسمت Market Order را ببندید، کافی است روی گزینهی Closed-Position در گوشهی پایین در سمت راست کلیک کنید. سپس یک پنجره برای شما باز میشود که باید اندازه (Amount) که قصد بستن آن را دارید، وارد کنید. میتوانید مقدار کل پوزیشن را وارد کنید یا فقط بخشی از آن را ببندید. در نهایت روی گزینهی سبز رنگ Confirm کلیک کنید.
بستن پوزیشنLimit و Stop
برای بستن پوزیشن Limit Order و Stop Order مثل مارکت اردر ابتدا باید روی گزینهی Closed-Position کلیک کنید. سپس روی گزینهی Limit یا Stop کلیک کنید. پنجرهای برای شما باز میشود باید قیمت و حجم مقدار پوزیشنی که میخواهید ببندید را وارد کنید. سپس روی گزینهی Confirm کلیک کنید.
آموزش انجام معامله فیوچرز در صرافی کوکوین در 8 مرحله
حال که 3 مرحلهی اصلی در انجام معامله فیوچرز در صرافی کوکوین را بررسی کردیم، یک سفارش را قدم به قدم با هم ثبت میکنیم تا به خوبی مراحل انجام معامله فیوچرز را یاد بگیرید.
1- ابتدا ارز دیجیتالی مورد نظر برای معامله فیوچرز را انتخاب کنید.
در این مثال ارز دیجیتالی که برای انجام معامله فیوچرز انتخاب کردیم، ارز دیجیتالی ترون است. در قسمت مربوط به سرچ کوینهای دیجیتالی ترون یا TRX را انتخاب میکنیم. پس از انتخاب کوین دیجیتالی، نمودار قیمتی و پیشنهادهای خرید و فروش این ارز دیجیتالی روی صفحه به نمایش در میآید.
2- نوع دستور سفارش خود را تعیین کنید.
پس از آن که ارز دیجیتالی خود را برای معامله مشخص کردیم، در قسمت Place Order به انجام تنظیمات مربوط به معامله فیوچرز میپردازیم. اولین قدم انتخاب نوع سفارش است. از بین گزینههای Limit Order, Stop Order و Market Order یک گزینه را انتخاب میکنیم. همانطور که در ابتدا گفتیم در این مثال قصد داریم یک سفارش فروش لیمیت یا یک Sell Limit Order ثبت کنیم.
3-ابزار Long و Short را فعال کنید.
ابزار Long و Short کمک زیادی به آسان شدن معاملهی ما میکند. (نیاز نیست حتما برای انجام معاملهی خود از این ابزار استفاده کنید).
از آن جا که قصد داریم یک سفارش SELL Limit ایجاد کنیم، روی ابزار Short کلیک میکنیم. باید 3 عدد به این ابزار بدهیم. به ترتیب از بالا:
- عدد Stop: در این قسمت مقدار حد زیان یا Stop Loss را مشخص کنید.
- عدد Open P&L: همانطور که در قسمت توضیح سفارشات Limit توضیح دادیم، در این بخش قیمتی که میخواهید پوزیشن خود را در آینده بفروشید تعیین میکنید. مثلا تعیین میکنید اگر قیمت کوین دیجیتالی که 5 دلار خریده بودید به 7 دلار برسد، نرم افزار پوزیشن فروش یا SELL بگیرد.
- عدد حد سود یا Target: در این بخش هم حد سود یا هدف خود را تعیین میکنید.
4- مبلغ معامله فیوچرز ارز دیجیتالی خود را مشخص کنید.
در قسمت Price مبلغ مورد نظر برای انجام معامله ارز دیجیتالی را مشخص کنید. با توجه به موجودی حساب فیوچرز خود مبلغی را برای انجام معامله تعیین کنید. اگر از ابزار Long و Short استفاده کردید، با کلیک روی پوزیشنی که تعیین کردید، میتوانید مبلغ Entry Price را مشخص کنید.
نکته: اگر نوع سفارش را Market Order انتخاب کنید، مقدار Price براساس آخرین قیمت بازار محاسبه میشود.
5-حجم سفارش معامله فیوچرز را مشخص کنید.
مانند هر خریدی که انجام میدهیم و حجم آن را مشخص میکنیم (مثل خرید 2 کیلوگرم سیب)باید هنگام معامله ارز دیجیتالی، حجم آن را تعیین کنیم. برای انجام این کار در قسمت Amount روی گزینهی (Trading Units lot (s کلیک کنید. شما به 2 صورت میتوانید حجم سفارش خود را مشخص کنید.
- مشخص کردن تعداد ارز دیجیتالی (مثل این که مشخص کنید 15 تا سیب میخواهید بخرید). در این صورت باید تعداد ارز دیجیتالی که قصد خرید یا فروش آن را دارید، مشخص کنید. مثلا میخواهید 5 بیت کوین بخرید.
- حجم معامله را بر اساس واحد اندازه گیری ارزهای دیجیتالی که لات (Lot) نام دارد، تعیین کنید. هر لات در بازار استاندارد برابر با 100000 دلار آمریکا است. در این معامله نیز مشاهده میکنید 100 TRX برابر با 1 Lot است. لذا میتوانید به جای تعیین تعداد ارز دیجیتالی برای معامله فیوچرز، از واحد ارزهای دیجیتالی یعنی لات استفاده کنید.
در دوره معامله گری حرفه ای اینوست یار یک شیت اکسل در اختیار دانشجویان قرار میگیرد که با وارد کردن موجودی حساب، درصد ریسک و مقدار Price حجم مناسب برای انجام معامله را به شما نمایش میدهد. اگر قصد دارید به صورت حرفه ای معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتال را انجام دهید، حتما دوره معامله گری حرفه ای را مشاهده کنید.
6- اهرم فشار یا Leverage را تنظیم کنید
اهرم فشار یا leverage یکی از ویژگیهای خوب صرافی کوکوین است. البته برای دوستانی که به تازگی وارد بازار ارزهای دیجیتال شدهاند، استفاده از آن توصیه نمیشود. پس از مشخص کردن مبلغ Price و Amount هزینهی معاملهی فیوچرز شما مشخص میشود. اگر این هزینه بیشتر از مقدار موجودی حساب فیوچرز شما باشد، میتوانید با بیشتر کردن اهرم فشار، هزینه یا Cost معاملهی خود را کمتر کنید. (خودتون امتحان کنید و با جابهجا کردن اهرم به مبلغ Cost که کم و زیاد میشود، توجه کنید.) حد سود و حد زیان شما با توجه به اهرمی که تنظیم میکنید بیشتر میشود. در این مثال ما بدون تنظیم اهرم (یعنی روی 1x) به معامله میپردازیم.
7-تعیین حد سود یا حد زیان معامله فیوچرز ارز دیجیتالی
در زیر قسمت مربوط به اهرم فشار یا Leverage بخشی وجود دارد که در آن جا میتوانید حد سود (Take Profit) و حد ضرر (Stop Loss) معامله را تعیین کنید. 2 بخش وجود دارد.
- گزینه TP/SL of Long
- گزینه TP/SL of Short
بخش Long برای معاملات خرید یا Buy است. بخش Short هم مربوط به معاملات فروش یا SELL است. از آنجایی که معاملهای که انتخاب کردیم SELL Limit بود، روی گزینهی TP/SL of Short کلیک میکنیم. دوباره با کمک ابزار Long و Short حد سود و حد ضرر را مینویسیم. روی ابزار کلیک کرده و از قسمت Coordinate حد سود و حد ضرر خواسته شده را تعیین میکنیم.
8- ثبت معامله فیوچرز در صرافی کوکوین
پس از تکمیل موارد مربوط به ثبت سفارش، در نهایت با کلیک روی گزینههای Buy/Long و Sell/Short سفارش معامله فیوچرز ارز دیجیتال خود را ثبت میکنیم. در این مثال که سفارش Sell Limit بود روی گزینهی Sell/Short کلیک میکنیم تا خرید خود را ثبت کنیم. پس از انتخاب گزینه پنچرهای به نمایش در میآید که اطلاعات مربوط به سفارش را نشان داده و از شما تایید میخواهد. اگر دوست ندارید که دوباره این پیام برای شما ظاهر شود روی گزینهی Do not Show Me Again کلیک کنید.
در نهایت با وارد کردن تردینگ پسورد خود (Trading Password) سفارش شما ثبت میشود.
9- بررسی سفارش پس از ثبت معامله
سفارش ما ثبت شده و همانطور که توضیح دادیم میتوانید در قسمت Open Order اطلاعات مروبط به سفارش خود را مشاهده کنید. پس از آن که معامله انجام شود، در قسمت Postition اطلاعات معامله به نمایش در میآیند. در صورتی که معامله شما ثبت شد و در قسمت Open Order و Position اطلاعاتی مشاهده نکردید، صفحه را به روز رسانی کنید.
خب به همین سادگی و قدم به قدم یک معامله با سفارش Limit Order را به ثبت رساندیم. این مقاله برگرفته از دورهی آموزش معامله فیوچرز صرافی کوکوین اینوست یار است. با مشاهده دوره آموزش فیوچرز ارزهای دیجیتال که ثبت نام در آن کاملا رایگان است اطلاعات و مثالهای بیشتری از معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتالی به دست میآورید.
خیلی ممنون که تا انتهای این پست همراه ما بودید. امیدواریم تمام مراحل ثبت سفارش معامله فیوچرز در صرافی کوکوین را به خوبی یاد گرفته باشید. یادتان باشد تمام سوالهایی که برایتان پیش میآید میتوانید زیر همین پست بپرسید تا در اسرع وقت پاسخ دهیم. موفق و پر سود باشید 💙
سلام کمترین مبلغ دلاری و ریالی برای ثبت اولین معامله در فیوچرز چقدر است؟
فایل اکسل رو چطور میتونیم تهیه بکنیم
سلام در قسمت فیوچرز معامله باز کردم ولی اصلا پوزیشنم دیده نمیشه…یکبار هم خارج و دوباره وارد شدم.
سلام وقت بخیر . عذر میخوام در نرم افزار موبایل کوکوین گزینه gtc یا time in force و یا ioc وجود نداره . من میخواستم بدونم اگر این گزینه ها وجود نداشته باشه معامله به صورت خودکار در پایان روز بسته میشه ؟
سلام وقت بخیر.
معملات به صورت دیفالت روی GTC(Good Till Cancel) است. لذا به صورت اتومات در پایان روز بسته نمیشود.